Мария Бакалова получава почетен „Аскеер“

Мария Бакалова получава почетен "Аскеер" за посланик на българското актьорско майсторство и международна изгряваща звезда. Решението е на управителният съвет на фондация "А`Аскеер". Отличията за постижения в театралното изкуство ще бъдат връчени от фондацията в театър...

Екип на Паралел 43

Ексклузивната прожекция на "Ханът и империята" ще бъде на 12 април в НДК - София по случай 40-годишнината на Двореца

Заради въведените със Заповед на министъра на здравеопазването противоепидемични мерки в България, ексклузивната прожекция на филма „Ханът и империята“, предвидена за 31 март, се премества на 12 април 2021 г., отново от 19:30 часа в зала 1 на НДК. Всички закупени до момента билети ще...

Екип на Паралел 43

Майсторският клас на Райна Кабаиванска навърши двадесет години

„Красотата е морал. Грозното, което ни обгражда, е знак за една неморална липса на красота, на изкуство. Изкуството ни въздига и ни помага да надживяваме грозотата на материалното.

Екип на Паралел 43

Излезе посмъртно "Любовта" - втората песен на Татяна Лолова и Орлин Горанов

"Любовта" на Татяна Лолова и Орлин Горанов е втората песен от проекта "Пеещи артисти", която ще звучи в новия сериал на БНТ "Порталът". Тя беше записана малко преди любимата комедийна актриса да ни напусне.  

Екип на Паралел 43Навършват се 131 години от рождението на Чудомир

На 25 март 1890 г. е роден Димитър Христов Чорбаджийски – Чудомир. През годините той е бил и читалищен деец и депутат от Петото народно събрание, но през цялото време е писал своите малки, смешни разкази.

Екип на Паралел 43

Букмейкъри поставят българската песен за Евровизия на 4-то място

Букмейкърите поставят българската песен "Growing Up is Getting Old" на младата Виктория Георгиева на четвърто място като претендент за голямата награда на „Евровизия 2021“, съобщава официалният портал за новини на песенния конкурс, Eurovisionworld.

Екип на Паралел 43

Боил Банов: 10 дни затваряне не е страшно, дано не са повече

Заплатите в театрите, оперите и филхармониите са осигурени 10 дни затваряне не е страшно, дано не са повече. Това коментира в предаването „Събуди се” министърът на културата Боил Банов. Той подчерта, че заплатите в театрите, оперите, филхармониите, са осигурени. „В свободния...

Екип на Паралел 43

История на изкуството, което оцелява в пожари, войни и политически сътресения

„Този театър е произведение на съвременното изкуство. Това е огромна сграда, изградена по всички правила на естетиката, с плосък покрив и величествен портик, на който се извисява направени от алабастър – Аполон, стоящ на един крак в колесница, неподвижно управляващ три коня и с досада...

Екип на Паралел 43

Втората част на Робинзон Крузо - за първи път на български

За първи път на български излезе втората част от култовата творба на Даниел Дефо "Животът и приключенията на Робинзон Крузо", съобщи издателство "Изток - Запад". Преводач на "По-нататъшните приключения на Робинзон Крузо" е Огняна Иванова.  

Екип на Паралел 43


Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020

Този сайт е създаден в изпълнение на Административен договор № BG06RDNP001-19.126-0003-C01/18.02.2020 г. за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020 г., съфинансирана от Европейския земеделски фонд за развитие на селските райони, по проект „Закупуване на оборудване и техника за създаване на информационен портал“. Бенефициент по проекта е „Цинт медиа“ ЕООД.

Цялата отговорност за съдържанието на сайта се носи от „Цинт медиа“ ЕООД и при никакви обстоятелства не може да се приема, че сайтът отразява официалното становище на Европейския съюз и Управляващия орган.