Победителят на US Open от 2016 Стан Вавринка, отказа участие в тазгодишното издание на турнира заради пандемията от коронавирус. Швейцарецът, който е на 35 години, обяви решението си в интервю за радио RTS в родината си.

"Положението с коронавируса в САЩ и най-вече в Ню Йорк е много особено. Не искам да пътувам при такива условия. Има и много несигурност около карантината. Като цяло въпросителните и съмненията са твърде много", коментира Вавринка.

Той е поредният тенисист, който се отказва от участие в US Open. До момента това направиха Ник Кириос и Рафаел Надал, както и световната №1 при дамите Ашли Барти. Все още не е сигурно участието на №1 при мъжете Новак Джокович. Решение не е взел и Григор Димитров. "Освен това, след турнира в Ню Йорк има много сложен календар", добави Вавринка, цитиран от "Дневник".

Снимка: Associated Press

Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020

Този сайт е създаден в изпълнение на Административен договор № BG06RDNP001-19.126-0003-C01/18.02.2020 г. за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020 г., съфинансирана от Европейския земеделски фонд за развитие на селските райони, по проект „Закупуване на оборудване и техника за създаване на информационен портал“. Бенефициент по проекта е „Цинт медиа“ ЕООД.

Цялата отговорност за съдържанието на сайта се носи от „Цинт медиа“ ЕООД и при никакви обстоятелства не може да се приема, че сайтът отразява официалното становище на Европейския съюз и Управляващия орган.