Археолози откриха в Русокастро графити на 700 години

Изключително ценно откритие е направено при проучването на водохранилището на замъка на средновековния град Русокастро. Върху стените му са открити над 50 средновековни рисунки графити, датиращи отпреди 700 години, съобщиха от пресцентъра на Регионалния исторически музей в Бургас.

Екип на Паралел 43

Pet Shop Boys идват за първи път в България

Най-успешното британско дуо за всички времена Pet Shop Boys пoтвърди официално първото си гостуване в България за лятото на следващата година. Датата е 2 юли 2022, а мястото е Парка на Летище София до Терминал 2.  

Екип на Паралел 43

Най-старото изображение на призрак - на плочка от Вавилон в Британския музей

Най-старото известно изображение на призрак (или дух) е открито върху вавилонска плочка, намираща се в Британския музей, съобщава Анадолската агенция, цитирана от БГНЕС.  

Екип на Паралел 43Колко струва днес билетът за Orient-Express?

Πpeди epaтa нa чacтнитe caмoлeти и бизнec ĸлacaтa, члeнoвe нa виcшeтo oбщecтвo пътyвaт из Eвpoпa c лyĸcoзни влaĸoвe. B днeшнo вpeмe вceĸи мoжe дa гo нaпpaви, cтигa нa имa жeлaниe и дa e в cъcтoяниe дa пoxapчи 2300 дoлapa зa пътyвaнe зa eднa нoщ.

Екип на Паралел 43

Най-големият круизен кораб в света ще посрещне първите си гости през 2022 г.

Новият круизен кораб на Royal Caribbean, който ще бъде най-големият в света, ще стартира плавания през 2022 г. Наречен Wonder of the Seas, плавателният съд ще бъде базиран в Шанхай, Китай, съобщава Daily Mail.

Екип на Паралел 43

Поп фолк певицата Луна: Политиката е шоу и аз съм главният герой в него

Всичко е съвсем сериозно. Аз мога да съм една нова алтернатива и мотивация на президентските избори”. Това заяви в студиото на „Здравей, България” по NOVA TV певицата и кандидат за президент Луна.

Екип на Паралел 43
Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020

Този сайт е създаден в изпълнение на Административен договор № BG06RDNP001-19.126-0003-C01/18.02.2020 г. за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020 г., съфинансирана от Европейския земеделски фонд за развитие на селските райони, по проект „Закупуване на оборудване и техника за създаване на информационен портал“. Бенефициент по проекта е „Цинт медиа“ ЕООД.

Цялата отговорност за съдържанието на сайта се носи от „Цинт медиа“ ЕООД и при никакви обстоятелства не може да се приема, че сайтът отразява официалното становище на Европейския съюз и Управляващия орган.