ЕК потвърди: България е засегната от намалението на парите, отпускани по Плана за възстановяване

При преразпределението на безвъзмездните европейски средства по програмите за икономическо възстановяване от пандемията България е засегната от намаление на заложените суми. Това потвърдиха за БТА от пресслужбата на Европейската комисия.  

Екип на Паралел 43

Посланиците в НАТО подписаха протоколите за присъединяването на Швеция и Финландия

Посланиците на 30-те държави членки на НАТО подписаха протоколите за присъединяването на Швеция и Финландия, съобщава БНР. „С 32 нации ще бъдем още по-силни и още по-сигурни", заяви преди това генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг.  

Екип на Паралел 43Американците отбелязват Деня на независимостта

Съединените щати отбелязват днес националния си празник - Денят на независимостта. Пътуванията започнаха още в края на миналата седмица, като се очаква броят на пътуващите да се доближи до нивата отпреди пандемията.  

Екип на Паралел 43

Шойгу: Вече контролираме ЛНР

Руската армия контролира изцяло така наречената Луганска народна република. Това е съобщил руският министър на отбраната Сергей Шойгу на президента и върховен главнокомандващ Владимир Путин.  

Екип на Паралел 43

Легендата Питър Брук почина на 97 години

Британският режисьор Питър Брук почина на 97 години. Сред неговите постижения са деветчасовият спектакъл "Махабхарата", умелото режисиране на Лорънс Оливие и Джон Гилгуд, поставянето на Шекспир и редица спектакли и публикации, съобщава вестник "Гардиън", цитиран от БТА.  

Екип на Паралел 43

Седма Covid вълна в Испания

Испания е в седмата вълна на коронавируса. Натискът върху болниците се увеличава, а сред хората над 60-годишна възраст случаите надхвърлят 1 000 заразени на 100 000 жители. Още за разпространението на новите варианти на Covid 19 в Испания, съобщава БНР.  

Екип на Паралел 43

Почина създателят на Чебурашка и Крокодила Гена

На 101-годишна възраст почина класикът на руската анимация Леонид Шварцман, създателят на Чебурашка и много други герои, съобщава ТАСС, като цитира главния редактор на Съюза за анимационно кино („Союзмултфилм") Сергей Капков. Леонид Шварцман е роден на 30 август 1920 г. в Минск. При...

Екип на Паралел 43

27 моряци са в неизвестност след корабокрушение в Южнокитайско море

Двайсет и седем моряци са в неизвестност, след като инженерен кораб с 30-членен екипаж се разцепи на две и потъна в Южнокитайско море днес. Плавателният съд се оказал в епицентъра на тайфуна Чаба, предаде Франс прес, като се позова на в. "Саут Чайна морнинг пост".  

Екип на Паралел 43

Световният №1 сред контейнеровозите премина през Суецкия канал

Най-големият контейнеровоз в света - 221 000-тонният "Евър Арт" - прекоси Суецкия канал, обяви управлението на канала, цитирано от в. "Ал Ахрам". Корабът с капацитет от 24 132 контейнера и е на първия си курс от Малайзия за Нидерландия. Председателят на Администрацията на...

Екип на Паралел 43


Кремъл: Външното министерство на Русия ще разгледа въпроса за закриване на посолството в България, съобщи Интерфакс

Въпросът за закриване на руското посолство в България ще бъде разгледан от външното министерство на Русия, а ако е необходимо, ще се докладва на руския президент Владимир Путин, заяви говорителят на Кремъл Дмитрий Песков, цитиран от агенция Интерфакс.  

Екип на Паралел 43


Нови правила за роуминга за пътуващите в ЕС - без допълнителни такси

Нови правила за роуминга за пътуващите в Европейския съюз влизат в сила от днес. Те ще важат до 2032 година и ще продължат да гарантират на потребителите използването на мобилните услуги в чужбина без допълнителни такси.

Екип на Паралел 43

Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020

Този сайт е създаден в изпълнение на Административен договор № BG06RDNP001-19.126-0003-C01/18.02.2020 г. за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020 г., съфинансирана от Европейския земеделски фонд за развитие на селските райони, по проект „Закупуване на оборудване и техника за създаване на информационен портал“. Бенефициент по проекта е „Цинт медиа“ ЕООД.

Цялата отговорност за съдържанието на сайта се носи от „Цинт медиа“ ЕООД и при никакви обстоятелства не може да се приема, че сайтът отразява официалното становище на Европейския съюз и Управляващия орган.