Събраха 640 лв. от благотворителен базар в Суворово в помощ на бедстващите в Карловско

Благотворителният базар в НЧ „Пробуда 1896" в Суворово, по повод на пострадалите от наводнения в Карловско, приключи. От продажбите на кулинарни изделия и от дарените в кутията средства са събрани 642 лв., съобщи Секретарят на община Суворово Светла Енева.  

Екип на Паралел 43

41 първолачета смело прекрачиха прага на СУ „Н. Вапцаров“ в Суворово

„15 септември е своеобразен национален празник за нас, българите, защото поколения наред са чували училищния звънец, за да се върнат отново в класните стаи. Образованието е ценност, на която винаги се е гледало с респект“.  

Пламен Минасов

От 15 септември дигитализират учебните занимания по математика в ПГСС „Св. Георги Победоносец" в Суворово

Гимназията е подготвена за присъствено стартиране на новата учебна година, както и за работа в условия на COVID-19, при необходимост. Това съобщи директорът на ПГСС „Св. Георги Победоносец" в Суворово  Марияна Великова.  

Екип на Паралел 43

В с. Чернево изграждат нова фитнес площадка на открито

Жителите на село Чернево ще се сдобият с нова фитнес площадка на открито. Проектът, за нейното изграждане, е на стойност от близо 50 000 лева. Средствата са осигурени от Министерството на младежта и спорта по наредбата за подпомагане на строителството на спортни обекти от 2014 година.  

Екип на Паралел 43

Откриха обновената по проект детска градина в Суворово

Кметът на община Суворово Данаил Йорданов и директорът на ДГ „Буратино" Галина Котленска днес официално прерязаха лентата на обновената по проект сграда на детското заведение в града.

Пламен Минасов

Община Суворово организира кампания за събиране на едрогабаритни отпадъци

Община Суворово организира кампания за разделно събиране на едрогабаритни отпадъци (шкафове, дивани, столове, матраци и др.) В периода от 01.08.2022 г. до 01.09.2022 г., ще бъдат обособени места, където жителите на общината ще могат да оставят своите непотребни мебели, съобщиха от общината.  

Екип на Паралел 43

Задържаха 25-годишен от Суворово, седнал зад волана след употреба на наркотици

Вчера към 19.30 часа, в гр. Суворово, служителите на РУ-Девня спрели за проверка лек автомобил, шофиран от 25- годишен местен жител. При контрола с техническо средство станало ясно, че мъжът е седнала зад волана след употреба на наркотични

Екип на Паралел 43

Ученици от ПГСС „Св. Георги Победоносец“ в гр. Суворово посетиха Градината на розите La Alfranka в Испания

Ученици от ПГСС „Св. Георги Победоносец“ в гр. Суворово посетиха Градината на розите La Alfranka в Испания в рамките на образователна мобилност по проект, финансиран от програма „Еразъм+“, съобщи директорът на учебното заведение инж. Марияна Великова.  

Екип на Паралел 43

Деца в Суворово отбелязаха Националния ден на безопасността на движението по пътищата с игра и викторина

С решение на Министерски съвет 29 юни е обявен за Национален ден на безопасността на движението по пътищата. Община Суворово отправя призив към всички хора за лична отговорност и толерантност на пътя, защото безопасността на движението по пътищата е споделена отговорност и зависи от всички...

Екип на Паралел 43

В края на 2021 г. Община Суворово няма неразплатени задължения, показват данните от отчета на бюджета

В края на 2021 г. Община Суворово няма неразплатени задължения. Това стана ясно по време на днешното публично обсъждане отчета на бюджета на община Суворово за 2021 г.

Екип на Паралел 43


В Суворово превърнаха стар ученически автобус в мобилна медицинска лаборатория

INNOVATIVE MOBILE MEDICAL LAB - поредната училищна иновация на ПГСС „Св. Георги Победоносец" в Суворово. Този път училището може да се похвали с нова мобилна медицинска лаборатория. Тя се превръща в креативно решение, свързано с малките населени места, в които липсват лични лекари и...

Екип на Паралел 43

С празнично шествие и концерт отбелязаха 24 май в Суворово

В Суворов днес отбелязаха най-светлия, най-българския празник. След изолацията по време на пандемията, най-после жителите на града  имаха възможност да възстановят традициите си и празничното шествие, което събра по улиците на града малки и големи, за да почетем...

Екип на Паралел 43

С концерт започна инициативата, в подкрепа на Урумовото лале в с. Чернево

„Днес положихме заедно основите на една прекрасна инициатива за опазването на нашата природа. Решихме и се обединихме за спасяването на нещо красиво – едно малко цвете, което се среща само по нашите, български земи. Всички ние, суворовци, трябва да се гордеем с факта, че Урумовото...

Екип на Паралел 43

Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020

Този сайт е създаден в изпълнение на Административен договор № BG06RDNP001-19.126-0003-C01/18.02.2020 г. за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020 г., съфинансирана от Европейския земеделски фонд за развитие на селските райони, по проект „Закупуване на оборудване и техника за създаване на информационен портал“. Бенефициент по проекта е „Цинт медиа“ ЕООД.

Цялата отговорност за съдържанието на сайта се носи от „Цинт медиа“ ЕООД и при никакви обстоятелства не може да се приема, че сайтът отразява официалното становище на Европейския съюз и Управляващия орган.