С нова акция в община Аврен събират употребявано електрическо оборудване

ОБЩИНА АВРЕН СЪС СЪДЕЙСТВИЕТО НА „ТРАНСИНС ТЕХНОРЕЦИКЛИРАЩА КОМПАНИЯ“ АД и „ТРАНСИНС БАТЕРИ“ ООД ЩЕ ПРОВЕДЕ АКЦИЯ ЗА РАЗДЕЛНО СЪБИРАНЕ НА ИЗЛЯЗЛО ОТ УПОТРЕБА ЕЛЕКТРИЧЕСКО И ЕЛЕКТРОННО ОБОРУДВАНЕ И НЕГОДНИ ЗА УПОТРЕБА БАТЕРИИ И АКУМУЛАТОРИ.

Екип на Паралел 43

В община Аврен заработи нова система за разделно събиране на отпадъци

Уведомяваме Ви, че на територията на община Аврен заработи нова система за разделно събиране на отпадъци, а именно „Система за разделно събиране на отпадъци от опаковки”.

Екип на Паралел 43

Община Аврен припомня, че за предстоящите избори за президент може да се подаде електронно заявление за гласуване

Община Аврен припомня на жителите на общината, че във връзка с произвеждане на изборите за президент и вицепрезидент на републиката и за народни представители на 14 ноември 2021 г. избирателите, които желаят да гласуват по настоящ адрес, че могат да подадат електронно заявление за гласуване...

Екип на Паралел 43

Община Аврен ще гради нов парк за отдих с детска площадка и зона с барбекю

Кметът на Аврен Емануил Йорданов съобщи, че общината е закупила бившата механа “Капла” в селото. Тя ще се превърне в неотменна част от парка, който в скоро време ще бъде създаден..

Екип на Паралел 43

Граждани ще обсъждат Общия устройствен план на община Аврен

Община Аврен съобщава, че организира обществено обсъждане на Общ устройствен план (ОУПО) на общината с всички приложения към разработката на плана. Срещата за общественото обсъждане ще се проведе на 29.10. 2021 г., от 10.00 часа в сградата на НЧ „П. Р. Славейков - 1901“ с. Аврен,...

Екип на Паралел 43

Мъж от Аврен с присъда за теглене на пари от чужда банкова карта

8 месеца „лишаване от свобода“, чието изтърпяване на бъде отложено с 3 години изпитателен срок е присъдата за 24-годишния Иван Иванов от Аврен, ползвал чужда банкова карта без съгласието на титуляра. Наказанието беше наложено след одобрено от Окръжен съд – Варна споразумение,...

Екип на Паралел 43


През септември ще има спирания на тока в община Аврен. Ще прочистват от клони въздушната мрежа, ниско напрежение

От община Аврен съобщиха, че е получена е информация от Електроразпределение Север АД, че за съответните дати е създадена организация за почистване на сервитута на въздушна мрежа, ниско напрежение (просека) на следните населени места:  

Екип на Паралел 43



Обновяват общински терен в близост до Аврен с нова детска площадка и зона за отдих

„Започнахме с разчистването на чешмата на “Капла” - с. Аврен и необходимите дейности по отвеждане на подпочвените и дъждовни води", съобщи в социалните мрежи кметът на общината Емануил Йорданов. Той увери, че върху прилежащия близо 6 декара общински имот ще бъде...

Екип на Паралел 43


Първолачета от Синдел с международна награда от конкурс в Прага

Зина Росенова и Грациела Стефанова от 1 клас на СУ ”Св.св. Кирил и Методий” в с. Синдел спечелиха второ място на международния конкурс „Бяло и червено за здраве“ в Прага, Чехия.

Екип на Паралел 43


Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020

Този сайт е създаден в изпълнение на Административен договор № BG06RDNP001-19.126-0003-C01/18.02.2020 г. за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020 г., съфинансирана от Европейския земеделски фонд за развитие на селските райони, по проект „Закупуване на оборудване и техника за създаване на информационен портал“. Бенефициент по проекта е „Цинт медиа“ ЕООД.

Цялата отговорност за съдържанието на сайта се носи от „Цинт медиа“ ЕООД и при никакви обстоятелства не може да се приема, че сайтът отразява официалното становище на Европейския съюз и Управляващия орган.