Среща от финалната серия в Западната конференция на Националната хокейна лига (НХЛ) на САЩ и Канада (играе се до четири победи):

Далас – Вегас 0:4
*Вегас води с 3:0 победи в серията

Ейдън Хил направи 34 спасявания и за първи път в кариерата си не допусна попадение в мач от плейофите при победата на Вегас с 4:0 над Далас като гост в третата среща от финалната серия в Западната конференция на Националната хокейна лига (НХЛ) на САЩ и Канада, съобщи БТА. Успехът бе трети пореден за Вегас, който поведе с 3:0 победи в серията и е само на една крачка от класиране за финала за Купа Стенли.

Иван Барбашев се отличи с гол и две асистенции, а Джонатан Марчесо, Уилям Къриър и Алекс Пиетранджело също се разписаха за гостите. Никълъс Рой добави две асистенции за Вегас.

Хокеистите на Вегас отбелязаха три попадения в първите седем минути на двубоя, а Джейк Йотингер бе направил две спасявания преди да бъде сменен от Скот Уеджууд, който спря десет от 11 удара към него в оставащото време.

Марчесо отбеляза първия гол за аванс от 1:0, Барбашев покачи на 2:0 , а Къриър увеличи преднината на Вегас до три попадения след малко повече от 7 минути в мача.

Вегас записаха девети успех като гост в плейофите от настоящия сезон в НХЛ, ставайки осмият отбор с подобно постижение. Следващият мач ще се проведе в Далас в нощта на 26 май.

Вегас може да спечели конференцията за втори път в кратката си история, след като го направи през сезон 2017/2018, който бе дебютен за отбора в Националната хокейна лига, отбелязва maxsport.live.

Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020

Този сайт е създаден в изпълнение на Административен договор № BG06RDNP001-19.126-0003-C01/18.02.2020 г. за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020 г., съфинансирана от Европейския земеделски фонд за развитие на селските райони, по проект „Закупуване на оборудване и техника за създаване на информационен портал“. Бенефициент по проекта е „Цинт медиа“ ЕООД.

Цялата отговорност за съдържанието на сайта се носи от „Цинт медиа“ ЕООД и при никакви обстоятелства не може да се приема, че сайтът отразява официалното становище на Европейския съюз и Управляващия орган.