Китай е осъществил изпитание на планиращ хиперзвуков летателен апарат

През август Китай е осъществил изпитание на планиращ хиперзвуков летателен апарат, способен да носи ядрено оръжие, съобщава ТАСС като се позовава на информация на "Файненшъл таймс".

Екип на Паралел 43


Земята край Вранча отново се разтресе

Земетресение с магнитуд от 3,6 по Рихтер е било регистрирано в петък, в сеизмичната румънска зона Вранча, съобщава БТА. Трусът е регистриран в 6,06 ч. на 71 км източно от Брашов и на 138 км северно от Букурещ. През този месец в района са регистрирани 15 земетресения с магнитуд от 2 до 3,6, а...

Екип на Паралел 43

Настаниха Бил Клинтън в болница, не е с коронавирус

Президентът на САЩ Бил Клинтън /1993-2001/, който е на 75 години, е бил приет в болница в Калифорния преди два дни заради инфекция, която не е свързана с COVID-19, предадоха Ройтерс и Асошиейтед прес, като се позоваха на негов говорител.

Екип на Паралел 43

Днес е Международният ден на белия бастун

Международният ден на белия бастун се отбелязва се от 1969 г. по решение на Международната федерация на слепите с цел привличане на вниманието на международната общност към проблемите на хората с нарушено зрение.  

Екип на Паралел 43

Нападателят от Норвегия се е признал за виновен

Извършителят на атаката в Норвегия, при която петима души бяха убити, а двама ранени, е признал деянието си и е изразил готовност да съдейства на властите. Мотивите му все още не са ясни, но мъжът вече е имал обвинение в убийство и е показвал признаци на "радикализация" заради...

Екип на Паралел 43


Камарата на представителите в САЩ вдигна дълга и избегна фалита

Камарата на представителите на американския Конгрес гласува в полза на законопроект, който ще позволи повишаването на тавана за заеми на правителството на 28,9 трилиона долара, предава БНР. По този начин ще бъде избегнат дефолт, но само до началото на декември, предадоха световните агенции....

Екип на Паралел 43

13 октомври e Световен ден на зрението

Заболяванията на окото винаги са вълнували хората по съвсем разбираеми причини. 80% от информацията за заобикалящия ни свят получаваме чрез зрението и неговото опазване е основна задача на офталмолозите, но така също и на цялото общество.

Екип на Паралел 43

Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020

Този сайт е създаден в изпълнение на Административен договор № BG06RDNP001-19.126-0003-C01/18.02.2020 г. за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020 г., съфинансирана от Европейския земеделски фонд за развитие на селските райони, по проект „Закупуване на оборудване и техника за създаване на информационен портал“. Бенефициент по проекта е „Цинт медиа“ ЕООД.

Цялата отговорност за съдържанието на сайта се носи от „Цинт медиа“ ЕООД и при никакви обстоятелства не може да се приема, че сайтът отразява официалното становище на Европейския съюз и Управляващия орган.