Данило Петручи (Италия, Ducati Team) спечели изненадващо победата в Гран при на Франция от световния шампионат по мотоциклетизъм на писта в клас Moto GP. Самото състезание обаче бе много трудно за всички пилоти, след като преди старта над Льо Ман се изля дъжд, който предизвика редица неочаквани инциденти по пистата.

Петручи спечели от старта до финала, а зад него бе пълен хаос. Пилоти като Фабио Куартараро (Франция, Petronas Yamaha SRT) и Жоан Мир (Испания, Team SUZUKI ECSTAR), лидери в класирането при пилотите, никога не бяха карали на дъжд в Кралския клас, тъй като в шампионата не е имало състезание на мокър асфалт от Валенсия 2018 насам. Те обаче завършиха, което не може да се каже част от другите водещи състезатели.

Валентино Роси (Италия, Monster Energy Yamaha) не успя да приключи дори половин обиколка, след като загуби контрол над задната гума в третия завой. Катастрофата повлия също така на Мир и Маверик Винялес (Испания, Monster Energy Yamaha), които излязоха от трасето и останаха далеч от лидерите.

Кал Кръчлоу (Великобритания, LCR Honda CASTROL) отпадна девет обиколки преди края на състезанието, а същата съдба сполетя и шестия и седмия в генералното класиране Франко Морбидели (Италия, Petronas Yamaha SRT) и Джак Милър (Австралия, Pramac Racing).

Петручи се възползва от проблемите на водещите пилоти и спечели състезанието с 1.273 секунди пред дебютанта Алекс Маркес (Испания, Repsol Honda), a трети завърши Пол Еспаргаро (Испания, Red Bull KTM).

Куартараро, който финишира девети, води в генералното класирането със сбор от 115 точки и десет повече от Мир. Той пък завърши 11-и.

Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020

Този сайт е създаден в изпълнение на Административен договор № BG06RDNP001-19.126-0003-C01/18.02.2020 г. за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020 г., съфинансирана от Европейския земеделски фонд за развитие на селските райони, по проект „Закупуване на оборудване и техника за създаване на информационен портал“. Бенефициент по проекта е „Цинт медиа“ ЕООД.

Цялата отговорност за съдържанието на сайта се носи от „Цинт медиа“ ЕООД и при никакви обстоятелства не може да се приема, че сайтът отразява официалното становище на Европейския съюз и Управляващия орган.