"Счупената комуникация не е между институциите, а между хората, които в момента са лицата на тези институции. Счупена е комуникацията между институциите и гражданите". Това каза пред БНР политологът Любомир Стефанов - преподавател в НБУ.

Той посочи, че в последните години върви точно този сценарий, в който представителите на институциите президент и премиер - Румен Радев и Бойко Борисов - не успяват да намерят начин да си говорят:

"Ако трябва да бъдем коректни, премиерът е по-активен за диалог", добави той и уточни, че личностните противоречия са основен източник на конфликт.

Според политолога главният прокурор Иван Гешев се учи на публична комуникация в една много специфична среда за България и мени мнението си по няколко пъти на ден.

В предаването на БНР "Преди всички" Стефанов коментира, че езикът на омраза и отричането на опонента, не само на аргументите му, а въобще на съществуването му, е най-големият проблем на българската политика през последните години.

"Много грубо навлязохме в сфера на замеряне с грозни епитети, които нямат място в политиката", смята той.

Проблемът за справедливостта е много изострен и затова гражданите продължават да протестират толкова гръмка, посочи още политологът.

"Главният прокурор декларира, че ще прави всичко, за да достави тази справедливост. Но как го прави? Преследва от местни престъпления до господата Васил Божков и Цветан Василев. Във фокуса е въпросът върховенството на закона ли е важното. Това на протестите през 2013-а година не стоеше като въпрос".

По думите на Стефанов в изказването на лидера на ДПС Мустафа Карадайъ от т.нар. летен сарай на Ахмед Доган се чете снемане на доверието им от президента Румен Радев, тъй като той беше избран и с гласовете на Движението за права и свободи.

Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020

Този сайт е създаден в изпълнение на Административен договор № BG06RDNP001-19.126-0003-C01/18.02.2020 г. за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020 г., съфинансирана от Европейския земеделски фонд за развитие на селските райони, по проект „Закупуване на оборудване и техника за създаване на информационен портал“. Бенефициент по проекта е „Цинт медиа“ ЕООД.

Цялата отговорност за съдържанието на сайта се носи от „Цинт медиа“ ЕООД и при никакви обстоятелства не може да се приема, че сайтът отразява официалното становище на Европейския съюз и Управляващия орган.