Фабио Куатараро с "Ямаха" спечели втора поредна победа от началото на сезона в MotoGP. Френският пилот спечели надпреварата за Гранд при на Андалусия, като потегли от полпозишън и не изпусна първата позиция до финала.

За втора поредна седмица колоната беше на пистата “Херес”, откъдето започва сезон 2020. Победата е втора в кариерата на Куатараро, а зад него се наредиха съотборниците в заводския тим на "Ямаха" Маверик Винялес и Валентино Роси.

"Беше много трудно състезание. Чувството да взема втора поредна победа, е изумително, отборът свърши невероятна работа", коментира Куатараро.

Много силно състезание направи и 41-годишният ветеран Роси. Италианската легенда дълго време беше на втората позиция, но две обиколки преди края беше изпреварен от своя съотборник Винялес.

Доктора вече има 199 подиума в кралския клас и общо 235 в мотоциклетния спорт. Роси завърши сред първите трима за пръв път от април 2019 г., допълва “Дневник”.

Пилотите от заводския тим на "Ямаха" се възползваха и от две отпадания. Франческо Баная с "Прамак Дукати" и Франко Морбидели, който е съотборник на Куатараро, имаха технически дефекти.

Едва 13 пилоти стигнаха до финала заради редица отпадания и катастрофи. Състезанието се проведе при температури на асфалта над 60 градуса. Световният шампион Марк Маркес не участваше, след като седмица по-рано падна тежко и дори претърпя операция.

Снимки: Reuters

Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020

Този сайт е създаден в изпълнение на Административен договор № BG06RDNP001-19.126-0003-C01/18.02.2020 г. за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020 г., съфинансирана от Европейския земеделски фонд за развитие на селските райони, по проект „Закупуване на оборудване и техника за създаване на информационен портал“. Бенефициент по проекта е „Цинт медиа“ ЕООД.

Цялата отговорност за съдържанието на сайта се носи от „Цинт медиа“ ЕООД и при никакви обстоятелства не може да се приема, че сайтът отразява официалното становище на Европейския съюз и Управляващия орган.