Испанска фрегата отплава за мисия на НАТО в Черно море

Фрегатата "Блас де Лесо", един от най-модерните бойни кораби на Испания, отплава в събота сутринта от база Ферол северно от Ла Коруня за изтеглена напред с няколко седмици мисия в Средиземно и Черно море. От министерството на отбраната заявиха, че засега няма да има подробности за...

Екип на Паралел 43

Разбиха престъпна група за трафик на мигранти от Турция през Гърция и Албания към ЕС

Голяма международна организирана престъпна група, специализирана в контрабанда на мигранти, беше разбита чрез съвместна акция на полицията в Албания, Гърция и Италия, подкрепена от Европол и Евроюст, съобщава БТА. За успеха информираха чрез специално изявление служители на правоприлагащите органи...

Екип на Паралел 43

Януш Бугайски: „Отворени Балкани" са неоюгославски проект, Германия жертва Украйна

Руският президент Владимир Путин увеличава агресията си, която започна с анексирането на Крим и части от Донецка област през 2014 година. От години Русия се опитва да подкопае суверенитета на Украйна, но украинците решиха да защитят своята независимост.

Екип на Паралел 43

Блинкън: Русия може да атакува Украйна в кратък срок

Руското военно струпване край украинските граници означава, че президентът Владимир Путин може в кратък срок да нареди атака срещу Украйна, предупреди днес държавният секретар на САЩ Антъни Блинкън, цитиран от Ройтерс. Той пристигна на визита днес в Киев за среща с президента Володимир Зеленски....

Екип на Паралел 43

СЗО предупреди, че пандемията не е приключила, рекорден ръст на новозаразените в Европа

Ръководителят на Световната здравна организация Тедрос Аданом Гебрейесус предупреди световните лидери, че коронавирусната пандемия „далеч не е към края си“, предаде Би Би Си.  

Екип на Паралел 43

Почина най-възрастният мъж в света

Испанецът Сатурнино де ла Фуенте Гарсия, най-възрастният мъж в света, почина в Леон на 112-годишна възраст, съобщава сайтът на Книгата на рекордите на Гинес. "Сатурнино де ла Фуенте Гарсия почина в дома си на 112 години и 341 дни", съобщава БГНЕС..  

Екип на Паралел 43

Турция ще смени името на страната си

Турция е предприела кампания за налагане на турския вариант на наименованието ѝ - от „Turkey“ на „Turkiye“ - за международна употреба, съобщиха турски медии, цитирайки директора по комуникациите на турското президентство.  

Екип на Паралел 43

Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020

Този сайт е създаден в изпълнение на Административен договор № BG06RDNP001-19.126-0003-C01/18.02.2020 г. за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020 г., съфинансирана от Европейския земеделски фонд за развитие на селските райони, по проект „Закупуване на оборудване и техника за създаване на информационен портал“. Бенефициент по проекта е „Цинт медиа“ ЕООД.

Цялата отговорност за съдържанието на сайта се носи от „Цинт медиа“ ЕООД и при никакви обстоятелства не може да се приема, че сайтът отразява официалното становище на Европейския съюз и Управляващия орган.