Губернатор от Полша гостува на Морско училище

Административният управител на Западноваршавски окръг в Полша – Ян Жиклински, гостува на ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“. Той бе придружен от кмета на община Аксаково – инж. Атанас Стоилов. Аксаковската община и полският окръг са побратимени. Те реализират общи проекти и...

Екип на Паралел 43

Откриха академичната година във ВСУ „Черноризец Храбър“

Кметът на Варна Иван Портних присъства на тържествената церемония по откриването на академична 2022/2023 година във Варненския свободен университет „Черноризец Храбър“.

Екип на Паралел 43

Курсанти и студенти от четири държави пристигат в Морско училище по проект MARS-NET

В началото на септември (от 5-и до 7-и) 2022 г. морската столица на Литва – Клайпеда, беше домакин на ползотворна среща на научни колективи от морски университети на Турция, Полша, Румъния и България. Срещата бе във връзка с работата по проекта MARS-NET на програма „Еразъм+“,...

Екип на Паралел 43

На 26 септември започва академичната учебна година в Технически университет – Варна

На 26 септември 2022 г. / понеделник / в 10.00 часа в двора на ТУ - Варна, пред сградата на Ректората ще бъде официално открита новата академична учебна година.

Екип на Паралел 43

ВСУ „Черноризец Храбър“ ще открие новата академична учебна година на 26.09.2022 г.

Тържествената церемония за откриване на Новата академична 2022/2023 година ще се проведе на 26 септември 2022 г. (понеделник), от 10.00 ч. в Източния парк на университета.  

Екип на Паралел 43ВСУ “Черноризец Храбър” обединява науките за живота и изкуството в деня на Вяра, Надежда и Любов

Катедра „Компютърни науки“ на Варненския свободен университет „Черноризец Храбър“ организира „Хибридна кариерната борса“ за бакалаври и магистри от професионално направление „Информатика и компютърни науки“. Събитието ще се проведе на 17 септември...

Екип на Паралел 43


Ало, Космос! Говори България: Морско училище – от Антарктида до Космоса

Квантова комуникация, виртуална реалност, безпилотни летателни апарати, подводни дронове за мисии, жива връзка с Морската астрономическа обсерватория на територията на ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“, астрономически изследвания и космически проекти.

Екип на Паралел 43

ВСУ „Черноризец Храбър” с пълен образователен цикъл в областта на кръговата икономика

Във Варненския свободен университет “Черноризец Храбър” бе защитена първата в страната докторска степен в областта на кръговата икономика.

Екип на Паралел 43

Икономически университет – Варна посреща академичната 2022/23 г. с нова хибридна облачна инфраструктура

Икономически университет – Варна официално ще открие новата академична 2022/23 година на 15 септември с тържествена церемония в зала АУЛА.  

Екип на Паралел 43

Откриха новата учебна година в Медицинския университет във Варна

Новата учебна година бе тържествено открита днес в Медицинския университет във Варна. Събитието се проведе в двора на Университетската болница „Св. Марина“. Сред гостите бе кметът на града Иван Портних. Тази година над 1500 първокурсници прекрачват прага на МУ-Варна, а чуждестранни...

Екип на Паралел 43

Още 18 паралелки във Варна започват работа по модела "Едно към едно"

Новата учебна година във Варна ще започне с въвеждането на модела за работа "Едно към едно" в още 18 паралелки. Това е модел, при който всеки ученик и преподавател разполага с лично електронно устройство за учене.  

Екип на Паралел 43

Качеството на образованието в условията на дигитална трансформация ще разисква форум в ИУ - Варна

На 07.09.2022 година в 9.30 ч. ще бъде открит Втори международен образователен форум на тема: „Качеството на образованието в условията на дигитална трансформация и спецификата на поколенията". 

Екип на Паралел 43

Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020

Този сайт е създаден в изпълнение на Административен договор № BG06RDNP001-19.126-0003-C01/18.02.2020 г. за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020 г., съфинансирана от Европейския земеделски фонд за развитие на селските райони, по проект „Закупуване на оборудване и техника за създаване на информационен портал“. Бенефициент по проекта е „Цинт медиа“ ЕООД.

Цялата отговорност за съдържанието на сайта се носи от „Цинт медиа“ ЕООД и при никакви обстоятелства не може да се приема, че сайтът отразява официалното становище на Европейския съюз и Управляващия орган.