Disney и Netflix искат да снимат филми у нас

„Освен за икономиката, с помощта на моите колеги, направих една голяма стъпка и за развитието на световната и филмовата индустрия. Големите фирми като Disney и Netflix имат много основателни причини да се настанят на българския пазар. А ние ще им дадем възможност да снимат сюжетите си в...

Екип на Паралел 43

На 26 август в комплекс „Морско казино" във Варна 20 красавици ще се състезават за титлата „Мис Варна"

Огромен интерес предизвика кастингът за "Мис Варна" 2021. До участие обаче бяха допуснати само двадесет варненски красавици, на възраст между 16 и 22 години, които ще се борят за титлата.  

Екип на Паралел 43


Анджелина надхитри Брад Пит

Холивудската звезда Анджелина Джоли постигна победа в съдебната битка срещу Брад Пит, след като съдията, който разглеждаше бракоразводното им дело и попечителството над децата им, беше отстранен, предаде Vesti.

Екип на Паралел 43


Скаути от цялата страна се събраха на лагер в Шабла

Ентусиастите се справиха с различни предизвикателства - сами вдигнаха своите палатки, преминаха през сложен въжен парк и трудни трасета с препятствия, изградиха макети на дървени фарове

Екип на Паралел 43


Живата легенда Харисън Форд на 79

Живата легенда Харисън Форд е един от най-добре платените и популярни актьори в Холивуд и днес, на 13 юли, навършва 79 години. По този повод, ето някои малко известни и любопитни детайли от неговите живот и кариера.

Хари КасабовУченик създаде изкуствен интелект, който реши матурата по български език със 78% точност

Изкуствен интелект реши задачи от Държавния зрелостен изпит по български език и литература със 78% точност. Този проект впечатли участниците във форума “STEM , иновации и ...още нещо”. Той бе организиран в Математическата гимназия “Акад. Кирил Попов” в Пловдив в рамките на...

Екип на Паралел 43

В Албена откриха първата в Европа плажна библиотека

Една интересна гледка вече интригува погледите на редица наши и чужди гости, отседнали на почивка в курорта Албена. Само преди броени дни на самия плаж бе инсталирана първата по рода си библиотека в Европа. .

Екип на Паралел 43

Излезе първото в България ръководство за изграждане на зелени покриви

Излезе първото в България ръководство за изграждане на зелени покриви. То е разработено от инж. Орлин Илиев от Камарата на инженерите в инвестиционното проектиране.

Екип на Паралел 43

Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020

Този сайт е създаден в изпълнение на Административен договор № BG06RDNP001-19.126-0003-C01/18.02.2020 г. за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020 г., съфинансирана от Европейския земеделски фонд за развитие на селските райони, по проект „Закупуване на оборудване и техника за създаване на информационен портал“. Бенефициент по проекта е „Цинт медиа“ ЕООД.

Цялата отговорност за съдържанието на сайта се носи от „Цинт медиа“ ЕООД и при никакви обстоятелства не може да се приема, че сайтът отразява официалното становище на Европейския съюз и Управляващия орган.