Общо 240 са новите случаи на коронавирус у нас при направени 4286 PCR-теста за последното денонощие. Това показват данните към полунощ на Единния информационен портал, цитирани от “standartnews.com”.

Най-много - 71, продължават да бъдат новозаразените в София-град, следвани от Пловдив с 21 случая и Благоевград със 17.

Общият брой на регистрираните с болестта у нас е 6342 души. Починали за последното денонощие са петима, оздравелите са 129 души. Жертвите досега от пандемията са 259.

На среща, проведена преди два дни, здравният министър Кирил Ананиев съобщи, че извънредната епидемична обстановка се удължава до края на юли. Той предупреди, че при преминаване на границата от 200 нови случая на ден е възможно да се върнат отново някои от ограничителните мерки, без да уточнява кои точно.

На вчерашното заседание на министерски съвет министър-председателят Бойко Борисов категорично се обяви против затягането на мерките, като изтъкна, че "„Дали да отидеш на мач, бар, ресторант, театър е избор на всеки един човек. Знае за риска. Необходимо ли е със заповед отново да се затваря?".

От своя страна, директорът на Центъра по заразни и паразитни болести проф. Тодор Кантарджиев пред радио "Фокус" изрази убедеността си, че ръстът в разпространението се дължи на масовите събирания и абитуриентските балове.

Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020

Този сайт е създаден в изпълнение на Административен договор № BG06RDNP001-19.126-0003-C01/18.02.2020 г. за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020 г., съфинансирана от Европейския земеделски фонд за развитие на селските райони, по проект „Закупуване на оборудване и техника за създаване на информационен портал“. Бенефициент по проекта е „Цинт медиа“ ЕООД.

Цялата отговорност за съдържанието на сайта се носи от „Цинт медиа“ ЕООД и при никакви обстоятелства не може да се приема, че сайтът отразява официалното становище на Европейския съюз и Управляващия орган.