С празнично шествие и концерт отбелязаха 24 май в Суворово

В Суворов днес отбелязаха най-светлия, най-българския празник. След изолацията по време на пандемията, най-после жителите на града  имаха възможност да възстановят традициите си и празничното шествие, което събра по улиците на града малки и големи, за да почетем...

Екип на Паралел 43

С концерт започна инициативата, в подкрепа на Урумовото лале в с. Чернево

„Днес положихме заедно основите на една прекрасна инициатива за опазването на нашата природа. Решихме и се обединихме за спасяването на нещо красиво – едно малко цвете, което се среща само по нашите, български земи. Всички ние, суворовци, трябва да се гордеем с факта, че Урумовото...

Екип на Паралел 43

Изграждат нов завод за олио близо до с. Калиманци

В близост до с. Калиманци се очаква да заработи нов завод за олио. За тази цел инвеститорът е изградил нови силози в района и се очаква да бъде построена административната сграда към завода. А строителството му тепърва предстои”, съобщи кметът на община Суворово Данаил Йорданов.  

Пламен Минасов

Затварят за ремонт пътя Суворово - Чернево - Кипра

ОБЛАСТНО ПЪТНО УПРАВЛЕНИЕ –ВАРНА уведомява водачите на пътни превозни средства от община Суворово ,че пътя от гр. Суворово - с. Чернево - с. Кипра до детелината на АМ „Хемус“ в пътния участък от разклона за циментов завод до детелината на АМ „Хемус ще бъде затворен в...

Екип на Паралел 43

Под звуците на „Един неразделен клас" 18 абитуриенти от Суворово си взеха последно „сбогом" с родното училище

Учители, родители и роднини на завършващите 18 абитуриенти от СУ „Н. Вапцаров" в Суворово изпълниха до краен предел салона на местното читалище.  

Пламен Минасов

10 абитуриенти от Суворово изпраща тази година ПГСС „Св. Георги Победоносец“

10 абитуриенти огласиха центъра на Суворово със своето отброяване от 1 до 12. Тази година те приключват с образованието си в ПГСС „Св. Георги Победоносец“. По този случай кметът на общината Данаил Йорданов ги покани на среща и им пожела да следват мечтите си. Да бъдат здрави и да не...

Пламен Минасов


Фолклорният празник „Като жива вода“ в Суворово събра над 1500 изпълнители от цялата страна

Повече от 1 500 изпълнители от цялата страна ще се представят на Празника на фолклорното изкуство „Като жива вода“, съобщи кметът на община Суворово Данаил Йорданов. Днес е вторият ден от фолклорния празник и в програмата са включени изпълнения на фолклорни състави и...

Пламен Минасов

Елеонора Христова спечели голямата награда в 17-тото издание на традиционния крос на град Суворово

Седмокласничката Елеонора Христова от СУ „Н. Вапцаров“ в Суворово спечели голямата награда, под формата на чисто нов велосипед, в традиционния крос „Аз обичам моя град“. Лично кметът на града Данаил Йорданов й връчи престижната награда.  

Пламен Минасов

В община Суворово стартират кампании за борба против шофирането в нетрезво състояние

В община Суворово започват кампаниите „Не шофирай, ако си пил“ и „Без дрога на пътя: Последната магистрала“, организирани от дирекция „Превенции“ към община Варна, в партньорство с ОД на МВР - Варна.

Екип на Паралел 43На 27 април ще пръскат против кърлежи в местността „Горски кладенец“ край Суворово

Във връзка с предвидените дейности по дезинсекция и дезакаризация на тревни площи в местността „Горски кладенец“ край Суворово, на 20.04.2022 г., общинска администрация Суворово съобщава, че поради влошените метеорологични условия дейностите се отлагат за 27.04.2022 г.   

Екип на Паралел 43

Полицаи от Девня разкриха мащабни кражби в община Суворово

Екипите на РУ Девня са разкрили две кражби във вчерашния ден, съобщиха от ОД на МВР - Варна. При първата полицаите са задържали двама рецидивисти – на 41 и 52 години. Те са отмъкнали от стопанска постройка в с. Чернево метални профили и тръби.  

Екип на Паралел 43

Заловиха крадец на мотокар в с. Баново

След непрестанна работа продължила денонощие, криминалисти от РУ Девня заловиха крадец на мотокар. Вчера служители от група „Криминална полиция“ при РУ Девня проведоха оперативно-издирвателни мероприятия и задържаха 51-годишен варненец, криминално проявен.

Екип на Паралел 43

Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020

Този сайт е създаден в изпълнение на Административен договор № BG06RDNP001-19.126-0003-C01/18.02.2020 г. за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020 г., съфинансирана от Европейския земеделски фонд за развитие на селските райони, по проект „Закупуване на оборудване и техника за създаване на информационен портал“. Бенефициент по проекта е „Цинт медиа“ ЕООД.

Цялата отговорност за съдържанието на сайта се носи от „Цинт медиа“ ЕООД и при никакви обстоятелства не може да се приема, че сайтът отразява официалното становище на Европейския съюз и Управляващия орган.