Пол Макартни Снимка: ЕПА/БГНЕС
Пол Маккартни планира да направи турне в САЩ, като това ще бъдат първите му концерти пред публика от 2019 г., предаде Ройтерс.

Изпълнителят обяви четиринадесет дати, като началото на тура "Got Back" ще бъде дадено на 28 април в Спокейн, щата Вашингтон. След това Маккартни ще направи концерти на 2 и 3 май в Сиатъл, става ясно от съобщение на официалния му сайт.

Планирано е бившият член на "Бийтълс" да спре в още 11 американска града в рамките на шест седмици. Финалният концерт ще бъде в Ийст Ръдърфорд, Ню Джърси, на 16 юни - два дни преди Пол Маккартни да навърши 80 години, уточнява БНР.

Изявите му със сигурност ще се превърнат в акцент на пролетно-лятната музикална сцена през 2022 г., след като все повече изпълнители се завръщат към прояви на живо след двегодишното принудително прекъсване заради коронавирусната пандемия.

Пол Маккартни е смятан за един от най-големите автори на песни през ХХ век, а през 60-те години твори за "Бийтълс" заедно с покойния Джон Ленън.

Световното му турне, в което направи 39 концерта, завърши през юли 2019 г. в Лос Анджелис. „Казах в края на последното турне, че ще се видим следващия път. Казах, че ще върна. Е, върнах се", заявява Маккартни в разпространено изявление.

Билетите за концертите в САЩ ще бъдат пуснати в продажба на 25 февруари.
Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020

Този сайт е създаден в изпълнение на Административен договор № BG06RDNP001-19.126-0003-C01/18.02.2020 г. за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020 г., съфинансирана от Европейския земеделски фонд за развитие на селските райони, по проект „Закупуване на оборудване и техника за създаване на информационен портал“. Бенефициент по проекта е „Цинт медиа“ ЕООД.

Цялата отговорност за съдържанието на сайта се носи от „Цинт медиа“ ЕООД и при никакви обстоятелства не може да се приема, че сайтът отразява официалното становище на Европейския съюз и Управляващия орган.