11 милиона посетители в туристическия портал на община Варна през 2020-а

Туристическият портал на Община Варна - VISIT.Varna.bg, който е с изцяло обновена визия от юли 2020 г., достигна аудитория от 11 милиона уникални посетители за 2020 г., като само за 6-е месеца от стартирането си сайтът генерира 8 милиона посещения, съобщават от дирекция „Туризъм“.

Екип на Паралел 43


Втори ден не работи светофарът до Дом "Младост" във Варна

Втори ден светофарът до Дом "Младост" във Варна не работи, съобщиха от КАТ-Варна. Причина са прекъснати кабели заради дъждовното време. Припомняме, че светофарната уредба предизвика транспортен хаос в града вчера. Възловото кръстовище на бул."Сливница" и ул."Вяра",...

Екип на Паралел 43

Пропадна част от ул. "Михаил Колони" във Варна

Пропаднала е част от пешеходната зона на ул. "Михаил Колони" в центъра на Варна. Свличането е точно до СУ "Св. Климент Охридски", а по думите на живущ в района отдолу минава канализация.  

Екип на Паралел 43

Възстановяват автобусна линия 31 А във Варна

От днес, 30 декември, се възстановява обслужването на автобусна линия 31 А по утвърдения ѝ маршрут с начален час от жп гарата в 06:04 и от "Виница" в 06:48, става ясно от съобщение в сайта на "Градски транспорт" - Варна.  

Екип на Паралел 43

Топлото време напълни с хора Морската градина и плажа във Варна

След седмица облачно време, слънцето най-после се показа, а тихото и топло за сезона време изкара хиляди варненци от домовете им, за да се разходят из Морската градина и плажната алея в днешния почивен ден. Варненци се радват на първия сравнително топъл ден от дни насам, а температурите...

Екип на Паралел 43

Бранимир Балачев: Община Варна не може да забрани заграждане на реституирани имоти

Целта на кредита, който ще бъде изтеглен от „Градски транспорт"-Варна е да бъдат намалени задълженията, които дружеството плащаше до сега. Това каза в предаването "Позиция" председателят на групата на ГЕРБ в Общинския съвет адвокат Бранимир Балачев.

Екип на Паралел 43

Обмислят въвеждане на целодневно паркиране в Синята зона във Варна

Ръководството на „Общински паркинги и Синя зона” обмисля възможността за въвеждане на целодневно паркиране в Синята зона, съобщи директорът на предприятието Младен Иванов.  

Екип на Паралел 43

Документи за четири нови проектни предложения подготвя община Варна

Община Варна подготвя документи за четири нови проектни предложения на обща стойност близо 3 млн. лв., съобщават от дирекция “Европейски и национални оперативни програми” за Moreto.net.  

Екип на Паралел 43


От утре поетапно затварят участъци от улици във Варна

Заради ремонтни дейности поетапно ще бъдат затворени участъци от ул. “Д-р Анастасия Железкова” - в отсечката от ул. “Разлог” до бул. “Осми Приморски полк”, съобщават от дирекция “Инженерна инфраструктура и благоустрояване” към Община Варна....

Екип на Паралел 43


Откриха изложение „Туризъм ЕКСПО – Дестинация Варна“

Изложение "Туризъм ЕКСПО - Дестинация Варна" бе открито официално днес от кмета на Варна Иван Портних, Франк Кванте - изпълнителен директор на "Фрапорт Туин Стар Еърпорт Мениджмънт" АД, Павлин Косев – председател на Варненската асоциация на ресторантьорите и хотелиерите....

Екип на Паралел 43Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020

Този сайт е създаден в изпълнение на Административен договор № BG06RDNP001-19.126-0003-C01/18.02.2020 г. за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020 г., съфинансирана от Европейския земеделски фонд за развитие на селските райони, по проект „Закупуване на оборудване и техника за създаване на информационен портал“. Бенефициент по проекта е „Цинт медиа“ ЕООД.

Цялата отговорност за съдържанието на сайта се носи от „Цинт медиа“ ЕООД и при никакви обстоятелства не може да се приема, че сайтът отразява официалното становище на Европейския съюз и Управляващия орган.