Екип на Паралел 43


За първи път във Варна се представя AR технология, използвана в изобразителното изкуство

За първи път във Варна ще бъде представена AR технология, използвана в изобразителното изкуство. Изложбата с добавена реалност AR на доц.д-р Светослав Косев и гл.ас. д-р Атанас Марков, ще се види от FUNCITY+ 2021 на 12 и 13 август, в рамките на фестивала на входа на Морската...

Екип на Паралел 43

Арх. Христо Генчев: Опасността от разпад на институциите е истинското предизвикателство

Дневният ред на България от векове е един и същ – защита на собствената ни свобода, както и правото сама да взема своите решение. Такъв трябва да бъде и днес. Това каза в интервю за БГНЕС архитект Христо Генчев. „Нарича се с едно име – суверенитет. Това, което е свободата за...

Екип на Паралел 43

Оставят в ареста мъжа, който ограби банковия клон в Дупница

"Съжалявам, действах изключително глупаво и импулсивно. Изпаднал съм в положение, което на никого не пожелавам. Губят ми се моменти какво съм правил, дори не съм си сложил ръкавици, не помня къде съм изхвърлил пистолета. 19 години съм работил в полицията, в момента имам тежки кредити, които...

Екип на Паралел 43

Започнаха проверки за нерегламентиран превоз на пътници

Започнаха специализирани проверки за нерегламентиран превоз на пътници в районите на летищата и граничните пунктове. Тя са разпоредени от министъра на транспорта, информационните технологии и съобщенията Георги Тодоров.

Екип на Паралел 43

Двама астронавти излизат за 6 часа в открития космос, за да монтират нови слънчеви батерии на МКС

Американският астронавт Шейн Кимброу и френският му колега Тома Песке излязоха в открития Космос, за да монтират два панела на новите слънчеви батерии на Международната космическа станция (МКС).

Екип на Паралел 43


Представят във Варна резултатите от онлайн конкурса за модулен офис/място за срещи „Открито“

Утре, 21 юни 2021, в Дом на архитекта, НПО „Варна Дизайн Форум“, с председател проф. д-р арх. Росица Никифорова, ще бъдат обявени резултатите от Младежкия онлайн конкурс за модулен офис/място за срещи „Открито“. Идеята за конкурса е подкрепена финансово от Фонд...

Екип на Паралел 43

Очакваме утре астрономическото лято с по-високи температури

С по-топло време и с по-високи температури ще започне утре сутринта астрономическото лято. В планините са възможни и слаби валежи от дъжд, каза Анастасия Стойчева от Националния институт по метеорология и хидрология.

Екип на Паралел 43

ВиК - Добрич: Решен е проблемът с мътната вода, но до края на деня да не се ползва за пиене

Силните дъждове са причина за мътността на питейната вода, за която сигнализираха десетки граждани на Добрич. Проблемът е отстранен, но избистрянето на водата ще продължи през целия ден. Това става ясно от съобщение в сайта на „Водоснабдяване и канализация – Добрич.  

Екип на Паралел 43

В Италия са арестувани трима българи, превозвали тонове наркотик на яхта

В Италия са задържани трима българи, превозвали 6 тона хашиш на ветроходна яхта. Плавателният съд, плаващ под американски флаг, е бил забелязан в Сицилианския проток от патрулен самолет на италианската финансова полиция и наблюдаван близо 12 часа.  

Екип на Паралел 43

Дъждът наводни част от подлезите във Варна

Подлез на бул. „Сливница“ във Варна е труден за преминаване заради голямо количество кал, довлечена от силните дъждове. За това сигнализират варненци в социалните мрежи. Подлезът се намира срещу „Тих труд“ и понякога се използва от хора с увреждания.

Екип на Паралел 43

Мъж откри картини на 350 години в кофа за смет на паркинг в Германия

64-годишен мъж е намерил две ценни маслени картини на 350 години в кофа за боклук на паркинг на магистрала близо до Нюрнберг през май. Той ги е предал на полицията в Кьолн. "Първата експертна оценка показа, че двете картини може да са оригинали" - съобщиха от полицията, цитирани от БТА....

Екип на Паралел 43

В Армения гласуват на предсрочни парламентарни избори

Гражданите на Армения гласуват днес на предсрочни парламентарни избори, свикани в опит за преодоляване на разделението в страната след катастрофалната война с Азербайджан, чийто резултат обаче може да предизвика още протести, предаде АФП.

Екип на Паралел 43

България е изцяло в зелената зона на Covid картата на Европа

България вече е изцяло в зелената зона на комбинираната карта на Европа за коронавируса, става ясно от сайта на Еврокомисията reopen.europa.eu. Картата отчита брой случаи и процент позитивни тестове за последните 14 дни.

Екип на Паралел 43


Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020

Този сайт е създаден в изпълнение на Административен договор № BG06RDNP001-19.126-0003-C01/18.02.2020 г. за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020 г., съфинансирана от Европейския земеделски фонд за развитие на селските райони, по проект „Закупуване на оборудване и техника за създаване на информационен портал“. Бенефициент по проекта е „Цинт медиа“ ЕООД.

Цялата отговорност за съдържанието на сайта се носи от „Цинт медиа“ ЕООД и при никакви обстоятелства не може да се приема, че сайтът отразява официалното становище на Европейския съюз и Управляващия орган.