Държавата инвестира 30 млн. лв. в укрепването на брега край Бяла

Започва укрепването на брега от нос Свети Атанас до къмпинг "Луна" в град Бяла, Варненска област. В района има три активни свлачища. Брегът е стръмен и абразията също отнема от сушата, съобщава БНТ.  

Екип на Паралел 43

31 януари е крайният срок за подаване на декларации за туристическия данък, напомнят от община Бяла

Отдел „Общински приход“ към община Бяла приема декларации за облагане с туристически данък за предходната 2020 година. Съгласно Закона за местни данъци и такси срокът за подаване на декларациите е 31 януари.  

Екип на Паралел 43

Поройните дъждове нанесоха сериозни щети в Бяла

Наводнени обществени сгради, отнесена пътна настилка и няколко затворени пътни участъка на територията на община Бяла слд обилните и продължителни дъждовяе. Община Бяла ще кандидаства за финансиране на щетите пред Междуведомствената комисия за преодоляване на последиците от бедстви я и...

Екип на Паралел 43

Традиционният морски ритуал с хвърлянето на кръста в Бяла ще се състои

Традиционният църковен ритуал с хвърлянето на кръста във водите на Черно море за Йордановден в Бяла ще се състои. Съобщението направиха от общината като уточниха, че той ще се проведе при спазване на противоепидемичните мерки.

Екип на Паралел 43

Известни са победителите в традиционния конкурс за коледни картички в Бяла

Детското въображение е неограничено. За поредна година децата от Бяла доказаха колко са талантливи. 24 малки творци на възраст от 3 до 13 години участваха в традиционния конкурс за коледни картички. Заради извънредната обстановка не бе проведено официално награждаване, а грамотите и подаръците на...

Екип на Паралел 43

Коледният онлайн базар в Бяла набира все повече почитатели

Дори и в малко странен формат, базарът на община Бяла се радва на голям интерес. За да могат повече хора да се докоснат до страхотната коледна атмосфера тази седмица галерията ще бъде отворена до 23 декември от 09:00 до 12:00 часа и от 13:00 до 17:00 часа.

Екип на Паралел 43

Пешеходна алея ще свързва Бяла и Обзор до две години

До две години в община Бяла ще се реализира проект за брегоукрепване на стойност 37 милиона лева, отпуснати от правителството. Tова съобщи областният управител Стоян Пасев, който подписа от името на държавата договор с кмета на Бяла Пеньо Ненов. Пасев уточни, че отдавна работи по проблема с...

Екип на Паралел 43Община Бяла започва разделно събиране на зелени отпадъци

От днес по график община Бяла започва извозване на зелените отпадъци. Всеки понеделник служители на общината ще събират зелените отпадъци в град Бяла, а в четвъртък и по селата.

Екип на Паралел 43


Утре в Бяла ще грейнат празничните коледни светлини

Остава по-малко от месец до един от най-любимите семейни празници - Коледа. Тази година на 1-ви декември празничните светлини ще бъдат запалени след 17:00 часа. Всеки може да им се наслади, но Ви приканвам да бъдете отговорни и да спазвате мерките.

Екип на Паралел 43

Близо 300 души от община Бяла получиха пакети с хранителни продукти

247 жители на Община Бяла получиха пакети с хранителни продукти осигурени от Оперативна програма за храни и/или основно материално подпомагане по Операция 2 Предоставяне на индивидуални пакети хранителни продукти 2019“. Още 59 лица, засегнати от епидемичната обстановка в следствие COVID-19,...

Екип на Паралел 43

Одобриха проекта на община Бала за разширяване на ЦДГ "Първи юни"

Община Бяла получи одобрение от Министерството на образованието и науката по „Програма за изграждане, пристрояване, надстрояване и реконструкция на детски ясли, детски градини и училища 2020-2022“ с осигурени средства от правителството на Република България.  

Екип на Паралел 43

Община Бяла и местният дамски пенсионерски клуб организират благотворителен базар през декември

По инициатива на Община Бяла и Дамски пенсионерски клуб – Бяла през месец декември ще бъдат организирани поредица от благотворителни базари, чиято цел е набирането на средства за изграждане на траурна зала в града.  

Екип на Паралел 43

Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020

Този сайт е създаден в изпълнение на Административен договор № BG06RDNP001-19.126-0003-C01/18.02.2020 г. за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020 г., съфинансирана от Европейския земеделски фонд за развитие на селските райони, по проект „Закупуване на оборудване и техника за създаване на информационен портал“. Бенефициент по проекта е „Цинт медиа“ ЕООД.

Цялата отговорност за съдържанието на сайта се носи от „Цинт медиа“ ЕООД и при никакви обстоятелства не може да се приема, че сайтът отразява официалното становище на Европейския съюз и Управляващия орган.