„Политиката отвътре“ от министър-председателя на България (1997-2001) Иван Костов с премиера в столицата

Мемоарите „Свидетелства за прехода 1989-1999 г." на министър-председателя Иван Костов (1997-2001) дадоха начало на разговор, в чийто център попада не самият политик, а историята на съвременна България – борбата за нейното демократизиране, модернизиране и европеизиране.  

Екип на Паралел 43

Трилърът „В сърцето на машината" е новата ни номинация за чуждоезичен „Оскар"

След като в сряда (21 септември) се разбра, че филмът на Зорница София "Майка", избран за кандидат за номинация за чуждоезичен "Оскар", отпада от надпреварата заради неспазени техически изисквания, Националният филмов център (НФЦ) определи нова българска кандидатура.

Екип на Паралел 43

Почина една от звездите на световното кино Луиз Флечър

На 88-годишна възраст почина американската актриса Луиз Флечър, която спечели "Оскар" за ролята си на медицинска сестра в култовия филм "Полет над кукувиче гнездо", съобщи Variety.

Екип на Паралел 43


„Прекършени криле“ от Седжал Бадани – за силата да простиш въпреки белезите

Две години след епичния разказ за любовта и изцелението „Тайната на разказвачката на истории" у нас излиза нова докосваща история от обичаната писателка от индийски произход Седжал Бадани.  

Екип на Паралел 43

„Видения от древността“ на пътешественика Николай Нинов събра любители на българската природа

В есенния 19 септември 2022 г. уютната софийска книжарница Greenwich Book Center приветства десетки приятели и любители на природата и се превърна в стартова точка на едно пътешествие из непознатите кътчета на България.

Екип на Паралел 43

Актьорът Доси Досев си отиде

Актьорът Доси Досев, една от емблемите на бохемския Созопол, е починал. Доайенът от филмовия екран и сцената ни напусна на 88-годишна възраст, съобщи БНР. Тъжната вест дойде от Христо Бардуков, главен експерт "Спорт, демографски и етнически въпроси" в Община Созопол:  

Екип на Паралел 43

Спускаме се в дълбините на човешкото подсъзнание с „Инкогнито“ от Дейвид Игълман

Световноизвестният невроучен и популяризатор на науката Дейвид Игълман се впуска в шеметно пътешествие из дълбините на човешкото подсъзнание и неговите неподозирани мистерии в най-популярната си книга – „Инкогнито. Тайният живот на мозъка". Следвайки успеха на „Мозъкът....

Екип на Паралел 43

Варненската галерия „Ларго“ гостува с две изложби в Белгия

Варненската Арт галерия „Ларго“ гостува в Белгия. От 18 септември екипът ще представи две изложби графика в Галерия „Epreuve d’Artiste“ в Антверпен, които са част от програмата „Отворени ателиета“ на местната община и районния културен съвет.

Екип на Паралел 43

Умопомрачителният трилър „Последното, което ми каза“, вдъхновява нов сериал с Дженифър Гарнър

На пазара вече може да откриете „Последното, което ми каза" от Лора Дейв – отличник на литературната сцена, който скоро ще се появи като минисериал по Apple TV+ с участието на Дженифър Гарнър.  

Екип на Паралел 43

Почина световноизвестната гръцка актриса Ирини Папа

На 96-годишна възраст почина световноизвестната гръцка театрална и киноактриса Ирини Папа, съобщиха гръцките медии. Тя е участвала в над 80 филма от цял свят и се е снимала с актьори като Марлон Брандо, Ив Монтан, Ричард Бъртън, Грегъри Пек и др.    

Екип на Паралел 43

Отиде си Жан-Люк Годар - символът на Френската нова вълна

Френският режисьор Жан-Люк Годар беше ключова фигура в Nouvelle Vague, филмовото движение, което направи революция в киното в края на 50-те и 60-те години на миналия век, почина на 91 години, съобщава френският вестник Liberation.  

Екип на Паралел 43

Eрата на безумието продължава с „Неприятната страна на мира"

Едно от големите имена на фентъзи литературата – Джо Абъркромби, успя да завоюва своето място сред всепризнатите малцина съвременни майстори в жанра, а безкомпромисният му стил, сложни политически интриги и неочаквани сюжетни решения завладяха сърцата на милиони читатели по света.  

Екип на Паралел 43


Почина испанският писател Хавиер Мариас

Испанският писател Хавиер Мариас, един от най-знаковите автори на страната си, почина на 70-годишна възраст, предадоха Асошиейтед прес и Франс прес, като цитираха съобщение на издателството "Алфагуара".  

Екип на Паралел 43

Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020

Този сайт е създаден в изпълнение на Административен договор № BG06RDNP001-19.126-0003-C01/18.02.2020 г. за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020 г., съфинансирана от Европейския земеделски фонд за развитие на селските райони, по проект „Закупуване на оборудване и техника за създаване на информационен портал“. Бенефициент по проекта е „Цинт медиа“ ЕООД.

Цялата отговорност за съдържанието на сайта се носи от „Цинт медиа“ ЕООД и при никакви обстоятелства не може да се приема, че сайтът отразява официалното становище на Европейския съюз и Управляващия орган.