Финалният календар за сезон 2020 във Формула 1 е почти готов и се очакват само финални дребни уточнения, преди той да бъде официално обявен. Към до момента обявените 13 състезания ще бъдат добавени такива в Турция, Бахрейн и Абу Даби, като „Сахир“, подобно на „Ред Бул Ринг“ и „Силвърстоун“ ще приеме две състезания в два поредни уикенда. По този начин общата бройка на състезанията през годината ще стане 17.

За разлика обаче от надпреварите в Австрия и Великобритания, тези в Бахрейн ще се проведат на различни конфигурации на пистата „Сахир“. Първата, която ще се състой на 29 ноември ще използва класическата конфигурация на пистата, докато на 6 декември ще се използва високоскоростната периферна версия на пистата. Само седмица след второто състезание в Бахрейн, ще се проведе и Гран При на Абу Даби, с което ще бъде сложен края на сезона.

Преди обаче керванът да се пренесе в Близкия изток, той ще посети Турция където пистата „Истанбул Парк“ ще домакинства състезание от шампионата за първи път от 2011 година насам.

Тогава победата на обичаното от всички пилоти трасе грабна Себастиан Фетел с Ред Бул. Със завръщането си в календара, „Истанбул Парк“ ще стане общо третата писта, която прекъсва дълга серия без домакинство на шампионата, след като до момента това направиха „Имола“ и „Нюрбургринг“, които не са приемали най-бързите пилоти на планетата съответно от 2006 и 2013.

Гранд При на Турция ще се проведе на 15 ноември и за разлика от предишните си домакинства, когато отборите пътуваха до Истанбул със своите тирове, този път това ще стане със самолети, което ще улесни транспортирането на оборудването до Бахрейн след състезанието в южната ни съседка, пише "sportal.bg".

Снимка: Getty Images

Прочетена 4174

Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020

Този сайт е създаден в изпълнение на Административен договор № BG06RDNP001-19.126-0003-C01/18.02.2020 г. за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020 г., съфинансирана от Европейския земеделски фонд за развитие на селските райони, по проект „Закупуване на оборудване и техника за създаване на информационен портал“. Бенефициент по проекта е „Цинт медиа“ ЕООД.

Цялата отговорност за съдържанието на сайта се носи от „Цинт медиа“ ЕООД и при никакви обстоятелства не може да се приема, че сайтът отразява официалното становище на Европейския съюз и Управляващия орган.