Днес ще бъде поставен контролният пункт в квартал "Изток" на Кюстендил. Тогава ще дойде и полицейският патрул, който ще следи влизането и излизането от квартала. Кметът на града Петър Паунов съобщи пред БНТ, че снощи са излезли резултатите от изследването на жителите в квартала. Още 5 са положителните за коронавирус проби.

От установените случаи трима са в болница. Състоянието на един се е влошило. Паунов поясни, че предприетите мерки в "Изток" се удължават, допълнително се изисква задължително носене на маски на открито и на закрито. Забранени са събиранията на открито.

Хората могат да ходят на работа, а работодателите са предупредени да следят за спазване на мерките за неразпространение на вируса. Черешоберът може да бъде осъществен, но предвид валежите, които се предвиждат и за днешния ден, хората от квартала, ангажирани с него, могат да останат по домовете си.

Полицията, РЗИ, органите на общинската власт, начело с Областния кризисен щаб работят съвместно и следят за спазването на мерките.

Кметът Паунов заяви, че не е ясно откъде е тръгнала заразата. Смята се, че това са семейни огнища, които постоянно се разрастват. Направени са над 400 теста и продължават да се правят нови при поява на нов контактен с установените вече случаи.

Петър Паунов беше категоричен, че паника в квартал "Изток" няма. Има разбиране сред хората, че мерките трябва да се спазват. Детската градина в квартала е затворена със заповед на Паунов, съобщават от “standartnews.com”

Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020

Този сайт е създаден в изпълнение на Административен договор № BG06RDNP001-19.126-0003-C01/18.02.2020 г. за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020 г., съфинансирана от Европейския земеделски фонд за развитие на селските райони, по проект „Закупуване на оборудване и техника за създаване на информационен портал“. Бенефициент по проекта е „Цинт медиа“ ЕООД.

Цялата отговорност за съдържанието на сайта се носи от „Цинт медиа“ ЕООД и при никакви обстоятелства не може да се приема, че сайтът отразява официалното становище на Европейския съюз и Управляващия орган.