На 28 септември ще продават на търг кораба „Вера Су"

Изпълнителната агенция „Морска администрация“ обяви търг за продажбата на кораба "Вера Су". Той бе заседнал преди около година в местността Яйлата. Това съобщиха от пресцентъра на Министерството на транспорта. Сега плавателният съд е закотвен на кейово място № 6 на...

Екип на Паралел 43


„Пристанище Варна” ще изгражда зърнен терминал и ще разширява складови помещения

„Изправен съм пред различни предизвикателства, които съм готов да посрещна с нови търговски идеи и инициативи, както и с прозрачна и открита търговска политика. Основната ми цел е да постигнем устойчиво и стабилно позициониране на пристанището на пазара, като прилагаме гъвкави и адаптивни...

Екип на Паралел 43

ТСУ: Повече от 120 са въведените в експлоатация жилищни сгради във Варненска област през второто тримесечие

По предварителни данни на Националния статистически институт броят на въведените в експлоатация жилищни сгради във Варненска област през второто тримесечие на годината е 125, а новопостроените жилища в тях са 530, съобщиха от Териториалното статистическо бюро - Североизток.  

Екип на Паралел 43Порт Варна няма капацитет да обработи украинско зърно

„Пристанище Варна няма достатъчен капацитет за прием на украинско зърно", това съобщи директорът на "Пристанище Варна" ЕАД Ивайло Гаврилов. Той опроверга твърденията на предишното ръководство, че портът е в състояние да поеме част от зърното на воюващата държава.

Екип на Паралел 43

Форум „Digital Varna" представи иновативни идеи за градско развитие

Иновативни идеи за градско развитие бяха представени днес по време на форума „Digital Varna - Отговорни и устойчиви решения за интелигентен растеж", който се проведе в хотел "Интернационал" в курорта "Златни пясъци". Приветствие към участниците отправи кметът на...

Екип на Паралел 43
От 1 януари идната година ТЕЦ „Варна" спира работа

От първи януари идната година ТЕЦ "Варна" няма да работи въпреки усилията на българската държава, съобщиха от ръководството на централата. Все още няма отговор от Европейската комисия за разрешителните за работа на самата централа в случай на газова криза.  

Екип на Паралел 43


Асоциацията на рибопроизводителите иска ДДС за рибата да падне на 9 %

Данък добавена стойност за рибата и рибните продукти да намалее до 9 %, като мярка за преодоляване на икономическата криза, причинена от коронавируса. За това настояват от Асоциацията на производителите на рибни продукти „БГ ФИШ“, съобщава Радио Варна.  

Екип на Паралел 43


Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020

Този сайт е създаден в изпълнение на Административен договор № BG06RDNP001-19.126-0003-C01/18.02.2020 г. за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020 г., съфинансирана от Европейския земеделски фонд за развитие на селските райони, по проект „Закупуване на оборудване и техника за създаване на информационен портал“. Бенефициент по проекта е „Цинт медиа“ ЕООД.

Цялата отговорност за съдържанието на сайта се носи от „Цинт медиа“ ЕООД и при никакви обстоятелства не може да се приема, че сайтът отразява официалното становище на Европейския съюз и Управляващия орган.