Днес в 13,50 ч. е получен сигнал за тежка катастрофа на пътя до Любен Каравелово. Изпратеният незабавно екип на МВР установява, че "БМВ" със силистренска регистрация и "Ситроен" със софийска са се ударили челно. На място загиват двамата пътници в колите, които са били на предните десни седалки. В баварската кола са пътували трима души, а във френската - двама.

От полицията съобщиха, че е извършен оглед на местопроизшествието. Екип на "Гражданска защита" помогна за изваждане на телата.

По късно бе установена и самоличността на единия загинал - возещият се на предна дясна седалка в "БМВ", който е баща на водача. До момента не е ясна самоличността на загиналия в ситроена. Водачът и пътникът във френската кола са с опасност за живота. За водача на немската кола няма данни да е ранен, съобщават от варненската полиция.

Вероятно една от колите е предприела изпреварване и това е причина за катастрофата. Тъй като от удара автомобилите са се разлетели не е установено кой е виновният водач. Знае се, че ситроенът е пътувал за Добрич, а другата кола към Варна.

Предстои изясняване на обстоятелствата за настъпилото пътно произшествие, съобщиха от МВР.

Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020

Този сайт е създаден в изпълнение на Административен договор № BG06RDNP001-19.126-0003-C01/18.02.2020 г. за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020 г., съфинансирана от Европейския земеделски фонд за развитие на селските райони, по проект „Закупуване на оборудване и техника за създаване на информационен портал“. Бенефициент по проекта е „Цинт медиа“ ЕООД.

Цялата отговорност за съдържанието на сайта се носи от „Цинт медиа“ ЕООД и при никакви обстоятелства не може да се приема, че сайтът отразява официалното становище на Европейския съюз и Управляващия орган.