Община Девня ще регламентира с правилник безконтролното движение на електрическите тротинетки

Община Девня е първата във Варненска област, която планира да приеме правила за движението с електрически тротинетки по улиците в населените места. Предложението за регламентиране на движението им идва от кмета на общината Свилен Шитов.   

Екип на Паралел 43

Министърът на енергетиката инспектира реконструкцията на една от най-старите подстанции край Девня

„Сигурното захранване с електричество на битовите и индустриалните потребителите е сред приоритетите ни", заяви при посещението си в Девня министърът на енергетиката Росен Христов.

Екип на Паралел 43

Община Девня обменя опит с партньори от пет държави по проект за внедряване на кръгова икономика

В търсене на добри практики и работещи решения за внедряването на възобновяеми енергийни източници за нуждите на общинската инфраструктура, управление на битовите отпадъци и разделното събиране, както и пречистване на въздуха в градски условия, Община Девня се включи в нов проект „Кръгова...

Екип на Паралел 43

Инициативата БЪРЗИ ГЕРОИ 112/FAST HEROES 112 идва в Девня

Община Девня, СУ „Васил Левски“, ДГ „Незабравка“ и трите големи индустриални предприятия в общината – „Агрополихим“ АД, „Девня Цимент” АД и „Солвей Соди” АД, отново обединяват усилия в кауза за здравето и обучението на децата....

Екип на Паралел 43

Малкият Константин Донков е победител в риболовната надпревара за деца в Девня

При огромен интерес премина второто риболовно състезание за деца, което се проведе в риболовното стопанство край квартал „Река Девня". Надпреварата бе много оспорвана, като за първите места във възрастовата група до 12 години се бориха 21 деца, а участниците до 18 години бяха...

Екип на Паралел 43Девня се включи в кампанията „Аз вярвам и помагам", предавайки 164 килограма капачки

Представители на Дневния център за хора с увреждания "Дичко Коларов" от Девня предадоха събраните в цяла Девня пластмасови капачки за компанията „Аз вярвам и помагам", която се проведе пред Катедралния храм „Св Успение Богородично" във Варна,...

Екип на Паралел 43

В Девня започват проучвателни срещи за саниране на многофамилни жилищни сгради

Кметът на Девня Свилен Шитов започва от следващия понеделник срещи с представители на всички многофамилни жилищни сгради, които желаят да се включат в предстоящия процес на саниране.

Екип на Паралел 43

С късметлийска въдица в ръка малчугани от Девня ще се надпреварват в риболовно състезание

Община Девня организира второ риболовно състезание за деца. То ще се състои на 16 октомври на рибовъдното стопанство край кв. „Река Девня“. Всички млади любители риболовци могат да заповядат от 10 часа на място.  

Екип на Паралел 43


Изграждат нов градски парк в Девня

В квартал „Повеляново", в Девня, вече започна изграждането на нов градски парк. Той се намира в обособен общински терен в централната част на квартала и ще носи името "Марково", съобщи кметът на общината Свилен Шитов.   

Екип на Паралел 43


Девненци се включиха в кампанията „Нестле за Живей Активно" в пешеходен поход преминавайки средно по 9000 крачки

За четвърта поредна година община Девня се включи в кампанията „Нестле за Живей Активно", съобщи кметът на общината Свилен Шитов.

Екип на Паралел 43


Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020

Този сайт е създаден в изпълнение на Административен договор № BG06RDNP001-19.126-0003-C01/18.02.2020 г. за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020 г., съфинансирана от Европейския земеделски фонд за развитие на селските райони, по проект „Закупуване на оборудване и техника за създаване на информационен портал“. Бенефициент по проекта е „Цинт медиа“ ЕООД.

Цялата отговорност за съдържанието на сайта се носи от „Цинт медиа“ ЕООД и при никакви обстоятелства не може да се приема, че сайтът отразява официалното становище на Европейския съюз и Управляващия орган.