Фабио Куартараро триумфира за първи път в младата си кариера в MotoGP в драматично и вълнуващо първо състезание в Кралския клас за сезон 2020.

То започна с минута мълчание в памет на жертвите от коронавируса. На испанската писта „Херес“ французинът, стартирал в днешния старт от първо място, се възползва от грешка в петата обиколка на действащия световен шампион Марк Маркес с Хонда.

Впоследствие фаворитът на домакините се завърна в борбата от почти неспасяемо положение, но след катастрофа на четвърти завой при четири оставащи обиколки до края, приключи с участието си.

 

Подиумът бе допълнен от пилотите на Ямаха и Дукати – съответно Маверик Винялес и Андреа Довициозо, който в предсезонните тестове счупи ключица, но се възстанови за откриващия старт от кампанията в най-престижната мотоциклетна надпревара.

Топ 10 допълниха Джак Милър (Прамак Рейсинг), Франко Морбидели (Петронас Ямаха), Пол Еспаргаро (КТМ), Франческо Баная (Прамак Рейсинг), Мигел Оливейра (КТМ), Данило Петручи (Дукати) и Такааки Накагами (ЛКР Хонда). Следващото състезание е идната седмица отново на пистата „Херес“, уточнява ”Sportal.bg”

Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020

Този сайт е създаден в изпълнение на Административен договор № BG06RDNP001-19.126-0003-C01/18.02.2020 г. за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020 г., съфинансирана от Европейския земеделски фонд за развитие на селските райони, по проект „Закупуване на оборудване и техника за създаване на информационен портал“. Бенефициент по проекта е „Цинт медиа“ ЕООД.

Цялата отговорност за съдържанието на сайта се носи от „Цинт медиа“ ЕООД и при никакви обстоятелства не може да се приема, че сайтът отразява официалното становище на Европейския съюз и Управляващия орган.