Гърците затягат мерките срещу разпространението на Covid-19

По примера на мерките, въведени във Франция и Германия, от вторник в Гърция ще влязат в сила нови ограничения, но не в цялата страна, а в региони с лоша епидемиологична картина и нарастващ брой нови случаи.  

Екип на Паралел 43

Откриха новото летище на Берлин. С девет години закъснение

Новото международно летище в Берлин бе открито днес с девет години закъснение и в средата на криза на въздушния транспорт – с полети на германския превозвач „Луфтханза“ и нискотарифния „Изиджет“. Так слeд 9 гoдини зaĸъcнeниe, милиapди дoлapи нaд пpeдвидeния бюджeт и...

Екип на Паралел 43

Контузия вади Гришо от Мастърс-а в Париж

Най-добрият ни тенисист Григор Димитров се отказа от участие на предстоящия Мастърс 1000 в Париж. Новината обявиха организаторите на турнира. Причина за отказа е контузия на Гришо в стъпалото.

Екип на Паралел 43

“Кодак” фалира - не скъса с миналоно

Опитът да се вдъхне втори живот на фалиралия пионер на фотографския бизнес "Кодак" завърши с гръм и трясък. Когато компанията реши да се присъедини към борбата срещу коронавирусната пандемия и да получи многомилионен заем, акциите й скочиха 12 пъти. Растежът обаче бързо приключи, след...

Екип на Паралел 43

Социалният страх

От появяването си на този свят, всеки от нас започва да трупа социален опит. Постепенно в съзнанието ни устойчиво се задържат съчетания от емоции. Някои започват да доминират в ориентацията на мисли, чувства и действия. Когато те са преобладаващо негативни, разрушават тялото и душата.

Екип на Паралел 43


Антъни Дуоркин: Непредсказуемостта на САЩ е фактор, светът ще е по-хаотичен

„Последните четири години бяха много турбулентен период в американската външна политика, защото Тръмп загърби голяма част от смятаните за установени американски принципи, които се следваха десетилетия наред. Най-общо казано, това бяха политики, чиято цел беше да поставят Съединените щати...

Екип на Паралел 43

Министър Екатерина Захариева: Скопие трябва да признае историческата истина

Вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева заяви в интервю за агенция Ройтерс, че ако Република Северна Македония признае българските корени на нацията и езика си, това ще сложи край на напрежението в отношенията ни и на вероятността България да наложи вето за начало на...

Екип на Паралел 43

Ученици създадоха дизайнерски облекла с елементи от носии

Ученици са изготвили историческо и географско изследване за празниците и обичаите на етносите във Великотърновския край и създадоха своя дизайнерска колекция от облекла.

Екип на Паралел 43

Дезинфектантът: как да го използваме правилно

От началото на пандемията консумацията на гелове за дезинфекция на ръцете се е увеличила. Различните дезинфектанти се превърнаха в основен елемент във всеки дом, чанта или кола, но има някои грешки, които можете да направите, докато ги използвате.  

Екип на Паралел 43

Вторично земетресение от 5.0 по Рихтер удари Западна Турция

Мощен вторичен трус от 5.0 по скалата на Рихтер, удари Турция, заяви президентството на бедствията и управлението при извънредни ситуации (AFAD), отбелязвайки, че е най-силният сред 400-те вторични труса, ударил страната след земетресението в петък, предаде "Спутник".

Екип на Паралел 43

IN MEMORIAM: Почина кинолегендата Шон Конъри

На 90 години си отиде шотландският актьор Шон Конъри, съобщава Би Би Си, позовавайки се на семейството. Конъри е първият Джеймс Бонд в киното, появява се в седем от шпионските трилъри във франчайза.

Екип на Паралел 43

Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020

Този сайт е създаден в изпълнение на Административен договор № BG06RDNP001-19.126-0003-C01/18.02.2020 г. за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020 г., съфинансирана от Европейския земеделски фонд за развитие на селските райони, по проект „Закупуване на оборудване и техника за създаване на информационен портал“. Бенефициент по проекта е „Цинт медиа“ ЕООД.

Цялата отговорност за съдържанието на сайта се носи от „Цинт медиа“ ЕООД и при никакви обстоятелства не може да се приема, че сайтът отразява официалното становище на Европейския съюз и Управляващия орган.