Протест в САЩ след ново убийство на афроамериканец от полицаи

Полицията в американския град Бруклин Сентър, северно от Минеаполис, използва сълзотворен газ, за да разпръсне гневни демонстранти. Протестите избухнаха заради поредното убийство на афроамериканец от полицаи. Кметът на града наложи вечерен час.

Екип на Паралел 43


ОАЕ изпращат за първи път жена в Космоса

Обединените арабски емирства обявиха, че за първи път в историята изпращат жена на обучение за астронавт в НАСА за бъдещи изследователски мисии в космоса, съобщи премиерът и вицепрезидент на ОАЕ шейх Мохамед бин Рашид Ал Мактум в „Туитър.

Екип на Паралел 43

До 3 май ЕК търси становища по Плана за действие при извънредни ситуации за храните

Европейската комисия провежда целенасочена консултация по Плана за действие при извънредни ситуации, за да гарантира доставката на храни и продоволствената сигурност в целия Европейски съюз по време на криза.

Екип на Паралел 43

Германия се подготвя за нов локдаун с нови закони

Очаква се федералното правителство на Германия да въведе законодателство, чрез което да се разреши налагането на полицейски час, затваряне на магазини, ресторанти и училища, както и да се ограничат събиранията, ако случаите на коронавирус нараснат в определени региони, пише Politico.

Екип на Паралел 43

Наводнение блокира 21 миньори в Китай

Двайсет и един миньори останаха блокирани под земята в наводнена китайска мина в Синцзян-уйгурския автономен район, информира БТА. Според службите за извънредни ситуации при наводняване на част от мината вчера е спрял токът. На работа си били 29 миньори, осем от тях са били извадени на...

Екип на Паралел 43

Техеран съобщи за проблем с електрическата мрежа в ядрения си обект в Натанз

В завода за обогатяване на уран в иранския град Натанз тази сутрин е станал "инцидент", но няма пострадали, нито замърсяване, съобщиха осведомителните агенции, цитирайки ирански медии.  

Екип на Паралел 43

Принц Чарлз: Баща ми ще липсва много на мен и на семейството

Наследникът на британската корона принц Чарлз отдаде почит към починалия принц Филип. В изявление, излъчено по телевизията Чарлз, заяви, че неговият баща ще липсва изключително много на него и на семейството му.

Екип на Паралел 43
Има риск 1/3 от ледения шелф на Антарктика да рухне в океана заради затоплянето

Повече от една трета от ледения шелф на Антарктика рискува да се срути в морето, ако глобалните температури достигнат 4 градуса по Целзий над прединдустриалните нива, тъй като изменението на климата затопля света, предупреждава ново проучване от британския университет в Рединг.

Екип на Паралел 43


САЩ вкарват бойни кораби в Черно море

САЩ са уведомили Турция, че два бойни кораба ще преминат през Босфора, за да останат в Черно море до 4 май, съобщи Анкара. Това съвпада с увеличаването на напрежението около Украйна от струпване на десетки хиляди руски военни в граничните райони и прехвърлянето на военни кораби от Каспийско в...

Екип на Паралел 43

Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020

Този сайт е създаден в изпълнение на Административен договор № BG06RDNP001-19.126-0003-C01/18.02.2020 г. за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020 г., съфинансирана от Европейския земеделски фонд за развитие на селските райони, по проект „Закупуване на оборудване и техника за създаване на информационен портал“. Бенефициент по проекта е „Цинт медиа“ ЕООД.

Цялата отговорност за съдържанието на сайта се носи от „Цинт медиа“ ЕООД и при никакви обстоятелства не може да се приема, че сайтът отразява официалното становище на Европейския съюз и Управляващия орган.