Задържаха под стража 41-годишен българин, с присъда за трафик на мигранти и с искане за екстрадицията му в Румъния

41-годишният мъж е с влязла в сила присъда от румънския съд, заради която е бил обявен за международно издирване във връзка с издадена Европейска заповед за арест (ЕЗА) от 28.05.2019г. от Окръжния съд в Констанца. Георги П. е осъден на 2 години затвор за трафик на мигранти.

Екип на Паралел 43


Полицията залови шофьор на "Фолксваген" в Аксаково с 3,70 промила алкохол

От ОД на МВР - Варна съобщи, че на 21.09. т.г., около 11:30 часа, в Аксаково, при извършване на полицейска проверка на лек автомобил «Фолксваген», с водач на 46 г., местен жител, е установено, че същият управлява МПС след употреба на алкохол с концентрация от 3,70 промила в издишания...

Екип на Паралел 43

Осъдиха задочно изнасилвач на 13 години затвор

68-годишният Еркен А., който от години се укрива от българското правосъдие в Република Турция, бе осъден на 13 години лишаване от свобода при строг режим от състав на Разградския окръжен съд.

Екип на Паралел 43

Апелативният съд решава дали ЛиЛана да остане в ареста

  Специализираният апелативен съд ще гледа днес обжалването на мярката за неотклонение на Лиляна Деянова, известна още като певицата ЛиЛана. Тя е обвинена в източване на евросредства и към момента е в ареста, заедно със съдружника си Мартин Георгиев.

Екип на Паралел 43

Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020

Този сайт е създаден в изпълнение на Административен договор № BG06RDNP001-19.126-0003-C01/18.02.2020 г. за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020 г., съфинансирана от Европейския земеделски фонд за развитие на селските райони, по проект „Закупуване на оборудване и техника за създаване на информационен портал“. Бенефициент по проекта е „Цинт медиа“ ЕООД.

Цялата отговорност за съдържанието на сайта се носи от „Цинт медиа“ ЕООД и при никакви обстоятелства не може да се приема, че сайтът отразява официалното становище на Европейския съюз и Управляващия орган.