Световният №1 в тениса Новак Джокович излезе с първи коментар след изцепката си US Open, заради която бе дисквалифициран. По време на 1/8-финалния си двубой срещу Пабло Кареньо-Буста, който не вървеше добре за Джокович, Ноле даде воля на гнева си и изстреля топката извън корта. За лош късмет тя удари в гърлото и повали на земята страничната съдийка. Осъзнал грешката си звездата изтича при нея и й се извини, но това не го спаси.

"Цялата тази ситуация ме направи много тъжен и празен. Проверих как е страничната съдийка и слава Богу тя се чувстваше добре. Изключително много съжалявам, че ѝ причиних такъв стрес. Не беше умишлено. Толкова грешно. Не оповестявам името ѝ, за да уважа личното ѝ пространство”, каза Ноле. И продължи: „Относно дисквалификацията, трябва да погледна вътре в себе си, да поработя върху разочарованието си и да превърна всичко това в урок за израстването и еволюцията ми като играч и човешко същество. Извинявам се на US Open и всички свързани с него за поведението си”.

И продължи: "Изключително съм благодарен на екипа и семейството ми, които са моя опора, както и на феновете, които винаги са до мен. Благодаря ви и много съжалявам", написа още Джокович, цитиран от "standartnews.com".

Ноле ще загуби всички пари, спечелени до момента от наградния фонд. В съответствие с правилата на турнирите от Големия шлем, след действието му да удари топката опасно или безотговорно в рамките на корта или да удари топката с неглижиране на последствията, съдията на US Open дисквалифицира Новак Джокович от 2020 US Open,“ гласи становището на USTA. „Тъй като бе дисквалифициран, Джокович ще загуби всички точки, които е спечелил и ще бъде глобен със сумата, получена от него от наградния фонд, както и с всякакви други глоби, произлезли от инцидента.“

Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020

Този сайт е създаден в изпълнение на Административен договор № BG06RDNP001-19.126-0003-C01/18.02.2020 г. за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020 г., съфинансирана от Европейския земеделски фонд за развитие на селските райони, по проект „Закупуване на оборудване и техника за създаване на информационен портал“. Бенефициент по проекта е „Цинт медиа“ ЕООД.

Цялата отговорност за съдържанието на сайта се носи от „Цинт медиа“ ЕООД и при никакви обстоятелства не може да се приема, че сайтът отразява официалното становище на Европейския съюз и Управляващия орган.