За първи път жена ще ръководи мач на световно първенство по футбол

Французойката Стефани Фрапар ще стане първата жена, която ръководи мач на световно първенство по футбол за мъже, стана ясно от обявените от ФИФА наряди за предстоящите мачове от Мондиала в Катар.  

Екип на Паралел 43

На световното в Катар - Англия удари Уелс, САЩ излъга Иран

Отборите на Англия и Съединените щати се класираха за осминафиналите от световното първенство по футбол в Катар. Англия надигра категорично Уелс с 3:0, докато САЩ излъга с 1:0 тима на Иран.

Екип на Паралел 43

Нидерландия и Сенегал се класираха за осминафиналите на световното

Отборите на Нидерландия и Сенегал се класираха за осминафиналите от световното първенство по футбол в Катар. В последните мачове от първа група Нидерландия победи с 2:0 Катар, а Сенегал се наложи над Еквадор с 2:1. Тимът на Нидерландия завърши на първо място в група след 2:0 над домакина Катар....

Екип на Паралел 43


Пламена Миткова беше избрана за лекоатлет № 1 на България за 2022 година

Световната шампионка на скок дължина за девойки Пламена Миткова беше избрана за лекоатлет номер 1 на България за 2022 година в традиционната анкетата на списание "Атлетика".  

Екип на Паралел 43

Спартак (Варна) надви като гост Чавдар (Етрополе) с 1:0 и продължава напред за Купата

Спартак (Варна) продължава напред в турнира за Купата на България, след като на 1/8-финала се наложи над Чавдар (Етрополе) с 1:0. Точен за „соколите” бе Здравко Димитров в 116 минута.  

Екип на Паралел 43

Англия и САЩ завършиха наравно в мач от Световното по футбол

Англия завърши наравно 0:0 срещу САЩ в мач от група "В" на Световното първенство по футбол и остана начело във временното класиране. Отборът на Гарет Саутгейт е с четири точки и една повече от Иран, а американците са с две.  

Екип на Паралел 43

Бразилия триумфира над Сърбия с два гола на Ричарлисон на световното

С два гола на Ричарлисън след почивката националният отбор на Бразилия победи с 2:0 Сърбия в първия си двубой на световното първенство по футбол в Катар. През първата част сръбският вратар Ваня Милинкович-Савич беше с основна заслуга за нулевото равенство. Петкратните световни шампиони бяха близо...

Екип на Паралел 43


Саудитска Арабия победи Аржентина на световното първенство

Отборът на Аржентина сензационно загуби от Саудитска Арабия с 1:2 в двубой от в група С на световното първенство по футбол в Катар и прекъсна серията си от 36 мача без поражение.  

Екип на Паралел 43
Футболните ни национали завършиха годината с равенство срещу Люксембург

Националните отбори на Люксембург и България завършиха 0:0 в контролна футболна среща, последна и за двата отбора за календарната 2022-ра година. С днешния резултат "лъвовете" остават без поражение при новия си селекционер Младен Кърстаич.  

Екип на Паралел 43

Еквадор не остави шансове на Катар в първия мач от Световното

Еквадор победи домакина Катар с 2:0 в откриващия мач от Световното първенство по футбол. Капитанът Енер Валенсия бе героят от първия ден на Мондиала, отбелязвайки и двата гола през първата част.  

Екип на Паралел 43

Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020

Този сайт е създаден в изпълнение на Административен договор № BG06RDNP001-19.126-0003-C01/18.02.2020 г. за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020 г., съфинансирана от Европейския земеделски фонд за развитие на селските райони, по проект „Закупуване на оборудване и техника за създаване на информационен портал“. Бенефициент по проекта е „Цинт медиа“ ЕООД.

Цялата отговорност за съдържанието на сайта се носи от „Цинт медиа“ ЕООД и при никакви обстоятелства не може да се приема, че сайтът отразява официалното становище на Европейския съюз и Управляващия орган.