Григор Димитров загуби с 6:7 (4:7), 6:7 (4:7), 0:4 и отказ от Алексей Попирин (Австралия) в двубой от втория кръг на US Open, чието начало се забави с 40 минути. Димитров получи контузия в началото на втория сет и това се оказа решаващо за поражението му.

Срещата започна отлично за Григор, който помете съперника с гейм на нула за начало, а след това успя да го пробие за 3:1. При 4:1 Гришо пропусна възможност за нов пробив, а в следващия гейм съперникът му показа зъби, стопи аванса на българина до 4:3 и изравни резултата (4:4). Димитров поведе с 5:4 при свой сервис, но Попирин се допусна изненада и изравни за 5:5.

Същото се случи и в следващите два гейма, за да се стигне до тайбрек. Там Гришо допусна пробив за 1:3, върна го за 3:4, но след това допусна нов пробив за 3:5. В крайна сметка Дригор загуби тайбрека с 4:7 и изостана в сетовете 0:1.

Вторият сет започна с размяна на пробиви, а при 2:1 за Попирин,но Григор поиска медицинска помощ заради проблем със стъпалото на левия крак. В този момент започна да вали и срещата бе временно спряна. След подновяването играта тръгна гейм за гейм, а двамата на няколко пъти спечелиха сервиранията си на нула. При 5:5 Григор изпусна да пробие Попирин, а след това се стигна до тайбрек.

В него двамата взеха първите си подавания, след което се стигна до поредица от пробиви, след които Попирин поведе с 5:3, за да спечели сета със 7:6.

Кошмарът за Димитров продължи с пробив в първия гейм на третия сет. След това Попирин взе подаването си на нула и отново проби Гришо за 3:0. 22-годишният австралиец продължи да печели точка след точка и поведе с 4:0 срещу Григор, който не приличаше на себе си и се отказа.

Димитров и Попирин се бяха срещали само един път досега на корта - през 2021 година в Австралия, когато Григор записа успех с 6:4, 6:7, 6:3. В първия си мач на US Open в понеделник Димитров победи представителя на домакините Сам Рифис с 6:1, 7:6, 6:3 за малко над два часа, съобщава БНР.

Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020

Този сайт е създаден в изпълнение на Административен договор № BG06RDNP001-19.126-0003-C01/18.02.2020 г. за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020 г., съфинансирана от Европейския земеделски фонд за развитие на селските райони, по проект „Закупуване на оборудване и техника за създаване на информационен портал“. Бенефициент по проекта е „Цинт медиа“ ЕООД.

Цялата отговорност за съдържанието на сайта се носи от „Цинт медиа“ ЕООД и при никакви обстоятелства не може да се приема, че сайтът отразява официалното становище на Европейския съюз и Управляващия орган.