Тази вечер връчват наградите „Аскеер"

Наградите за постижения в театралното изкуство "Аскеер" ще бъдат връчени тази вечер на церемония в театър "Българска армия". Голямата награда за цялостен принос ще получи актрисата Цветана Манева, а на Меглена Караламбова ще бъде дадена почетна статуетка.  

Екип на Паралел 43

Джон Франс разглежда различните лица на войната и показва как воюват цивилизациите

.Едновременно ненавиждана, но и възпявана, войната се оказва един от най-мощните катализатори за развитието на обществото и технологиите. Дали обаче има разлика в начина, по който воюват хората по света, или нещата не са се променяли от зората на писаната история чак до XIX век?  

Екип на Паралел 43

Ново издание на една от най-силните творби на Ориана Фалачи – „Един мъж“

На български език в ново издание се появява една от най-личните творби на италианската журналистка Ориана Фалачи – „Един мъж" – безсмъртно обръщение към нейната голяма любов Александрос Панагулис, организирал атентата срещу диктатора Георгиос Пападопулос и останал в...

Екип на Паралел 43
130 години от създаването на „Върви, народе възродени“

Днес се навършват 130 години от създаването на текста на стихотворението „Кирил и Методий“ от писателя, общественика и политика Стоян Михайловски (1856-1927), върху който през 1901 г. композиторът, актьорът, диригентът и капелмайстор Панайот Пипков (1871-1942) пише и музиката. Така се...

Екип на Паралел 43

Украйна спечели „Евровизия" 2022

Песента на „Калуш Оркестра" получи най-много гласове от зрителите Украйна е тазгодишният победител на конкурса „Евровизия”. Песента на „Калуш Оркестра" - „Стефания" получи най-много гласове от зрителите. СНИМКИ ВИЖТЕ ТУК Преди това, след раздаването на...

Екип на Паралел 43


Дарителска фотоизложба „25 години Посланици на доброто" организира Карин дом

На 11 май в София се проведе събитие, организирано от Карин дом, с любезното съдействие на британския посланик Н. Пр. Роб Диксън, в подкрепа на новия терапевтичен център, който Карин дом строи във Варна.  

Екип на Паралел 43


Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020

Този сайт е създаден в изпълнение на Административен договор № BG06RDNP001-19.126-0003-C01/18.02.2020 г. за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020 г., съфинансирана от Европейския земеделски фонд за развитие на селските райони, по проект „Закупуване на оборудване и техника за създаване на информационен портал“. Бенефициент по проекта е „Цинт медиа“ ЕООД.

Цялата отговорност за съдържанието на сайта се носи от „Цинт медиа“ ЕООД и при никакви обстоятелства не може да се приема, че сайтът отразява официалното становище на Европейския съюз и Управляващия орган.