Осигуриха над 2 млн. лв. за нови детски градини и училища в 6 общини. Сред тях е и Дългопол

Близо 2.2 млн. лв. отпусна Министерският съвет за изграждане на нови детски градини и разширяване на съществуващи детски заведения в шест общини. Средствата са част от националната програма за строителство и реконструкция на детски учебни заведения и училища.

Екип на Паралел 43

Спират водата на улица в Дългопол

В 9.00 часа днес ще бъде спряна водата на улица "Иван Вазов" в град Дългопол. Причината е изпълнение на обект на общината, съобщават от ВиК-Варна. Очаква се водоподаването да бъде възстановено около 15.00 часа.

Екип на Паралел 43По случай Седмицата на гората залесиха фиданки в с. Цонево

Служителите на ДГС-Цонево отбелязаха Седмицата на гората, като залесиха фиданки в двора на териториалното поделение. По-късно днес горските залесиха липи, явор и иглолистни дръвчета в двора на детска градина „Пролет“ в село Цонево.

Екип на Паралел 43

Денислав Денев стана шампион на открития вечерен турнир на Collizeone table tennis

Състезателят по тенис на маса Денислав Денев от ‘‘Камчия 2007‘‘ стана шампион на открития вечерен турнир на Collizeone table tennis ,който се проведена 25.3.2021 г. Денев стана шампион без загубен гейм. На финала той победи Тихомир Мичев от Варна с 3:0.

Екип на Паралел 43

До края на 2022 година трябва да се съставят Технически паспорти на съществуващите сгради в община Дългопол

Община Дългопол информира гражданите, че до 31 декември 2022 година трябва да се съставят Технически паспорти на съществуващи строежи (сгради) – държавна, общинска или частна собственост.

Екип на Паралел 43

Деца подаряват мартеници на възрастни хора от с. Рояк

На 1 март ученици от Обединено училище " Христо Ботев" в с. Цонево, община Дължопол, подариха мартеници и сладки на всички възрастни хора и персонала от Дома за стари хора и Хоспис "Топъл дом"- с. Рояк. Честитиха им  Баба Марта и им пожелаха да са живи и здрави

Екип на Паралел 43


Васил Василев от Дългопол разказа за колекцията си от носии в книга

Книга "Носии от Ченге и Дългопол" със снимки и описание на облеклото от този етнографски регион в Източна Стара планина създаде 24-годишният Васил Василев. Той е роден и израснал в Дългопол, от малък танцува народни танци, а днес понякога свири на тъпан. Студент е шести курс...

Екип на Паралел 43

С близо 1 млн.лв. подобряват живота в с. Медовец

Близо 926 000 лева отпусна Министерски съвет за ремонтни дейности в дългополското село Медовец, община Дългопол. С парите ще бъдат ремонтирани 4 улици, ще бъде изградена многофункционална спортна зала и спортна площадка, каза кметът на селото Мустафа Исмаил.

Екип на Паралел 43

Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020

Този сайт е създаден в изпълнение на Административен договор № BG06RDNP001-19.126-0003-C01/18.02.2020 г. за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020 г., съфинансирана от Европейския земеделски фонд за развитие на селските райони, по проект „Закупуване на оборудване и техника за създаване на информационен портал“. Бенефициент по проекта е „Цинт медиа“ ЕООД.

Цялата отговорност за съдържанието на сайта се носи от „Цинт медиа“ ЕООД и при никакви обстоятелства не може да се приема, че сайтът отразява официалното становище на Европейския съюз и Управляващия орган.