Оборудват секциите с таблети и мобилни телефони за изборите

Мобилни устройства ще записват и излъчват на живо в интернет броенето на гласовете в края на изборния ден. Това съобщиха от Министерството на електронното управление. До дни ще стане ясно дали заснемането ще е с таблети или смартфони.  

Екип на Паралел 43

Бойко Борисов в Шумен: Бием ли – ще намерим начин държавата да тръгне пак напред

Искам да ви дам надежда. Имаме огромна подкрепа от Запад заради твърдата ни политика. Благодарение на нас приеха РСМ и Албания в ЕС, приехме закон за официално даване на оръжие на Украйна, приехме диверсификация на свежото ядрено гориво за ЕАЦ "Козлодуй“. Бием ли – ще намерим...

Екип на Паралел 43


Започна предизборната кампания

България навлезе в нова политическа фаза. Днес беше поставено началото на предизборната кампания за предсрочните избори за 49-ото Народно събрание. За пети път през последните две години избирателите ще отидат до урните, за да изберат новите 240 депутати. От МВР съобщиха, че вече има и първи...

Екип на Паралел 43

РИК - Варна регистрира Веселин Марешки за независим кандидат за народен представител на предстоящите избори на 2 април

Районната избирателна комисия (РИК) във Варна регистрира Веселин Найденов Марешки като независим кандидат за народен представител за парламентарните избори на 2 април, пише в нейно решение от днес, публикувано на сайта ѝ.

Екип на Паралел 43


ЦИК определи условията за провеждане на предизборната кампания

Централната избирателна комисия определи условията и реда за провеждането на предизборната кампания за изборите за народни представители на 2 април 2023 г.  

Екип на Паралел 43

18 партии и 8 коалиции подадоха заявления за участие в изборите

Изтече крайният срок за регистрация на партиите за участие в парламентарните избори на 2 април. Заявление за участие в изборите са подали 18 партии и 8 коалиции, съобщи за БНР говорителят на ЦИК Росица Матева. На предните парламентарни избори на 2 октомври 2022 г. се бяха регистрирали 23 партии и...

Екип на Паралел 43Костадин Костадинов: „Възраждане" ще се бори да е първа сила на предсрочния вот

Партия „Възраждане" ще се бори да е първа политическа сила на предсрочния парламентарен вот на 2 април, каза лидерът на партията Костадин Костадинов.  

Екип на Паралел 43

След промените от Преброяване 2021: Варна се очаква да изпрати в новия парламент 16 депутати

Треска за пренареждане на депутати е завладяла партийните централи. Настъпват промени в броя на депутатите, които ще представляват една трета от България, пресмятат от Централната избирателна комисия, докато очакват държавният глава Румен Радев да издаде указ за насрочване на вота.

Екип на Паралел 43

Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020

Този сайт е създаден в изпълнение на Административен договор № BG06RDNP001-19.126-0003-C01/18.02.2020 г. за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020 г., съфинансирана от Европейския земеделски фонд за развитие на селските райони, по проект „Закупуване на оборудване и техника за създаване на информационен портал“. Бенефициент по проекта е „Цинт медиа“ ЕООД.

Цялата отговорност за съдържанието на сайта се носи от „Цинт медиа“ ЕООД и при никакви обстоятелства не може да се приема, че сайтът отразява официалното становище на Европейския съюз и Управляващия орган.