Възстановиха 300-годишна чешма в местността „Бузлука" край Суворово

Възстановиха 300-годишната чешма в местността „Бузлука" край Суворово, която бе разбита от иманяри преди близо година. Това съобщи кметът на града Данаил Йорданов. Той припомни, че тогава вандалите бяха си забравили фенера в коритото на старата чешма.  

Екип на Паралел 43Полицията задържа двама в Суворово, шофирали след употреба на наркотици

От полицията съобщиха, че в събота и неделя, в Суворово, служителите на РУ Девня, са спрели за проверка два леки автомобила, шофирани от двама мъже - на 33 и 36 години.   

Екип на Паралел 43

Малки коледари от ДГ „Буратино” в Суворово поздравиха кмета на общината

Малки коледари от ДГ „Буратино” в Суворово зарадваха предпразнично администрацията на местната община.  Малките бонбони сурвакаха кмета, председателя на Общинския съвет и служители на администрацията, от които получиха специални коледни лакомства.  

Екип на Паралел 43


На 1 декември грейват светлините на градската елха в Суворово

На 1 декември от 17,30 часа в центъра на Суворово ще грейнат светлините на Коледната елха. По този повод кметът на града Данаил Йорданов, чрез социалните мрежи, отправи покана към всички жители да присъстват на традиционното тържество.

Екип на Паралел 43

Започват археологическите проучвания в местността Курията край Суворово

В понеделник, 7 ноември, започваме археологическите проучвания в местността Корията край Суворово. Това съобщи гл. ас. д-р Владимир Славчев от РИМ – Варна, ръководител на проучвателните работи.

Пламен Минасов


Над 1 500 души наблюдаваха първите по рода си конни надбягвания в Суворово

Жокеят Ариф Маринов с кон Хевън кинг от с. Борован спечели първо място в надпреварата от разстояние 2000 м по време на първото по рода си конно надбягване в Суворово. Втори в тази дистанция остана Джуниет Мустафа с кон Кювалю, от с. Градинарово, а трета финишира кобилата Белазир, с жокей Боби...

Пламен Минасов

Данаил Йорданов, кмет на община Суворово: Има само ползи от ветроенергийния парк

В две съседни общини в Област Варна има две различни истории за развитието на производството на електричество от вятъра. Делят ги броени километри и над 10 години в развитието.  

Екип на Паралел 43

Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020

Този сайт е създаден в изпълнение на Административен договор № BG06RDNP001-19.126-0003-C01/18.02.2020 г. за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020 г., съфинансирана от Европейския земеделски фонд за развитие на селските райони, по проект „Закупуване на оборудване и техника за създаване на информационен портал“. Бенефициент по проекта е „Цинт медиа“ ЕООД.

Цялата отговорност за съдържанието на сайта се носи от „Цинт медиа“ ЕООД и при никакви обстоятелства не може да се приема, че сайтът отразява официалното становище на Европейския съюз и Управляващия орган.