Жителите на Мадрид излязоха на протест заради мерките на местната власт в борбата срещу пандемията и въвеждането на нови рестрикции в кварталите с най-много заразени. С предпазни маски и спазвайки дистанция, гражданите поискаха оставката на управителя на област Мадрид Исабел Диас Аюсо.

Част от протестиращите скандираха "За всички или за никого!" в знак на несъгласие срещу мерките на Аюсо да въведе нови рестрикции от понеделник в бедните квартали на испанската столица, където има най-голям ръст на заразени с коронавирус.

Новите мерки ще засегнат около 860 000 души, които няма да имат право да напуснат жилищните си райони, освен за да отидат на работа, на лекар и на училище. Парковете в тези части на града ще бъдат затворени, а магазините и ресторантите ще трябва да ограничат броя на клиентите си на 50 % от своя капацитет.

Досега заразените с коронавирус в Испания са над 659 000 души, починалите са над 30 400. Степента на разпространение на вируса в Мадрид е повече от два пъти средната за страната, което прави Испания една от най-тежко засегнатите в Европа, съобщава БНТ.

Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020

Този сайт е създаден в изпълнение на Административен договор № BG06RDNP001-19.126-0003-C01/18.02.2020 г. за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020 г., съфинансирана от Европейския земеделски фонд за развитие на селските райони, по проект „Закупуване на оборудване и техника за създаване на информационен портал“. Бенефициент по проекта е „Цинт медиа“ ЕООД.

Цялата отговорност за съдържанието на сайта се носи от „Цинт медиа“ ЕООД и при никакви обстоятелства не може да се приема, че сайтът отразява официалното становище на Европейския съюз и Управляващия орган.