Преди ден, варненец потърсил помощ от служителите на РУ Аксаково. Той подал сигнал за направен опит за палеж на недвижимия му имот в с. Ботево, съобщиха от ОДМВР - Варна. В резултат на предприетите незабавни оперативни действия, извършителят на деянието – 49-годишен съсед на пострадалия, криминално проявен, известен на МВР е задържан в ареста за срок до 24 часа. При извършения на място оглед, криминалистите установили обгоряло иглолистно дърво, което е в непосредствена близост до навес на къщата. Разследващите констатирали, че къщата и пристройката до нея са залети с течност с мирис на нефтен продукт. След проведен разговор с извършителя, той посочил и поръчителя на палежа – 47-годишен варненец, също криминално проявен и известен на служителите на реда, който също светкавично е бил задържан. По случая е образувано досъдебно производство и е докладван на Районна прокуратура.
Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020

Този сайт е създаден в изпълнение на Административен договор № BG06RDNP001-19.126-0003-C01/18.02.2020 г. за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020 г., съфинансирана от Европейския земеделски фонд за развитие на селските райони, по проект „Закупуване на оборудване и техника за създаване на информационен портал“. Бенефициент по проекта е „Цинт медиа“ ЕООД.

Цялата отговорност за съдържанието на сайта се носи от „Цинт медиа“ ЕООД и при никакви обстоятелства не може да се приема, че сайтът отразява официалното становище на Европейския съюз и Управляващия орган.