Ще правят нови детски площадки в две села на община Суворово

Две от селата в община Суворово ще имат нови кътове за игри и забавления. Проектите, изготвени от екипа на общината, ще бъдат финансирани от Предприятието за управление на дейностите по опазване на околната среда.  

Екип на Паралел 43

Над 12 млн. лв. е новият бюджет на община Суворово

"Изключително съм доволен да съобщя, че бюджетът за 2021 г. на община Суворово е най-големият от години насам. Общата му рамка е 12 023 566 лева. Общината не планира да тегли никакви заеми през настоящата година". Това съобщи кметът Данаил Йорданов.  

Екип на Паралел 43

Задържаха побойници от Суворово, пребили 38-годишен от Девня

От ОД на МВР - Върна съобщиха, че са задържани двама мъже от гр. Суворово, съответно на 27 и 19 години. Срещу тях е образувано досъдебно производство, защото на 24.02.2021 г., около 09:00 ч., по пътя гр. Суворово – гр. Девня те нанесли побой над 38-годишен мъж от Девня.

Екип на Паралел 43

В Суворово зарязаха символично лозята в чест на Трифон Зарезан

"По стародавна традиция в нашата община днес почитаме Трифон Зарезан. Нека светецът благославя труда на всички лозари и винари, били те любители или професионалисти! Да дарява здраве на всички българи, та благоденствието и късметът да бъдат винаги с нас!"

Екип на Паралел 43


Обявиха частично бедствено положение в община Суворово

Към момента проходим е само пътят с. Чернево – Девня – Варна. “Остават непроходими пътищата между селата Калиманци-Баново, Суворово- Дръндар и Николаевка-Дръндар, поради снегонавявания.  

Пламен Минасов

Тежка е зимната обстановка в община Суворово. Възможно е да се обяви частично бедствено положение

Сложна е зимната обстановка в община Суворово, съобщи кметът Данаил Йорданов. За около час в общинския град град Суворово нямаше ток, поради авария в електропреносната мрежа, но екипи на Енерго-про работят по отстраняването му успя да го възстанови за около час

Пламен Минасов

Изграждат иновативен училищен STEM център в Селскостопанската гимназия в Суворово

ПГСС „Св. Георги Победоносец“ в гр. Суворово стартира изграждането на училищен STEM център по спечелен проект в първата по рода си НП „Изграждане на училищна STEM среда“ в областта на иновативните технологии, креативното мислене, технологичните идеи и инженерни...

Екип на Паралел 43

Рекултивират старото общинско депо за отпадъци в Суворово

Днес беше открита строителна площадка за рекултивация на старото общинско депо за отпадъци в Суворово по проект: „Закриване и рекултивация на депо за битови отпадъци (сметище) в ПИ 70175.75.21, землище на гр. Суворово – етапно строителство“.

Екип на Паралел 43

Коледари в с. Изгрев спазиха традицията и пяха за здраве и берекет

Коледари от с.Изгрев, община Суворово, спазиха традицията и излязоха в селото, за да поздравят всички и да пожелаят душевно и физическо здраве, берекет и пълни къщи с деца и жито, спокойни дни и весела Нова 2021 година. Кметският наместник в Селото Даниела Янакиева уточни, че по време на ритуала...

Екип на Паралел 43


Предстои ремонт на пътя Войводино-Николаевка

Участъкът, който предстои да бъде ремонтиран се намира между селата Войводино, община Вълчи дол и Николаевка, община Суворово. Завалят ли интензивни дъждове, пътят става непроходим. Освен че се наводнява, бива заливан и от кални маси. Компрометираната отсечка е част от четвъртокласната пътна...

Екип на Паралел 43

Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020

Този сайт е създаден в изпълнение на Административен договор № BG06RDNP001-19.126-0003-C01/18.02.2020 г. за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020 г., съфинансирана от Европейския земеделски фонд за развитие на селските райони, по проект „Закупуване на оборудване и техника за създаване на информационен портал“. Бенефициент по проекта е „Цинт медиа“ ЕООД.

Цялата отговорност за съдържанието на сайта се носи от „Цинт медиа“ ЕООД и при никакви обстоятелства не може да се приема, че сайтът отразява официалното становище на Европейския съюз и Управляващия орган.