Скандално: Светослав Илчовски твърди, че бил рекетиран и изнудван от управляващите

По време на изслушването във Временната парламентарна комисия за установяване на злоупотреби бизнесменът Светослав Илчовски съобщи, че е бил изнудван и рекетиран за пари от управляващите и фирми, свързани с хора на ГЕРБ. Той разказа, че е присъствал на среща на бизнесмени с премиера Бойко Борисов...

Екип на Паралел 43


Варна почете загиналите във Втората световна война

С тържествени ритуали пред паметника в старите гробища във Варна на загиналите във Втората световна война в борбата срещу фашизма руски воини, както и пред паметника-арка на Осми Приморски полк, беше отбелязан Денят на победата и Ден на Европа -9 май.  

Екип на Паралел 43

Владимир Климанов: Заветът на ветераните от войната е, че трябва да живеем в мир и разбирателство

"Основният завет, който са ни оставили ветераните от Втората световна война е, че трябва да живеем в мир и разбирателство". Това каза генералният консул на Руската федерация във Варна Владимир Климанов.

Екип на Паралел 43

Русия отбелязва Деня на победата

В Русия днес се отбелязва 76-годишнината от победата на Съветския съюз над хитлеристка Германия във Великата отечествена война. Кулминацията на тържествата е военният парад на Червения площад в Москва,По традиция парадът на победата ще започне точно в 10 ч. московско (10 ч. българско време).

Екип на Паралел 43

Маратон „Варна“ събира днес 640 атлети, затварят крайбрежната алея заради състезанието

Над 640 спортисти ще се включат в Маратон “Варна”, който ще се проведе днес в морската столица, съобщават организаторите. Стартът и тази година е точно в 9.30 ч. по традиция от площад „Независимост“. Трасето ще минава през централната пешеходна зона на Варна и Морската...

Екип на Паралел 43

Слънчево време

Днес ще преобладава слънчево време. Ще духа слаб до умерен вятър от североизток, който постепенно ще се обърне от югоизток. Преобладаващи максимални температури между 15 и 20 градуса, за Варна около 16.

Екип на Паралел 43

КНСБ: България е на челно място в ЕС по разлика в доходите

В Деня на Европа експертите на КНСБ огласиха данни от свое проучване, посветено на неравенствата в заплащането на работещите у нас и в останалите страни - членки на общността, съобщава БНР.

Хари Касабов466 са новите случаи на COVID-19 в съботния ден

466 са новодиагностицираните с коронавирусна инфекция лица у нас през последното денонощие. 326 от тях са установени с PCR, а 140 - с бързи антигенни тестове. За изминалите 24 часа са направени общо 7503 теста. 6,2% от изследваните през денонощието проби са дали положителен резултат за...

Екип на Паралел 43


Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020

Този сайт е създаден в изпълнение на Административен договор № BG06RDNP001-19.126-0003-C01/18.02.2020 г. за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020 г., съфинансирана от Европейския земеделски фонд за развитие на селските райони, по проект „Закупуване на оборудване и техника за създаване на информационен портал“. Бенефициент по проекта е „Цинт медиа“ ЕООД.

Цялата отговорност за съдържанието на сайта се носи от „Цинт медиа“ ЕООД и при никакви обстоятелства не може да се приема, че сайтът отразява официалното становище на Европейския съюз и Управляващия орган.