По проект в Суворово приключиха с рекултивацията на общинското депо за битови отпадъци

Нa 09.07.2021 г., в Суворово беше проведена официална церемония по приключване на обект по проект: Закриване и рекултивация на депо за битови отпадъци /сметище/ в ПИ 70175.75.21, землище на гр. Суворово - етапно строителство“.  

Екип на Паралел 43


В Суворово ще пръскат тревните площи против кърлежи

Във връзка с провеждането на ДДД мероприятия общинска администрация Суворово информира жителите на общината, че на 01.07.2021 г., 02.07.2021 г. и на 03.07.2021 г. ще се извърши дезинсекция и дезакаризация на градски паркове, детски площадки и озеленени площи на територията на гр. Суворово, във...

Екип на Паралел 43

Младежи от Суворово задигнаха мотофреза с прикачена към нея мини каруца

Двама непълнолетни младежи от Суворово откраднали мотофреза с прикачена към нея мини каруца. От ОД на МВР - Варна съобщиха, че след незабавните действия на служителите от РУ - Девня извършителите са открити и задържани. 

Екип на Паралел 43

В Суворово откриха първия STEM център във Варненска област

Първият STEM център във Варненска област бе отрит в община Суворово. Той стана факт благодарение на усилията на екипа на Професионалната гимназия по селско стопанство „Св. Георги Победоносец”.    

Екип на Паралел 43

Полицията спря на пътя двама шофьори от Суворово след употреба на алкохол

Двама мъже са задържани в полицейския арест за шофиране след употреба на алкохол, съобщиха от ОД на МВР - Варна. Те били засечени през вчерашния ден от екипи на РУ – Девня и ПУ – Вълчи дол.

Екип на Паралел 43

Над 40 състезатели се включиха в първите по рода си Народни борби в Суворово

На градския стадион в Суворово се проведоха първите по рода си Народни борби. Над 40 малки и големи състезатели от Варненска област се включиха в надпреварата. Състезаваха се в няколко категории:

Пламен Минасов


Над 63 хил. лв. по-малко от концесии са влезли в бюджета на община Суворово за 2020 година

Община Суворово отчита преизпълнение на приходите, които е получила от наем на пазари и тържища. От местната администрация уточняват, че от лятото на 2020 година са влезли в сила нови разценки и организация по дейността.  

Пламен Минасов

Съдът прекрати производството по дело за закриване на училище

Със съдебен акт №1312 от 2 юни 2021 год. Административен съд – Варна оставя без разглеждане жалбата на ОУ „Христо Ботев“, с. Николаевка, община Суворово и прекратява производството по адм. дело №1160/2021 г.  

Екип на Паралел 43


Закриват ОУ „Христо Ботев“ в село Николаевка

На своето последно заседание Общинският съвет в Суворово взе решение да бъде закрито ОУ „Христо Ботев“ в село Николаевка. Причината за тази драстична мярка е липсата на достатъчно деца в селото.

Пламен Минасов


Хубави думи, прекрасни песни и номинации като за „Оскари" се раздаваха при изпращането на Випуск 2021 на СУ „Никола Вапцаров" в Суворово

Оказа се, че читалищния салон в Суворово не можа са побере всички, които дойдоха да изпратят абитуриентите от Випуск 2021.  

Пламен Минасов

Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020

Този сайт е създаден в изпълнение на Административен договор № BG06RDNP001-19.126-0003-C01/18.02.2020 г. за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020 г., съфинансирана от Европейския земеделски фонд за развитие на селските райони, по проект „Закупуване на оборудване и техника за създаване на информационен портал“. Бенефициент по проекта е „Цинт медиа“ ЕООД.

Цялата отговорност за съдържанието на сайта се носи от „Цинт медиа“ ЕООД и при никакви обстоятелства не може да се приема, че сайтът отразява официалното становище на Европейския съюз и Управляващия орган.