Екип на Паралел 43


„Шумен 61" е на 1/2-финал за Купата на България по хандбал

Хандбалистите на "Шумен 61" се класираха за 1/2-финала в турнира за Купата на България. В хубав мач, но без интрига в играта и резултата шампионите елиминираха леко габровския "Чардафон" с 33:24 (15:11) в 1/4-финал, игран в "Арена Шумен".  

Екип на Паралел 43

Нидерландия е първият четвъртфиналист в Катар

Нидерландия се класира за четвъртфиналите на Световното първенство в Катар, след като надигра САЩ с 3:1. На стадион „Халифа“ в Доха възпитаниците на треньора Луис ван Гаал показаха по-сериозна ефективност пред гола и стигнаха до успеха след попадения на Мемфис Депай (10), Дейли Блинд...

Екип на Паралел 43CENSIS: Тази година италианците обедняха, обзе ги меланхолия и нямат желание да работят

Анализ на Италианския институт за социално-икономическо изследвания CENSIS, показва, че през 2022 година, италианците са обеднели, обзела ги е меланхолия, даже нежелание да полагат усилия в работата си.  

Екип на Паралел 43

Засадиха над 1000 дръвчета в района на Центъра за обучение на кучета край Каменар

Над 1000 млади акации бяха засадени край Центъра за обучени на кучета Dreams Dogs в близост до с. Каменар. Дърветата ще правят сянка, ще спират вятъра, ще направят мястото още по-красиво, съобщиха организаторите на проявата от „Dream Dogs" с подкрепата на...

Екип на Паралел 43Втори самоубийствен скок за тази седмица от Аспарухов мост във Варна. Издирват тялото на мъжа, с помощта на „Морска администрация"

39-годишен мъж се е самоубил, скачайки от Аспаруховия мост в нощта на петък срещу събота. Информацията беше потвърдена от пресслужбата на Областна дирекция на МВР във Варна. Сигналът е подаден на телефон 112 в 3.45 часа.

Екип на Паралел 43

Елитните бойни звезди на SENSHI 14 тази вечер ще излязат на арената за зрелищно шоу във Варна

Елитните бойни звезди на SENSHI 14 преминаха успешно официалния кантар и са готови да излязат на арената на зрелищната международна бойна галавечер на 3 декември.

Екип на Паралел 43

Джамбазки за Шенген: Лицемерие и двуличие от част от западните държави

Въпросът на влизането ни в Шенгенското пространство не е технически. България отдавна е изпълнила всички критерии. Въпросът е на политическо и икономическо решение. Свидетели сме на изключителното лицемерие и двуличие на част от западните държави. Това заяви в студиото на „Събуди се”...

Екип на Паралел 43

НОВО ПЕТ: Заловиха мигранти, превозвани в линейка, облечени като медици

В Бургаско заловиха група нелегални мигранти, превозвани в линейка. Задържани са 14 души, съобщиха от прокуратурата в града. Мигрантите са от тунизийски, либийски и сирийски произход, потвърди прокурор Мария Маркова.  

Екип на Паралел 43


Агенцията по храните: За 2 седмици открихме 13 нарушения при млечните продукти, съставени са 6 акта

БАБХ работи целогодишно и постоянно. В момента извършва проверки и затяга контрола по определени теми. Сега на дневен ред е Никулден и се проверява качеството на рибата. Следват проверки на предлагането на месото и въобще на всички храни. 

Екип на Паралел 43

Ретро рали „Обиколка на Варна“ затваря днес центъра на града

Двадесет и четвъртото рали „Обиколка на Варна“ ще се проведе днес, 3 декември, в морската столица. Стартът, финалът и официалната програма ще се проведат на площад „Св. св. Кирил и Методий" пред катедралния храм в града. Вдигането на карирания флаг пред първия автомобил ще...

Екип на Паралел 43

Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020

Този сайт е създаден в изпълнение на Административен договор № BG06RDNP001-19.126-0003-C01/18.02.2020 г. за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020 г., съфинансирана от Европейския земеделски фонд за развитие на селските райони, по проект „Закупуване на оборудване и техника за създаване на информационен портал“. Бенефициент по проекта е „Цинт медиа“ ЕООД.

Цялата отговорност за съдържанието на сайта се носи от „Цинт медиа“ ЕООД и при никакви обстоятелства не може да се приема, че сайтът отразява официалното становище на Европейския съюз и Управляващия орган.