Концертът „Заедно за Карлово“ събира днес средства за бедстващите от наводнението

Над 300 артисти от представителни фолклорни ансамбли на град Варна, солисти, певци и танцови формации, популярни поп и рок изпълнители, победителите от последните сезони на „Гласът на България“, много талантливи деца и младежи, ще пеят и танцуват по време на благотворителния концерт...

Екип на Паралел 43


„ЛИК" посвещава новия си брой на кинофестивала „Златна роза"

Новият брой на списание „ЛИК“ е посветен на Фестивала на българския игрален филм „Златна роза“ във Варна. Това е шестият брой на списанието от неговото възстановяване през месец март т.г. Предишните бяха посветени също на значими културни събития в България като Празниците...

Екип на Паралел 43

С червен килим и прекрасната музика на формацията Junior band откриха тазгодишния филмов фестивал „Златна роза“ във Варна

Петнадесет пълнометражни и шестнадесет късометражни филма се конкурират за наградите на 40-ия Фестивал на българския игрален филм „Златна роза“. Той беше открит тази вечер във Варна. 

Екип на Паралел 43

Оркестърът на БНР ще закрие тази година ММФ „Варненско лято”

Международния музикален фестивал „Варненско лято", който се организира от Община Варна в партньорство с други институции и фирми, завършва своя богат сезон на 7 октомври.   

Екип на Паралел 43


Във Варна започнаха хоровите празници

Хоровите празници и IV Национален фестивал на детските и младежки хорове ще се проведат във Варна от 22-ри до 25-ти септември. Организатор на събитието е дирекция „Култура и духовно развитие” към Община Варна. Участници са детски хор „Орфей“ – гр. Хасково; Хор...

Екип на Паралел 43

В галерия „Ларго" Анна Тихонова - Йорданова и Юлиан Йорданов представят „В пространството и времето“

От 23 септември 2022 арт галерия „Ларго" ще представи отново съвместна изява на артистичната двойка Анна Тихонова - Йорданова и Юлиан Йорданов. 

Екип на Паралел 43

В петък започва Фестивалът на българския игрален филм „Златната роза" във Варна

Четиридесетото юбилейно издание на Фестивала на българския игрален филм „Златната роза" във Варна (23-29.09.2022 г.) ще предложи силна селекция от пълнометражно и късометражно кино на български творци и копродукции с българско участие, изложба, посветена на...

Екип на Паралел 43

Подредиха изложба за 80-годишнината на Медицински колеж - Варна

Изложба, посветена на 80-годишниния юбилей на Медицински колеж - Варна, е подредена на входа на Морската градина в града. Черно-бели и цветни фотоси са запечатали важни моменти и лица от историята, ежедневието и развитието на Колежа.  

Екип на Паралел 43


Историята на мемориалния комплекс „Парк-музей на бойната дружба –1444 г.“ в най-новата му изложба „Пазител на паметта“

На 21 септември в „Парк-музей на бойната дружба – 1444 г.“ от 11:00 часа ще бъде открита изложбата „Пазител на паметта“, посветена на 58-годишнината от откриването на музейната експозиция.  

Екип на Паралел 43


Рейналдо Дроз с първа награда от престижен оперен конкурс в Италия

Рейналдо Дроз от Венецуела, възпитаник на Райна Кабаиванска, стана категоричен победител в XII международен оперен конкурс „Анита Черкуети“ в Монтекозаро, Италия.    

Екип на Паралел 43

Барокова музика ще звучи в три последователни вечери на “Варненско лято”

Барокова музика ще звучи в три последователни вечери в рамките на Международния музикален фестивал “Варненско лято”, който се реализира с финансовата подкрепа на община Варна.    

Екип на Паралел 43

Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020

Този сайт е създаден в изпълнение на Административен договор № BG06RDNP001-19.126-0003-C01/18.02.2020 г. за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020 г., съфинансирана от Европейския земеделски фонд за развитие на селските райони, по проект „Закупуване на оборудване и техника за създаване на информационен портал“. Бенефициент по проекта е „Цинт медиа“ ЕООД.

Цялата отговорност за съдържанието на сайта се носи от „Цинт медиа“ ЕООД и при никакви обстоятелства не може да се приема, че сайтът отразява официалното становище на Европейския съюз и Управляващия орган.