Станаха ясни условията за тенисистите, които ще участват на Откритото първенство на Съединените щати по тенис. Турнирът от Големия шлем трябва да стартира на 31 август в Ню Йорк.

Състезателите ще бъдат задължени да се настанят в един от двата хотела - Long Island Marriott или Garden City.

Всеки от тях може да резервира максимум две стаи, една от които ще бъде платена от Американската тенис асоциация USTA, а другата - от самия спортист. Всички участници ще трябва да подпишат отказ от претенции, напомня БНР.

Във връзка с опасността от заразяване с коронавирус по време на пътуването до САЩ, тенисистите ще трябва да останат в своите хотелски стаи до получаването на отрицателен тест. Чак след това те могат да посетят кортовете във "Флашинг Медоус", където се провежда US Open.

Втори тест ще бъде направен 48 часа връщането им в хотела. Освен това за общото състояние на тенисистите и телесната им температура ще бъде следено ежедневно. Всички участници в турнира са задължени да носят предпазни маски и да спазват социална дистанция, с изключение на мачовете и тренировките.

Все още редица от водещите тенисисти, начело с действащия шампион Рафаел Надал, се колебаят дали да участват в турнира.


 

Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020

Този сайт е създаден в изпълнение на Административен договор № BG06RDNP001-19.126-0003-C01/18.02.2020 г. за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020 г., съфинансирана от Европейския земеделски фонд за развитие на селските райони, по проект „Закупуване на оборудване и техника за създаване на информационен портал“. Бенефициент по проекта е „Цинт медиа“ ЕООД.

Цялата отговорност за съдържанието на сайта се носи от „Цинт медиа“ ЕООД и при никакви обстоятелства не може да се приема, че сайтът отразява официалното становище на Европейския съюз и Управляващия орган.