Курсанти от Морско училище ще плават на аржентинската фрегата „Либертад“

Началникът на ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“ – флотилен адмирал проф. д.в.н. Боян Медникаров, отправи покана за посещение в България на емблематичната за Аржентина ветроходна фрегата „Либертад“.

Екип на Паралел 43

Курсанти от Морско училище усвояваха лидерски умения във Военноморската академия на САЩ в Анаполис

Двама курсанти от ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“ участваха в Конференция по лидерство (NALC) на Военноморската академия на САЩ в Анаполис, щата Мериленд. Петокурсниците мичман Боян Златанов и мичман Лилия Костадинова бяха в Анаполис в периода 22 – 25 януари 2023 г.  

Екип на Паралел 43


Ученици от СУ „Гео Милев“ във Варна подготвят благотворителна кауза „Доброто в действие“

24 ученици от осми до дванадесети клас от Средно училище „Гео Милев“ – Варна , които са участници в проект ACTIVE , програма „Еразъм+“ ,повече от два месеца подготвят своята благотворителна кауза „Доброто в действие“. Тя е насочена към намирането на дом...

Екип на Паралел 43


Фотографска изложба на клуб „Пожароприложен спорт“ – Варна гостува на ТУ - Варна

„Пожароприложен спорт“ е изложбата с фотографии, създадени от Емил Калинов от едноименния клуб във Варна, която беше открита днес в Арт Галерия TUV на Технически университет – Варна. 

Екип на Паралел 43

Морско училище и област Русе обмислят съвместни проекти

Възможности за общи проекти и сътрудничество между ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“ и област Русе обсъдиха началникът на морската Алма матер – флотилен адмирал проф. д.в.н. Боян Медникаров, и областният управител на Русе – Анатоли Станев. Бъдещите съвместни дейности, свързани с Дунав...

Екип на Паралел 43

СУ „Гео Милев“ във Варна отбелязва своя патронен празник - 128 години от рождението на известния наш поет, публицист и общественик

Средно училище „Гео Милев“ днес отбелязва своя патронен празник. На 15 януари 2023 г. се навършват 128 години от рождението на поета, публициста, общественика Гео Милев.  

Екип на Паралел 43

Откриха зала за ерготерапия в училището за деца с нарушено зрение във Варна

В Специалното училище за деца с нарушено зрение „Проф. д-р Иван Шишманов“ във Варна бе открита официално зала за ерготерапия. Тържеството уважиха областният управител Марио Смърков, кметът Иван Портних, представители на местни институции, съобщава БТА.  

Екип на Паралел 43

Студенти от Варненския свободен университет ще участват в симулация на Съвета на ЕС в Брюксел

Студентите от Варненския свободен университет Гергана Атанасова и Алесандро Танчис са част от българския отбор, който ще представи страната ни в Брюксел в организираната от Генералния секретариат на Съвета на Европейския съюз симулация ConSIMium. Гергана Атанасова ще влезе в ролята на българския...

Екип на Паралел 43


Завършиха първите документални филми, създадени за младежи по проект „Не, значи НЕ!"

Завършени са първите няколко документални филма, създадени от младежи за младежи, които разказват истински истории, свързани с вербално или физическо сексуално насилие сред техни връстници и приятели. Подготовката и работата по филмите е в рамките на Младежка академия – Варна.  

Екип на Паралел 43

90 експерти от осем страни ще се обучават в платформа за кръгова икономика

  90 експерти от Азербайджан, България, Грузия, Гърция, Италия, Турция, Украйна и Швеция ще преминат 6-месечно обучение по проблемите на кръгова икономика. Обучаемите използват за първи път специално създадената платформа, съдържаща информация по водещата за ЕС тема, свързана с реализиране...

Екип на Паралел 43

Разискваха на кръгла маса в ТУ -Варна проблемите и развитието на машиностроенето в България

Над 30 фирми, представители на машиностроителния бранш в България се събраха на кръгла маса "Машиностроенето в България – настояще и бъдеще“, организирана от катедра „Технология на машиностроенето и металорежещи машини“ на 9 декември 2022 г. Форумът беше официално...

Екип на Паралел 43

Във ВСУ „Черноризец Храбър“ завърши вторият випуск магистри по кръгова икономика

Вторият випуск на магистърската програма „Кръгова икономика“ завърши успешно обучението си във Варненския свободен университет „Черноризец Храбър“.

Екип на Паралел 43

Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020

Този сайт е създаден в изпълнение на Административен договор № BG06RDNP001-19.126-0003-C01/18.02.2020 г. за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020 г., съфинансирана от Европейския земеделски фонд за развитие на селските райони, по проект „Закупуване на оборудване и техника за създаване на информационен портал“. Бенефициент по проекта е „Цинт медиа“ ЕООД.

Цялата отговорност за съдържанието на сайта се носи от „Цинт медиа“ ЕООД и при никакви обстоятелства не може да се приема, че сайтът отразява официалното становище на Европейския съюз и Управляващия орган.