Голямата звезда на Мерцедес и Формула 1 Люис Хамилтън нанесе пореден удар срещу преките си конкуренти с поредната си победа, този път в Гранд При на Белгия. От старта до финала британецът диктуваше темпото и държеше надпреварата в свои ръце.

Финландският му съотборник Валтери Ботас нямаше никакъв шанс и дори не опита да доближи съотборника си, като финишира на втора позиция, на осем секунди зад Люис . Пилотът на Ред Бул Макс Верстапен, в напълно самотно състезание, стартира и финишира на трета позиция.

Зад триото лидери в шампионата много добро състезание направи Даниел Рикардо. Австралийският пилот на Рено финишира на четвърта позиция, като записа и най-бърза обиколка в днешната надпревара на пистата „Спа“, което му донесе още една бонус точка в класирането. Това е голямо постижение за френския тим, който постепенно постига целите си.

Поредно разочарование поднесе вторият пилот на Ред Бул Алекс Албън, който и този път не бе на нужното ниво. В последната обиколка той дори загуби петата си позиция, след като бе изпреварен от Естебан Окон. Така Албън остана едва шести на половин минута изоставане от съотборника си Верстапен.

Отборът на Ферари удари дъното този уикенд в Белгия. И двамата пилоти на Скудерия пробваха, но нямаха нужната скорост дори да се опитат да атакуват места в дъното на топ десет. Така Себастиан Фетел финишира 13-и, а съотборникът му Шарл Леклер остана едва 14-и. Двамата реално размениха стартовите си позиция на финала, но това няма никакво значение, след като отбор с историята на Ферари финишира зад клиентския си отбор на Хаас и болидите им са изпреварвани на правите като спрели от отбори като Алфа Таури, който е вторият отбор на Ред Бул, съобщи "sportal.bg".

Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020

Този сайт е създаден в изпълнение на Административен договор № BG06RDNP001-19.126-0003-C01/18.02.2020 г. за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020 г., съфинансирана от Европейския земеделски фонд за развитие на селските райони, по проект „Закупуване на оборудване и техника за създаване на информационен портал“. Бенефициент по проекта е „Цинт медиа“ ЕООД.

Цялата отговорност за съдържанието на сайта се носи от „Цинт медиа“ ЕООД и при никакви обстоятелства не може да се приема, че сайтът отразява официалното становище на Европейския съюз и Управляващия орган.