Голямата звезда на Мерцедес Люис Хамилтън е новият лидер във Формула 1 след победа в днешния трети кръг от сезон 2020 за Гран При на Унгария. С днешния си триумф британецът изравни рекорда на легендарния седемкратен световен шампион Михаел Шумахер от осем победи на една и съща писта. Освен всичко това шесткратният световен шампион записа и най-бързата обиколка в днешната надпревара и така добави още една точка към 25-те за победата си днес.

Звездата на Мерцедес Люис Хамилтън стартира първи след рекордната си обиколка във вчерашната квалификация. От втора позиция потегли съотборникът му Валтери Ботас. На втора стартова редица бяха отлично представящите се от началото на годината пилоти на Рейсинг Пойнт. Отборът на Ферари се опита да се съвземе от слабия старт в първите две състезания в Австрия. Себастиан Фетел бе пети на старта пред съотборника си Шарл Леклер.

След драматичната надпревара от 70 обиколки на пистата "Хунгароринг,", в която имаше обрати, в крайното класиране втори на почетната стълбчика се качи Макс Верстапен от Ред Бул. Трети остана Валтери Ботас от Мерцедес. И този път от "Червените кончета" разочароваха, като записаха шесто място за Фетел и единадесето за Леклер, допълва “sportal.bg”.

Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020

Този сайт е създаден в изпълнение на Административен договор № BG06RDNP001-19.126-0003-C01/18.02.2020 г. за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020 г., съфинансирана от Европейския земеделски фонд за развитие на селските райони, по проект „Закупуване на оборудване и техника за създаване на информационен портал“. Бенефициент по проекта е „Цинт медиа“ ЕООД.

Цялата отговорност за съдържанието на сайта се носи от „Цинт медиа“ ЕООД и при никакви обстоятелства не може да се приема, че сайтът отразява официалното становище на Европейския съюз и Управляващия орган.