Губернатор от Полша гостува на Морско училище

Административният управител на Западноваршавски окръг в Полша – Ян Жиклински, гостува на ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“. Той бе придружен от кмета на община Аксаково – инж. Атанас Стоилов. Аксаковската община и полският окръг са побратимени. Те реализират общи проекти и...

Екип на Паралел 43

Започна основен ремонт на ул. „Найчо Цанов“ във варненския квартал „Аспарухово“. Променят маршрута на автобус №12

Започна основен ремонт на ул. „Найчо Цанов“ във варненския квартал „Аспарухово“, съобщи районният кмет Ивайло Маринов. Предвидена е подмяна на съществуващата асфалтова настилка, изграждане на нови тротоари и бордюри.  

Екип на Паралел 43

Десетки варненци се включиха в Европейската седмица на спорта

Десетки варненци се включиха в Европейската седмица на спорта, по време на която бяха проведени парково бягане, тренировки по тенис на маса, демонстрации и открити тренировки по Зумба, Канго Джъмпс и Стийл Комбат.

Екип на Паралел 43

28-годишен бе осъден за държане на преправен газов пистолет и наркотици

28-годишен варненец беше осъден по две повдигнати му обвинения – за държане без разрешително на огнестрелно оръжие – преправен газов пистолет „EKOL Special 99", калибър 9 мм (престъпление по чл.339, ал.1 от НК) и за маловажен случай на държане на наркотични вещества...

Екип на Паралел 43


Концертът „Заедно за Карлово“ събира днес средства за бедстващите от наводнението

Над 300 артисти от представителни фолклорни ансамбли на град Варна, солисти, певци и танцови формации, популярни поп и рок изпълнители, победителите от последните сезони на „Гласът на България“, много талантливи деца и младежи, ще пеят и танцуват по време на благотворителния концерт...

Екип на Паралел 43

Временно спира работи басейн „Делфин" във Варна

За периода от 28.09.2022 г. до 02.10.2022 г. ще бъде прекъснато топлоснабдяването на плувен басейн „Делфин“, съобщиха от общинското предприятие „Спорт - Варна“. Обектът няма да работи с външни посетители.  

Екип на Паралел 43

Отново кампания за събиране на капачки и стотинки във Варна на 8 октомври

От Сдружение "Аз Вярвам и Помагам" каним всеки от Вас да отрази, участва и сподели нашето благотворително събитие, което ще се проведе на 08.10.2022г (събота) от 09:00ч до 14:00ч пред Катедрален храм "Св. Успение Богородично" град Варна.  

Екип на Паралел 43


Откриха академичната година във ВСУ „Черноризец Храбър“

Кметът на Варна Иван Портних присъства на тържествената церемония по откриването на академична 2022/2023 година във Варненския свободен университет „Черноризец Храбър“.

Екип на Паралел 43Във Варна пристигнаха хартиените бюлетини за парламентарния вот на 2 октомври

Общо 405 000 хартиени бюлетини пристигнаха днес във Варна за предстоящите парламентарни избори на 2 октомври. 300 000 са осигурените бюлетини за град Варна. Те ще бъдат съхранявани под охрана в районните администрации на морската столица и в общините от областта. Ще припомним, че...

Екип на Паралел 43

Условна присъда за мъж, участвал в организирана престъпна група за трафик на жени с цел проституция

Варненският окръжен съд наложи наказание на 41-годишния Илко М., който участвал в организирана престъпна група за трафик на жени с цел проституция. 

Екип на Паралел 43

Наложиха наказание на 42-годишeн мъж за извършен грабеж

По силата на постигнато и одобрено в съдебна зала споразумение, 42-годишният подсъдим се призна за виновен по повдигнатото му обвинение в грабеж на мъжка чантичка с документи, ключове, мобилен телефони и пари. 

Екип на Паралел 43

Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020

Този сайт е създаден в изпълнение на Административен договор № BG06RDNP001-19.126-0003-C01/18.02.2020 г. за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020 г., съфинансирана от Европейския земеделски фонд за развитие на селските райони, по проект „Закупуване на оборудване и техника за създаване на информационен портал“. Бенефициент по проекта е „Цинт медиа“ ЕООД.

Цялата отговорност за съдържанието на сайта се носи от „Цинт медиа“ ЕООД и при никакви обстоятелства не може да се приема, че сайтът отразява официалното становище на Европейския съюз и Управляващия орган.