Категорично подкрепих колегите, които са за върховенство на закона. Трябва да се отчитат и страховете на някои от държавите. Това заяви премиерът Бойко Борисов при пристигането си за участие в третия ден от заседанието на Европейския съвет, посветено на бюджета на ЕС до 2027 година.

"Надявам се да се намери компромис", посочи той по повод предложението на Европейската комисия занапред отпускането на европейски средства да бъде обвързано със състоянието на върховенството на закона в европейските държави.

"Няма да има нито една доволна държава, тъй като парите, които се отпускат, са по-малко", отбеляза Борисов и допълни, че едните държави-членки искат изобщо да няма грантове, а само заеми.

"Аз подкрепям пестеливата четворка, защото нашата политика винаги е била да харчим колкото изкарваме и да слагаме парите там, където има развитие – инфраструктура, чист въздух, високи технологии", каза още Борисов.

"Трябва да се намери баланс. Не знам дали ще имаме решение", каза премиерът.

Той съобщи отново, че е настоял за единен протокол за правила в настоящата ковид-пандемия. "Внушава се, че пандемия няма. Внушаваше се, че аз и Мутафчийски, и щабът сме някакви лоши хора. Австрия защо продължава да се държи толкова строго?", попита Борисов.

Министър-председателят настоя да се направи публична кръгла маса на медици, които да обясняват на обществото ситуацията с коронавируса.

Много ни упрекват за твърдите мерки в началото. Бяхме най-добрите в Европа, сега сме последни, само Швеция е пред нас. Една след една държавите ни слагат в червените зони, посочи още Борисов, цитиран от “Vesti.bg”.

Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020

Този сайт е създаден в изпълнение на Административен договор № BG06RDNP001-19.126-0003-C01/18.02.2020 г. за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020 г., съфинансирана от Европейския земеделски фонд за развитие на селските райони, по проект „Закупуване на оборудване и техника за създаване на информационен портал“. Бенефициент по проекта е „Цинт медиа“ ЕООД.

Цялата отговорност за съдържанието на сайта се носи от „Цинт медиа“ ЕООД и при никакви обстоятелства не може да се приема, че сайтът отразява официалното становище на Европейския съюз и Управляващия орган.