Варненското списание „Простори" в четири броя, вече е на книжния пазар

От печат излязоха едновременно четири броя (1-4) на списание „Простори“, единственото списанието за изкуство и литература, издавано в печатен вид във Варна. То излиза под редакцията на издателство МС. Тематично по страниците се съчетават материали от миналото и днес, които маркират...

Пламен Минасов

Кои ще са фаворити в детския конкурс „Златни искри“?

В две поредни недели селекционираните от журито песни за 9-ото издание на Европейския конкурс за детска песен „Златни искри“ ще бъдат излъчени в ефира на БНР Радио Варна. Те ще прозвучат в предаването за поп-рок музика „Може би ДА“.    

Екип на Паралел 43

Варненската опера обявява кастинг за мюзикъла „Брилянтин“

Държавна опера - Варна при Театрално-музикален продуцентски център - Варна обявява конкурс за артисти за участие в касовия мюзикъл „Бриялнтин“ от Джим Джейкъбс и Уорън Кейси. Диригент Страцимир Павлов.

Екип на Паралел 43

Варненският художник Арменаг Мардиросян откри първата си самостоятелна изложба

„Усещам морето като началото на живота, нали учените казват, че от там, от световния океан е тръгнал животът“. Това разказа Арменаг Мардиросян при откриването на първата си самостоятелна изложба във варненската Художествена галерия „Борис Георгиев“. Тя е по инициатива на...

Пламен Минасов


Арт инсталации, изградени от чували за кафе, ще видим във Варна

Нестандартна изложба на арт инсталации, направени от чували за кафе, ще бъдат показни във Варна. Изложбата "Духът на кафето" ще бъде първата изложба от този тип в морската столица и ще се проведе под егидата на пекарна за кафе DIO.  

Екип на Паралел 43

Арменаг Мардиросян откровено и смело общува с морето

Градска художествена галерия „Борис Георгиев” представя варненския художник Арменаг Мардиросян. Изложбата е по инициатива на Общоарменски благотворителен съюз „Парекордзаган“ Варна.

Екип на Паралел 43

Новите заглавия в програмата на ФКЦ - Варна през следващата седмица

Новите заглавия за следващата киноседмица, 8 - 14 октомври, са италианската комедия ТРИ ПЕРФЕКТНИ ДЪЩЕРИ и анимацията за най-странната фамилия на света СЕМЕЙСТВО АДАМС 2, дублиран на бг език, комедия, приключенски, фентъзи, хорър.

Екип на Паралел 43


Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020

Този сайт е създаден в изпълнение на Административен договор № BG06RDNP001-19.126-0003-C01/18.02.2020 г. за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020 г., съфинансирана от Европейския земеделски фонд за развитие на селските райони, по проект „Закупуване на оборудване и техника за създаване на информационен портал“. Бенефициент по проекта е „Цинт медиа“ ЕООД.

Цялата отговорност за съдържанието на сайта се носи от „Цинт медиа“ ЕООД и при никакви обстоятелства не може да се приема, че сайтът отразява официалното становище на Европейския съюз и Управляващия орган.