Онбудсманът предлага: Справедливо е, година след завършването си зрелостниците да имат възможност да се явят на повишителен изпит

"Справедливо да се даде възможност на децата поне веднъж в рамките на годината след завършването да могат да се явят на повишителен изпит.

Екип на Паралел 43

Промени в Закона за семейни помощи за деца прие парламентарната социална комисия на второ четене

Законопроект за изменение и допълнение на Закона за семейни помощи беше приет на второ четене в парламентарната Комисия по труда, социалната и демографската политика. Измененията са внесени от Министерския съвет. Промените засягат отпускането на месечни семейни помощи за деца с един или двама...

Екип на Паралел 43

Детските градини в общините Аксаково и Бяла получават допълнителни държавни средства за ремонт

Още 11 178 364 лв. за изграждане, пристрояване, надстрояване и реконструкция на детски ясли, градини и училища в страната, одобри днес на свое заседание правителството. Средствата са по Програмата на Министерство на образованието и науката, която има за цел да подобри материалната база в...

Екип на Паралел 43

ЕРП Север стартира проект с европейско финансиране съвместно с Българско дружеството за защита на птиците

Проект на ЕРП Север по Програма LIFE на Европейския съюз беше одобрен за финансиране и ще бъде реализиран от компанията в сътрудничество с Българско дружество за защита на птиците (БДЗП).

Екип на Паралел 43

Служебният кабинет осигури еднократна помощ за отопление в размер на 300 лв. за още 50 000 български семейства

"Властта е временна, дори и най-дълго управлявалият притежава власт до време. Последствията от глупавите управленски решения обаче са трайни и труднозаличими", заяви служебният премиер Гълъб Донев преди заседанието на Министерския съвет.  

Екип на Паралел 43

Какви са рисковете за доходите ни, ако няма нов бюджет за догодина

Във вторник депутатите приеха на първо четене удължаването на бюджета за 2022 година, както и на бюджетите на ДОО и НЗОК. Вносител на законопроекта е служебният кабинет, а дебатите продължиха няколко часа. Скандално или разумно е решението - коментар на експерти в студиото на NOVA TV.  

Екип на Паралел 43

Искат лабораторен анализ на АПИ на първокласния път София - Варна между Микре и Сопот заради множество катастрофи

Областният управител на Ловеч Светослав Славчев настоява Агенцията "Пътна инфраструктура" да направи лабораторен анализ на пътната настилка в участъка от първокласния път София - Варна между селата Микре и Сопот и в района на село Голец, където миналата седмица станаха няколко тежки...

Екип на Паралел 43

МС не е изразявал позиция, че страната ни е „пред война", е категоричен служебният премиер Гълъб Донев

Министерският съвет не е изразявал позиция, че страната ни е „пред война", каза по време на парламентарния контрол служебният премиер Гълъб Донев.

Екип на Паралел 43

Отиде си легендарен спортен журналист

Тъжна вест разтърси за българския футбол и родната журналистика. Отиде си големият Атанас Станкушев! Наско беше едно от най-силните пера на българската спортна журналистика, човек с огромно сърце, изпълнено с любов към спорта, живота и Локомотив (София), пише "Витоша нюз".

Екип на Паралел 43

Президентът Радев даде началото на 20-ото издание на „Българската Коледа"

Президентът Румен Радев даде началото на 20-ото издание на благотворителната инициатива „Българската Коледа“. В областната болница „Д-р Стефан Черкезов“ във Велико Търново държавният глава, под чийто патронаж се провежда кампанията, обяви, че тазгодишното издание ще е...

Екип на Паралел 43

Намериха лодката на изчезналите рибари край Бургас

При обход служители на полицията откриха лодката на изчезналите рибари край Бургас. Тя е намерена на брега на езерото Мандра, съобщи БНР, като се позовава на директора на бургаската полиция старши комисар Калоян Калоянов.  

Екип на Паралел 43

След два дни хотелите ще спрат да настаняват украински бежанци

Кризата с изхранването на украинските бежанци се задълбочава. Хотели от Южното Черноморие ще прекратят настаняването на украинци в базите си от началото на декември. Решението за това е взето на заседание Българска асоциация по туризъм, за което съобщава в. "Сега".

Екип на Паралел 43

Подновяват издирването на изчезналите рибари в езерото "Мандра" край Бургас

Подновява се акцията по издирването на двамата рибари, които изчезнаха в езерото "Мандра" край Бургас късно в неделя. Тази сутрин в езерото влиза лодка, която ще продължи да търси двамата мъже. "Днес влизат само добре подготвени хора - направихме разграфяване и започваме да търсим...

Екип на Паралел 43Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020

Този сайт е създаден в изпълнение на Административен договор № BG06RDNP001-19.126-0003-C01/18.02.2020 г. за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020 г., съфинансирана от Европейския земеделски фонд за развитие на селските райони, по проект „Закупуване на оборудване и техника за създаване на информационен портал“. Бенефициент по проекта е „Цинт медиа“ ЕООД.

Цялата отговорност за съдържанието на сайта се носи от „Цинт медиа“ ЕООД и при никакви обстоятелства не може да се приема, че сайтът отразява официалното становище на Европейския съюз и Управляващия орган.