В края на седмицата Бяла ще е домакин на благотворителен Мото рок фестивал

От община Бяла съобщиха, че през изминалата година обстоятелствата, свързани с пандемичната обстановка попречиха да се организират редица масови прояви, но тази година културният им календар е пъстър и разнообразен.

Екип на Паралел 43

Собственици на имоти в Бяла против разширяването на защитената зона

Протестиращи от Бяла затвориха в петък пътя Варна- Бургас с жива верига и автомобил с плакат, който гласи „Вън на зелената мафия мафия от Бяла и Карадере“ и предизвикаха огромни задръствания.

Екип на Паралел 43

В Бяла организират мемориален футболен мач в памет на Йордан Спасов

На 4-ти юли /неделя/ от 18:00 часа на стадион „Черноморец“ ще бъде организиран мемориален футболен мач в памет на дългогодишния домакин на стадиона – Йордан Спасов (чичо Данчо), който ни напусна преди няколко месеца. Той бе домакин на „Черноморец“ близо 20 години....

Екип на Паралел 43


Откриват 13-тото издание на Националния събор на читалищата в Бяла

Националният събор на читалищата в Бяла за 13-та поредна година ще събере самодейци от цяла България. 13 години песни, танци и незабравими емоции за участници и организатори на площада в морския град.  

Екип на Паралел 43

Областният информационен център - Варна се включи в Арт пленер с изложба на картини в Бяла

Областният информационен център-Варна се включи в Арт пленер с изложба на картини в Бяла, организиран по проект с финансовата подкрепа на Програмата за развитие на селските райони 2014-2020 г.

Екип на Паралел 43

Волейболен клуб “Черноморец Бяла” набира деца и подрастващи за плажен волейбол

ВК “Черноморец Бяла” набира деца и подрастващи за тренировки по плажен волейбол. Тренировките ще бъдат водени от академика по плажен волейбол Милен Стоянов.

Екип на Паралел 43

Овладян е пожарът в земеделска кооперация в Бяла

Силни гърмежи стреснаха жителите на крайморския град Бяла около 9.30 тази сутрин, следвани от огромен пожар. Огънят обхваща за секунди имота на земеделска кооперация - сградата и земеделската техника.

Екип на Паралел 43

Събор и фестивал под надслов „Преселението –спомени от нашите деди“ се откриват през уикенда в Бяла

На 12 юни /събота/ от 18:00 часа в галерията на Общинския музей ще бъде открит събор с изложби на тема „Преселението –спомени от нашите деди“.

Екип на Паралел 43

Бяла става домакин на състезание по тандемно колоездене за хора със зрителни увреждания

На 12 юни Бяла ще бъде домакин на едно специално събитие – състезание по тандемно колоездене за хора със зрителни увреждания. Съревнованието се организира Спортен клуб на слепите "Успех" - Варна и Спортен клуб за интеграция "Вихър". По предварителни заявки участие в...

Екип на Паралел 43


В Бяла ще се проведе научна конференция, свързана с бежанския въпрос от ХIX и ХХ век

На 28 май 2021 година в конферентната зала на музея в Бяла ще бъде проведена научна конференция „Бежанският въпрос на териториите на общините Бяла и Долни чифлик (края на XIX – първата третина на XX век )“. Научния форум се организира от Община Бяла и е част от проект...

Екип на Паралел 43

Инициативата „Рециклирай и чети" в Бяла събра 1,5 т. хартия, 100 кг пластмаса и около 50 кг стъкло

Във второто издание на екоинициативата на община Бяла - „Рециклирай и чети“ се включиха ученици от I до IV клас на Основно училище „Отец Паисий“, Детска градина „Първи юни“ и индивидуални участници от различни възрасти, съобщиха от местната администрация.  

Екип на Паралел 43

Ще раздадат курбан в Бяла за празника на светите Константин и Елена

На 21 май православната църква почита Св. св. Константин и Елена, а в град Бяла по традиция се прави водосвет и се освещава курбан. Заради противоепидемичните мерки празникът бе отменен, но традицията бе спазена.

Екип на Паралел 43

Вдигат паметник на Апостола в Бяла

Община Бяла и Местна инициативна група „Долни чифлик и Бяла“ подписаха договор за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по Мярка 7.5 „Инвестиции за публично ползване в инфраструктура за отдих, туристическа инфраструктура” по Програма за развитие на селските райони...

Екип на Паралел 43

Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020

Този сайт е създаден в изпълнение на Административен договор № BG06RDNP001-19.126-0003-C01/18.02.2020 г. за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020 г., съфинансирана от Европейския земеделски фонд за развитие на селските райони, по проект „Закупуване на оборудване и техника за създаване на информационен портал“. Бенефициент по проекта е „Цинт медиа“ ЕООД.

Цялата отговорност за съдържанието на сайта се носи от „Цинт медиа“ ЕООД и при никакви обстоятелства не може да се приема, че сайтът отразява официалното становище на Европейския съюз и Управляващия орган.