Украинското правителство затваря държавната граница за чужденци до края на септември, съобщи премиерът Денис Шмигал.

Той посочи, че това решение е взето заради пандемията от новия коронавирус.

„Във връзка с нивото на заболяванията трябва да защитим съгражданите си и да проявим отговорност към чуждестранните си партньори”, подчерта украинският премиер.

В Украйна ще могат да влизат само онези, които имат разрешение за пребиваване или са членове на международни или хуманитарни мисии.

Досега в Украйна са регистрирани над 110 хил. заразени с коронавирус, от които са починали 2 318. Наблюдава се обаче взрив на заразата в последните седмици. Активните случаи на ковид-19 в страната в момента са повече от 53 хил.

Вчера правителството на Украйна предложи да удължи карантината в страната до ноември, съобщи "Vesti.bg".

Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020

Този сайт е създаден в изпълнение на Административен договор № BG06RDNP001-19.126-0003-C01/18.02.2020 г. за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020 г., съфинансирана от Европейския земеделски фонд за развитие на селските райони, по проект „Закупуване на оборудване и техника за създаване на информационен портал“. Бенефициент по проекта е „Цинт медиа“ ЕООД.

Цялата отговорност за съдържанието на сайта се носи от „Цинт медиа“ ЕООД и при никакви обстоятелства не може да се приема, че сайтът отразява официалното становище на Европейския съюз и Управляващия орган.