Израелската армия унищожи при въздушен удар в събота 12-етажна сграда, в която се намират представителствата на американската информационна агенция Асошиейтед прес и на катарската телевизия "Ал джазира" в Ивицата Газа, съобщиха Ройтерс и Франс прес, като се позоваха на журналисти и свидетели. Не се съобщава за пострадали.

По данни на Ройтерс сградата е била евакуирана предварително, след като собственикът ѝ е бил предупреден за въздушната атака. В сградата има и други офиси, както и жилища. Пред агенцията журналист от АП, пожелал анонимност, казва, че персоналът е в безопасност, но в шок, съобщава "offnews".

Израелската армия коментира бомбардировката, като заяви, че е ударила активи на военното разузнаване на Хамас. Армията посочва, че в сградата е имало офиси на медии, "зад които се крия Хамас и умишлено ги ползва като човешки щитове".

Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020

Този сайт е създаден в изпълнение на Административен договор № BG06RDNP001-19.126-0003-C01/18.02.2020 г. за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020 г., съфинансирана от Европейския земеделски фонд за развитие на селските райони, по проект „Закупуване на оборудване и техника за създаване на информационен портал“. Бенефициент по проекта е „Цинт медиа“ ЕООД.

Цялата отговорност за съдържанието на сайта се носи от „Цинт медиа“ ЕООД и при никакви обстоятелства не може да се приема, че сайтът отразява официалното становище на Европейския съюз и Управляващия орган.