Повече от десет хиляди души се събраха на лондонския площад Трафалгар, за да протестират срещу наложените ограничителни мерки и за да се противопоставят на програмите за задължителна ваксинация срещу вируса.

Митингът под надслов „Обединени за свобода“ започна по обяд в британската столица с призиви за „край на правителствените лъжи“ за коронавируса и възстановяване на всички граждански свободи.

Според част от протестиращите маските намаляват имунитета, а ограниченията бяха сравнявани с „изтезания на деца“.

Братът на опозиционния политик Джереми Корбин - Пиърс и теоретикът на конспирацията за COVID, Дейвид Ике присъстваха на митинга. Последният призова полицията да „спре да служи на психопатите“ и да се присъедини към протестиращите.

Организаторите обвиниха правителството, че е група „терористи, които водят война срещу хората в тази страна“.

Според един от протестиращите: „Това е политическа програма за извършване на масов геноцид над населението. Това е техният дневен ред".

Пред местни медии демонстрантите обявиха и исканията си: без повече изолация, карантина, социално дистанциране и предпазни маски. Без проследяване на заразени хора, без здравни паспорти. Без задължителни ваксинации, съобщи "Vesti.bg".

Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020

Този сайт е създаден в изпълнение на Административен договор № BG06RDNP001-19.126-0003-C01/18.02.2020 г. за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020 г., съфинансирана от Европейския земеделски фонд за развитие на селските райони, по проект „Закупуване на оборудване и техника за създаване на информационен портал“. Бенефициент по проекта е „Цинт медиа“ ЕООД.

Цялата отговорност за съдържанието на сайта се носи от „Цинт медиа“ ЕООД и при никакви обстоятелства не може да се приема, че сайтът отразява официалното становище на Европейския съюз и Управляващия орган.