Правещата на US Open своето завръщане в професионалния тенис след тригодишно отсъствие Цветана Пиронкова записа четвърта поредна победа на турнира от "Големия шлем" в Ню Йорк и вече е на 1/4-финал. В среща от 1/8-финалите Цвети надделя над французойката Ализе Корне на втория по големина корт "Луис Армстронг Стейдиъм" с 6:4, 6:7 (5), 6:3. Това бе един двубой между две тенисистки, които никога не бяха достигали фазата на последните 8 в Голямата ябълка. Е, Пиронкова успя след почти тричасова битка да прекърши връщащата всичко своя съперничка и записва най-доброто си представяне в Ню Йорк в цялата си кариера. Така, броени дни преди навърши 33 години, Цвети си осигури среща със самата Серина Уилямс. Преследващата рекордна за всички времена 24-а титла от "Големия шлем" американка по-рано днес надви в три сета гъркинята Мария Сакари и ще излезе в сряда срещу Цвети в битка на две майки, съобщи Sportal.bg.

Пловдивчанката изуми всички с изявите си в турнира да момента, като нямаше загубен сет в първите си три срещи. По пътя към втората седмица на турнира тя победи силни съпернички като Гарбине Мугуруса и Донна Векич. Срещу 56-ата в ранглистата на WTA Корне пък вече има 3 победи от 4 мача.

Единственият ас в мача бе дело на Пиронкова, която направи и 2 двойни грешки, но това е нищо в сравнение с 9-те, допуснати от 30-годишната Корне. Българката записа 46 печеливши удара срещу едва 24 за французойката. Корне направи 34 непредизвикани грешки, а Пиронкова - 50, но в крайна сметка Цвети успя да надделее в тази страхотна битка и след 2 часа и 49 минути отвори нова глава в своята нюйоркска приказка.

Що се отнася до следващото предизвикателство, то е меко казано сериозно. Срещу почти 39-годишната Серина нашето момиче има 4 мача и нито една победа, но все пак Пиронкова е с два спечелени сета срещу именитата американка. Дали ще има сили за още един или два, ще разберем в сряда, като е много вероятно мачът да бъде поставен във вечерната сесия на "Артър Аш Стейдиъм".

Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020

Този сайт е създаден в изпълнение на Административен договор № BG06RDNP001-19.126-0003-C01/18.02.2020 г. за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020 г., съфинансирана от Европейския земеделски фонд за развитие на селските райони, по проект „Закупуване на оборудване и техника за създаване на информационен портал“. Бенефициент по проекта е „Цинт медиа“ ЕООД.

Цялата отговорност за съдържанието на сайта се носи от „Цинт медиа“ ЕООД и при никакви обстоятелства не може да се приема, че сайтът отразява официалното становище на Европейския съюз и Управляващия орган.