Задържаха 1,3 млн. лв. контрабанда на границата с Турция

Нова рекордна сума контрабандни пари заловиха на „Капитан Андреево". Районна прокуратура в Хасково привлече като обвиняеми двама турски граждани и румънец за опит да пренесат през граница през „Капитан Андреево" над 1 300 00 лева.  

Екип на Паралел 43

Жена загина във Видинско, а трима души пострадаха при катастрофа на кола с трактор

Жена загина, а трима души пострадаха при катастрофа във Видинско, съобщиха от полицията. На 25 септември в 21:50 часа е получен сигнал за катастрофа в село Тополовец, община Ружинци - на главния път в посока село Дъбова махала.  

Екип на Паралел 43Разбиха престъпна група, занимаваща се с нелегални мигранти

При специализираната полицейска операция, извършена на 18 септември, е неутрализирана организирана престъпна група, занимаваща се с транспортиране на нелегални мигранти на територията на страната.

Екип на Паралел 43
Обявиха частично бедствено положение в Бургаско, Хасковско и Ямболско. Мигрантският натиск е сериозен

Частично бедствено положение в общините Свиленград и Тополовград обяви областният управител на Хасково инж. Минко Ангелов. Подобна мярка се въвежда и в общини в Бургаско и Ямболско, съобщава NOVA TV. Бедственото положение се въвежда от днес и ще остане в сила до 12:00 ч. на 29 септември.  

Екип на Паралел 43


Гранична полиция спаси лодка с 38 бежанци, сред които и бебе, край Шабла

38 души, сред които 22-ма мъже, 8 жени и 8 деца, от които едно е бебе, представящи се за сирийци и афганистанци, бяха безопасно доведени до българския бряг от представители на Гранична полиция рано тази сутрин при сложна операция в Черно море, съобщиха от МВР.  

Екип на Паралел 43
Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020

Този сайт е създаден в изпълнение на Административен договор № BG06RDNP001-19.126-0003-C01/18.02.2020 г. за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020 г., съфинансирана от Европейския земеделски фонд за развитие на селските райони, по проект „Закупуване на оборудване и техника за създаване на информационен портал“. Бенефициент по проекта е „Цинт медиа“ ЕООД.

Цялата отговорност за съдържанието на сайта се носи от „Цинт медиа“ ЕООД и при никакви обстоятелства не може да се приема, че сайтът отразява официалното становище на Европейския съюз и Управляващия орган.