КНСБ: От 1 януари 2023 година минималната заплата трябва да е поне 800 лева

От 1 януари 2023 година минималната заплата трябва да е поне 800 лева. Политиката по доходите трябва да бъде тема номер едно в управленската програма на следващ кабинет. Това заяви директорът на Института за социални и синдикални изследвания на Конфедерацията на независимите синдикати в България...

Екип на Паралел 43


143 години от създаването на Министерството на вътрешните работи

На 5 юли се навършват 143 години от създаването на Министерството на вътрешните работи. На тази дата през 1879 г. Княз Александър Батенберг подписва Указ №1 за създаване на Министерство на вътрешните дела с Тодор Бурмов като министър. От 1992 година 5 юли е официален празник на служителите от...

Екип на Паралел 43

987 домакинства от Варна са осигурени с дърва за огрев за предстоящите зимни месеци

10 472 домакинства от Североизточна България вече са получили заявените от тях дърва за отоплителен сезон 2022/2023. 18-те стопанства в системата на СИДП са доставили на хората 63 973 пространствени кубически метра дърва за огрев. Най-много – 20 158 кубика са стигнали до подалите молби към...

Екип на Паралел 43

Държавен вестник публикува решенията за ДДС на хляба и отстъпката за горивата

В Държавен вестник бяха публикувани актуализациите на държавния бюджет, с което в сила влиза нулевата ставка на ДДС за хляба и брашното, както и отстъпката от 25 стотинки за литър гориво.  

Екип на Паралел 43


Задачата ни в дългосрочен план е дърводобивът да стане рентабилен, счита зам.-министър Валентин Чамбов

„Необходимо е съдействието на общините, собственици на гори, от които очакваме също да предложат дърва за огрев за нуждите на населението. Търсим баланса между предлагането от държавните и общинските гори при снабдяването на населението с нужните количества. 

Екип на Паралел 43


Прокуратурата прекрати 31-годишното дело за Възродителния процес

Прокуратурата прекрати делото за Възродителния процес след 31-годишно разследване, съобщи lex.bg(link is external). Това се случи, след като през март почина и последният обвиняем по него – бившият министър-председател Георги Атанасов.

Екип на Паралел 43

Два самолета прибират руските дипломати и техни близки в родината им

Два самолета на Руската федерация се очаква да пристигнат на летище София в следобедните часове днес, за да отведат в родината им експулсираните 70 дипломати и служители на руското посолството у нас и техните близки.  

Екип на Паралел 43


Борислав Гуцанов: Преговорите за нов кабинет с ПП няма да бъдат никак леки

Въпреки, че "Продължаваме промяната" изпълниха едно от изискванията на БСП, за да участват в преговори за нов кабинет, именно Кирил Петков да не е премиер, те няма да бъдат никак леки. Това каза в „Денят започва с Георги Любенов" по БНТ депутатът от БСП Борислав Гуцанов.

Екип на Паралел 43

Вицепрезидентът Йотова по дипломатическия казус: Където има доказателства, съмнения, да бъдат отзовани от руска страна

В коментар за напрежението, възникнало между София и Москва след решението за отзоваване на 70 руски дипломати и дипломатически служители, размяна на ноти и оповестено намерение за закриване на руската дипломатическа мисия у нас, вицепрезидентът Илияна Йотова заяви, че руските дипломати, за които...

Екип на Паралел 43


Ваучерите за храна ще важат и за туристически услуги

Ваучерите за храна вече ще важат и за туризма. Тази мярка беше приета при актуализацията на бюджета вчера с почти пълно единодушие от депутатите. По този начин хората ще могат да заплащат и за туристически услуги с ваучерите за храна, но само на територията на България.  

Екип на Паралел 43

Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020

Този сайт е създаден в изпълнение на Административен договор № BG06RDNP001-19.126-0003-C01/18.02.2020 г. за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020 г., съфинансирана от Европейския земеделски фонд за развитие на селските райони, по проект „Закупуване на оборудване и техника за създаване на информационен портал“. Бенефициент по проекта е „Цинт медиа“ ЕООД.

Цялата отговорност за съдържанието на сайта се носи от „Цинт медиа“ ЕООД и при никакви обстоятелства не може да се приема, че сайтът отразява официалното становище на Европейския съюз и Управляващия орган.