Протестиращите се събират пред Народното събрание още в 7 сутринта. Днес са дебатите в пленарна зала по внесения от БСП вот на недоверие срещу кабинета. Мотивите му са провал на битката срещу корупцията. Соцлидерът Корнелия Нинова призова всички, които са срещу кабинета, да се съберат пред парламента.

В същото време протестиращите се заканиха, че от днес – 12-ия ден на митингите на жълтите павета, антиправителствените протести минават в нова фаза, започва и националната стачка. През почивните дни от т. нар. „Отровно трио” призоваха днес в 7 часа недоволстващи да се съберат пред Народното събрание и да го блокират. Като „Отровното трио” се самонарекоха фейсбук организаторите на протестите. Това са адвокат Николай Хаджигенов, който е защитник на осъдената на две инстанции за корупция бивша кметица на „Младост“ Десислава Иванчева и на „сърдечната приятелка“ на Васил Божков ЛиЛана, видният почитател на Иван Костов, PR експертът Арман Бабикян и любимия скулптор на умните и красивите Велислав Минеков.

Очаква се през днешния ден да бъдат блокирани и голяма част от съдебните палати и други важни сгради в страната, както и ключови жп гари и пътища.

От СДВР призовават гражданите да протестират мирно, допълват от “standartnews.com”.

Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020

Този сайт е създаден в изпълнение на Административен договор № BG06RDNP001-19.126-0003-C01/18.02.2020 г. за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020 г., съфинансирана от Европейския земеделски фонд за развитие на селските райони, по проект „Закупуване на оборудване и техника за създаване на информационен портал“. Бенефициент по проекта е „Цинт медиа“ ЕООД.

Цялата отговорност за съдържанието на сайта се носи от „Цинт медиа“ ЕООД и при никакви обстоятелства не може да се приема, че сайтът отразява официалното становище на Европейския съюз и Управляващия орган.