Събраха в четири тома част от археологическите трудове на братя Шкорпил

В навечерието на Коледните и Новогодишни празници варненското издателство „МС“ представя на книжния пазар най-интересното от трудовете на известните братя Владислав, Карел и Хермин Шкорпил, събрано в четири тома.

Пламен МинасовИздадоха във Варна втория брой на в. „Крайморска среща", създаден по книга

Оказва се, че светът на комиксите е с неизчерпаеми възможности. В това ни уверява варненската журналистка и писателка Елена Владова. Тя издаде втория брой на своя в. „Крайморска среща", посветен не само на рисуваните герои, но и на варненската преса.  

Пламен Минасов

Излязоха от печат първите четири броя за годината на варненското списание „Простори“

Нови стихове на варненския поет Валери Станков за деца, журналистически наброски за изложбата „Родопски бележник" на арх. Станчо Веков, последно „сбогом“ с големия ни актьор Борис Луканов. Това са само малка част от темите, включени в първите четири броя на варненското...

Пламен Минасов

Ново издание на „История на българский езикъ“ от проф. Беньо Цонев е на книжния пазар

Някога Петър Увалиев, големият нашият писател, журналист и интелектуалец, от микрофона на радио ББС Лондон обясняваше, че богатството на книжовния ни език е толкова голямо, че то не предполага българинът да е прост.  

Пламен Минасов

Милена Фучеджиева дебютира в киното с документален филм за Фани Попова-Мутафова

Фани Попова-Мутафова е една от най-известните и оригинални български писателки от първата половина на ХХ век. Става популярна с историческите си романи. Но името й е свързано и с доста противоречиви действия по времето на Втората световна война. 

Пламен Минасов

Актрисата Меглена Караламбова: Когато се кача на сцената забравям за всички житейски проблеми и започвам да играя

Визията на 41-вия фестивал на новото българско кино "Златна роза" във Варна бе вдъхновена от 80-годишния юбилей на актрисата Меглена Караламбова. Нейният талант и чар красят плаката на фестивала, дело на Николай Тонков.

Пламен МинасовПрограмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020

Този сайт е създаден в изпълнение на Административен договор № BG06RDNP001-19.126-0003-C01/18.02.2020 г. за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020 г., съфинансирана от Европейския земеделски фонд за развитие на селските райони, по проект „Закупуване на оборудване и техника за създаване на информационен портал“. Бенефициент по проекта е „Цинт медиа“ ЕООД.

Цялата отговорност за съдържанието на сайта се носи от „Цинт медиа“ ЕООД и при никакви обстоятелства не може да се приема, че сайтът отразява официалното становище на Европейския съюз и Управляващия орган.