Екип на Паралел 43


Министър-председателят Кирил Петков ще посрещне утре премиера на Република Северна Македония Димитър Ковачевски

По покана на министър-председателя Кирил Петков на официално посещение в София ще бъде премиерът на Република Северна Македония Димитър Ковачевски. Това съобщиха от пресслужбата на Министерския съвет.  

Екип на Паралел 43

От утре БНБ пуска в обращение юбилейна монета „100 години от рождението на Стоянка Мутафова"

От 24 януари 2022 г. Българската народна банка пуска в обращение медна възпоменателна монета на тема „100 години от рождението на Стоянка Мутафова“ от серията „Български творци“. Цената на монетата е 30 лева. Монетата ще се продава в Българската народна банка – на...

Екип на Паралел 43

Себастиен Льоб спечели Рали Монте Карло

Деветкраният шампион в Световния рали шампионат Себастиен Льоб с Форд завоюва своята 80-а победа в шампионата, след като триумфира в Рали Монте Карло, първи кръг за сезона, съобщава БНР.  

Екип на Паралел 43

Испанска фрегата отплава за мисия на НАТО в Черно море

Фрегатата "Блас де Лесо", един от най-модерните бойни кораби на Испания, отплава в събота сутринта от база Ферол северно от Ла Коруня за изтеглена напред с няколко седмици мисия в Средиземно и Черно море. От министерството на отбраната заявиха, че засега няма да има подробности за...

Екип на Паралел 43


Разбиха престъпна група за трафик на мигранти от Турция през Гърция и Албания към ЕС

Голяма международна организирана престъпна група, специализирана в контрабанда на мигранти, беше разбита чрез съвместна акция на полицията в Албания, Гърция и Италия, подкрепена от Европол и Евроюст, съобщава БТА. За успеха информираха чрез специално изявление служители на правоприлагащите органи...

Екип на Паралел 43

Вълка Драгнева от община Дългопол чества 100-годишен юбилей

Колко му трябва на човек, за да е щастлив? Според думите на Вълка Драгнева - днешната стогодишна юбилярка от община Дългопол, много малко! Със спомени за младостта и щастливите семейни години, баба Вълка сподели своя празник с най-близките роднини и гости.    

Екип на Паралел 43Да искаш умишлено да се заразиш с Ковид-19, нова и опасна мода

Мартин не вярва на политиците - нито на числата, които споменават, нито на данните, които споделят. Той чете вестниците, но “алтернативните информации”, които намира в чатове в “Телеграм”, му допадат повече. Още когато чува, че се работи върху ваксината срещу коронавируса,...

Екип на Паралел 43


Земетресение в Провадия регистрираха тази нощ

Земетресение с магнитуд 2,8 по Рихтер е регистрирано тази нощ в района на град Провадия, област Варна, съобщиха сеизмолозите от Националния институт по геофизика, геодезия и география на Българската академия на науките /НИГГГ-БАН/.  

Екип на Паралел 43

Януш Бугайски: „Отворени Балкани" са неоюгославски проект, Германия жертва Украйна

Руският президент Владимир Путин увеличава агресията си, която започна с анексирането на Крим и части от Донецка област през 2014 година. От години Русия се опитва да подкопае суверенитета на Украйна, но украинците решиха да защитят своята независимост.

Екип на Паралел 43


Готвят депутата Александър Тодоров от ИТН за шеф на спортния тотализатор

Депутатът от Има такъв народ (ИТН) Александър Тодоров е изборът на спортния министър Радостин Василев за нов изпълнителен директор на Българския спортен тотализатор. Това става ясно от внесените документи в Търговския регистър на Агенцията по вписванията, пише вестник „Марица".  

Екип на Паралел 43

Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020

Този сайт е създаден в изпълнение на Административен договор № BG06RDNP001-19.126-0003-C01/18.02.2020 г. за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020 г., съфинансирана от Европейския земеделски фонд за развитие на селските райони, по проект „Закупуване на оборудване и техника за създаване на информационен портал“. Бенефициент по проекта е „Цинт медиа“ ЕООД.

Цялата отговорност за съдържанието на сайта се носи от „Цинт медиа“ ЕООД и при никакви обстоятелства не може да се приема, че сайтът отразява официалното становище на Европейския съюз и Управляващия орган.