Пилотът на Мерцедес Валтери Ботас показа железни нерви и не позволи на никой от съперниците му да го свали от лидерската позиция от старта до финала на днешното Гран При на Австрия. Откриването на сезон 2020 във Формула 1, след близо четири месечна пауза, заради Covid-19, се превърна в истинско шоу, особено в заключителната част от надпреварата на пистата „Ред Бул Ринг“.

В последните обиколки Луис Хамилтън подготвяше атака на съотборника си в Мерцедес Ботас, с която да му отнеме победата. Всичко за Люис се обърка след инцидент с Алекс Албън, уточнява “Sportal.bg”. При поредното рестартиране на надпреварата, стюардите в Австрия видяха нарушение на правилата и се наложи да санкционират  шесткратния световен шампион с петсекундно наказание.

Така Хамилтън не успя да спечели днес и се свлече до четвъртото място в крайното класиране.Пред него на подиума се качиха напълно изненадващо Шарл Леклер от Ферари и Ландо Норис от Макларън.

Снимка: Sportal.bg 

 

Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020

Този сайт е създаден в изпълнение на Административен договор № BG06RDNP001-19.126-0003-C01/18.02.2020 г. за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020 г., съфинансирана от Европейския земеделски фонд за развитие на селските райони, по проект „Закупуване на оборудване и техника за създаване на информационен портал“. Бенефициент по проекта е „Цинт медиа“ ЕООД.

Цялата отговорност за съдържанието на сайта се носи от „Цинт медиа“ ЕООД и при никакви обстоятелства не може да се приема, че сайтът отразява официалното становище на Европейския съюз и Управляващия орган.