Пол Маккартни изнесе изненадващ концерт в град Бразилия, съобщи Ройтерс, цитирана от БТА. Бившият бийтълс е пял пред публика от около 300 души.

Пространството на изявата е сравнимо с това на клуб "Кавърн" в Ливърпул, където "Бийтълс" започват кариерата си. Въпреки високите температури 81-годишният Маккартни изпълни сет от 22 песни, който включваше както хитове на 'Бийтълс", така и парчета от соловата му кариера.

Концертът е бил обявен в последната минута. Маккартни е съобщил в социална медия във вторник сутрин, че по-късно същия ден ще свири в клуб "Шоро", за да отбележи началото на турнето си Got Back в Бразилия. Според съобщението билетите са били "изключително ограничени". Опцията за закупуване на билети е била възможна единствено за тези, които вече са имали билети за концерта в четвъртък на стадион "Мане Гаринча". Билетите са били на цена между 41 и 82 щатски долара - много по-ниска от тази на билетите за останалите концерти на турнето, и са били продадени за няколко минути. Феновете, които са успели да си купят билети, са получили гривни за достъп. Организаторите на концерта са предотвратили възможност за записи и снимки с телефони и камери, а несъгласните са били отстранение от охраната.

Турнето на Маккартни Got Back ще премине през градовете Бразилия, Бело Оризонте, Сао Пауло, Курутиба и Рио де Жанейро през следващите две седмици.

Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020

Този сайт е създаден в изпълнение на Административен договор № BG06RDNP001-19.126-0003-C01/18.02.2020 г. за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020 г., съфинансирана от Европейския земеделски фонд за развитие на селските райони, по проект „Закупуване на оборудване и техника за създаване на информационен портал“. Бенефициент по проекта е „Цинт медиа“ ЕООД.

Цялата отговорност за съдържанието на сайта се носи от „Цинт медиа“ ЕООД и при никакви обстоятелства не може да се приема, че сайтът отразява официалното становище на Европейския съюз и Управляващия орган.