Българският талант в автомобилния спорт - Никола Цолов е сред избраните за най-големи таланти и евентуални бъдещи членове на най-престижната автомобилна надпревара - Формула 1, съобщи Агенция „Фокус”.

Цолов, който през новия сезон ще кара във Формула 3, а през миналия спечели испанската Формула 4, е представен втори в групата на 16-годишните, като е посочен и прякорът му "Българския лъв" и са изброени по-важните му успехи от картинга насам: 7-о място в световния шампионат на CIK-ФИА, това, че работи с агенцията на Фернандо Алонсо "А14 Management" и доминацията в испанската Формула 4 през изминалия сезон.

В списъка най-много са състезателите във Формула 2, а освен Цолов, има още един състезател на 16 години - Андреа Кими Антонели от Италия. Той е част от програмата за млади пилоти на Мерцедес и има зад гърба си две световни титли в картинга, а през 2022 спечели титлите във Формула 4 в Германия и Италия.

През миналия сезон Цолов спечели 13 победи в 21 старта във Формула 4, а 15 пъти стартира от полпозишън.

Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020

Този сайт е създаден в изпълнение на Административен договор № BG06RDNP001-19.126-0003-C01/18.02.2020 г. за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020 г., съфинансирана от Европейския земеделски фонд за развитие на селските райони, по проект „Закупуване на оборудване и техника за създаване на информационен портал“. Бенефициент по проекта е „Цинт медиа“ ЕООД.

Цялата отговорност за съдържанието на сайта се носи от „Цинт медиа“ ЕООД и при никакви обстоятелства не може да се приема, че сайтът отразява официалното становище на Европейския съюз и Управляващия орган.