Опасни жеги в три области ни очакват днес. Жълт код за високи температури бе обявен за Кърджали, Хасково и Ямбол. Максималните температури там ще достигнат 36 - 37°.

По Черноморието ще бъде предимно слънчево. Ще духа слаб до умерен северен вятър, който след обяд ще се ориентира от изток-югоизток. Максималните температури на въздуха ще са между 28 и 31 градуса. Температурата на морската вода се очаква да достигне 27 градуса. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

Около и след обяд над Западна България ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на отделни места ще превали и прегърми, съобщават от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ).

Ще духа слаб до умерен северен вятър, в Източна България - от изток-югоизток. Максималните температури ще са предимно между 28 и 33 градуса, в югоизточните райони - до 37 градуса.

Атмосферното налягане ще се повишава и ще е по-високо от средното за месец септември.

Над планините ще бъде предимно слънчево. След обяд над масивите от Западна България ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на места ще превали и прегърми, съобщи „standartnews.com“.

Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020

Този сайт е създаден в изпълнение на Административен договор № BG06RDNP001-19.126-0003-C01/18.02.2020 г. за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020 г., съфинансирана от Европейския земеделски фонд за развитие на селските райони, по проект „Закупуване на оборудване и техника за създаване на информационен портал“. Бенефициент по проекта е „Цинт медиа“ ЕООД.

Цялата отговорност за съдържанието на сайта се носи от „Цинт медиа“ ЕООД и при никакви обстоятелства не може да се приема, че сайтът отразява официалното становище на Европейския съюз и Управляващия орган.