Популярният варненски журналист и писател Деян Михайлов представи новия си роман „Заплетеният случай на инспектор Иванов”

Това е третата му книга. След два сборника с разкази „Строителите на случайностна България” (2016 година, съвместно с поета-журналист Юлиян Атанасов) и „Човекът, който вървеше назад”, (излязъл 4 години по-късно), сега известният варненски журналист и писател Деян Михайлов...

Пламен Минасов


Варненската опера приема своите гости по случай 75-годишния си юбилей

В Деня на отворените врати, по повод 75-годишния юбилей на Варненската опера, днес първи гости бяха ученици от ОУ "Константин Арабаджиев", водени от техните преподавателки Ивелина Стоянова, Весела Желева и Пламена Фетфаджиева.  

Екип на Паралел 43

7 оперни премиери и 5 симфонични концерта ще очакваме на „Опера в Летния театър"

"Подготвили сме за нашата публика една бляскава Опера в Летния театър с 22 представления от 11 юни до 25 август, които са кулминация сред всички празнични събития в 75-годишния юбилеен сезон на Държавна опера Варна".

Екип на Паралел 43


Артистичното дуо Валентина Чернева и Милен Маринов ни предлагат живописна разходка между небето и земята

На 19 май 2022 г. от 18:00 ч. в Арт Галерия Ларго ще се открие изложба- живопис на варненското артистично дуо Валентина Чернева и Милен Маринов. Авторите бяха представени със съвместна изложба в „Ларго“ през 2019 година и сега, 3 години по- късно, се завръщат в салона на галерията с...

Екип на Паралел 43

23 май- Ден на отворените врати на Варненска опера по случай 75-годишния юбилей

По повод своя 75-годишен юбилей Държавна опера Варна обявява Ден на отворените врати на 23 май 2022 г. с покана към варненци да научат повече за миналото на оперния театър и неговата творческа лаборатория.  

Екип на Паралел 43


Прожекция на филма Муза в Rebonkers на 21.05 във Варна

Варненската премиера на филм МУЗА на младия режисьор Свилен Славов ще се състои в пространството за независима култура ReBonkers на 21 май от 19.часа. Вход - свободен, съобщиха от организаторите. Времетраене на филма е 20.05 мин.  

Екип на Паралел 43
Варна се включва в Европейската нощ на музеите

Варна се включва в Европейската нощ на музеите, която тази година ще се проведе на 14-ти май. В инициативата участват осем музея и Градската художествена галерия "Борис Георгиев", съобщиха от дирекция „Култура и духовно развитие“ към община Варна.  

Екип на Паралел 43Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020

Този сайт е създаден в изпълнение на Административен договор № BG06RDNP001-19.126-0003-C01/18.02.2020 г. за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020 г., съфинансирана от Европейския земеделски фонд за развитие на селските райони, по проект „Закупуване на оборудване и техника за създаване на информационен портал“. Бенефициент по проекта е „Цинт медиа“ ЕООД.

Цялата отговорност за съдържанието на сайта се носи от „Цинт медиа“ ЕООД и при никакви обстоятелства не може да се приема, че сайтът отразява официалното становище на Европейския съюз и Управляващия орган.