Заловиха жената, извършила серия от умишлени палежи в гората край Девня

С помощта на редица граждани от Девня днес бе заловена жената, която е извършила редица умишлени палежи в гората над кв “Девня 1”. Това стана ясно от социалните мрежи, в които кметът на община Девня Свилен Шитов алармира вчера, че през последните дни, по неясни до...

Екип на Паралел 43


Любителски състави показаха красотата на българския танц във фестивала „Фолклорна палитра" в Девня

В истинска фолклорна палитра от емоции и празнично настроение се превърна откритата сцена в парк „Разсадника" в Девня . Танцьори на възраст от 12 до 82 години показаха най-доброто от себе в четвъртото издание на фолклорния фестивал, който общината традиционно организира през юни.  

Екип на Паралел 43

Ученици от СУ „Васил Левски" в Девня представиха макет на къща с напълно работеща ел. инсталация

Единадесетокласници от специалността "Електрообзавеждане на производството" в СУ „Васил Левски" Девня представиха днес своя проект "Креативност и познание".

Екип на Паралел 43


В Девня учредиха национално обединение за чист въздух „Дишай, България"

В Девня беше учредено националното обединение "Дишай, България". В него се включват представители на екологични организации от София, Пловдив, Варна, Велико Търново, Благоевград, Перник, Димитровград, Павликени, Сухиндол и Девня. Официалното споразумение ще бъде подписано...

Екип на Паралел 43

Граждански сдружения от цялата страна се събират в Девня, учредяват организация за чист въздух „Дишай, България“

Граждански сдружения от много части на страната с опит в борбата за по-добро качество на въздуха ще се съберат днес, 18 юни в Девня, за да учредят националното обединение за чист въздух „Дишай, България“.  

Екип на Паралел 43


Еколози се събират в Девня, създават ново национално обединение „Дишай, България“

Представители на граждански сдружения от много части на страната с опит в борбата за по-добро качество на въздуха ще се съберат на 18 юни 2022 г. в град Девня, за да учредят националното обединение за чист въздух „Дишай, България“.

Екип на Паралел 43

Противопожарна безопасност Девня: Започва пожароопасният сезон !Забранено е паленето на открит огън

  Започва пожароопасният сезон !Забранено е паленето на открит огън, стърнища и др. Считано от 10.06.2022 г., Областна дирекция „Земеделие“ – Варна обявява настъпването на пожароопасен сезон за 2022 г. във всички земеделски територии, съобщават от РСПБЗН - Девня.   

Екип на Паралел 43

Лошото време отлага Античния фестивал „МАРЦИАНОПОЛ – ЖИВОТЪТ В ДРЕВНИЯ ГРАД“

От община Девня съобщиха, че във връзка с прогнозата за сериозно влошаване на метеорологичната обстановка през предстоящите почивни дни, Античният фестивал „МАРЦИАНОПОЛ – ЖИВОТЪТ В ДРЕВНИЯ ГРАД“ няма да се състои на планираната дата 11 юни 2022 година.  

Екип на Паралел 43


Тази събота античният фестивал "Марцианопол - животът в Древния град" ни връща с машината на времето в света на Римската империя

Античният фестивал "Марцианопол - животът в Древния град" ще се проведе на 11 юни в античнният Амфитеатър на град Девня.  

Екип на Паралел 43

Отбелязаха празника на с. Кипра с откриването на нова здравна служба

В началото бе спазена традицията на празника на селото и гостите почетоха жертвите от антифашистката съпротива. Бяха поднесени цветя пред паметника на Агоп Баронян, Георги Атанасов, Ламбо Манолов, Христо Гайдаров и Васил Белев. За празника на селото бяха приготвени четири курбана, по традиционна...

Екип на Паралел 43

В знак на признателност отдадоха почит към светите братя Кирил и Методий в Девня

В Деня на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност в Девня отбелязаха празника с многолюдно шествие и концерт. Признателните жители на града поставиха венци и цветя пред паметника на Константин Кирил Философ в парк „Разсадника".    

Екип на Паралел 43

Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020

Този сайт е създаден в изпълнение на Административен договор № BG06RDNP001-19.126-0003-C01/18.02.2020 г. за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020 г., съфинансирана от Европейския земеделски фонд за развитие на селските райони, по проект „Закупуване на оборудване и техника за създаване на информационен портал“. Бенефициент по проекта е „Цинт медиа“ ЕООД.

Цялата отговорност за съдържанието на сайта се носи от „Цинт медиа“ ЕООД и при никакви обстоятелства не може да се приема, че сайтът отразява официалното становище на Европейския съюз и Управляващия орган.