Снимка: tennis.bg

Григор Димитров започна фантастично участието си на ATP 250 турнира в Марсилия. Поставеният под №4 българин се класира за четвъртфиналите след убедителна победа над световния №116 Хайс Брауер с 6:3, 6:2 след малко повече от час игра. По този начин Гришо прекъсна негативната си серия в Марсилия, записвайки първи успех при едва третото си участие в надпреварата. Димитров не даде много големи шансове на съперника си, който тръгна от квалификациите, съобщава БНР.

В първата част Димитров успя да реализира пробив в четвъртия гейм, повеждайки с 3:1. Веднага след това българинът спаси точка за връщане на пробива, а агресивната игра на Брауер на моменти му носеше успехи. Димитров обаче не допусна изненада и сервираше за сета при 5:3. Българинът отново спаси точка за пробив и затвори първата част след 34 минути.

Последва идентичен развой и на втория сет, като българинът проби в третия гейм и това му донесе ключово предимство. Димитров реализира още един пробив, който дойде в седмия гейм и така поведе с 5:2. На своето подаване Димитров спечели гейма на нула и сложи край на срещата.

В четвъртфиналите българинът ще се изправи срещу Александър Бублик от Казахстан (№50). Той победи представителят на домакините Грегоар Барер с 6:4, 6:2. Дотук Димитров и Бублик са се срещали четири пъти, а балансът е 2:2. Българинът загуби първите два мача, но след това записа чисти победи в Синсинати 2021 и Индиън Уелс през миналата година.

“Знаех, че той е в много добра форма през тази и миналата седмица, а и притежава страхотен сервис. Имах няколко допълнителни дни за подготовка, което е много важно, когато играеш в зала, защото трябва да свикнеш с настилката. Ще играя с Бублик, който също като мен понякога играе много особен тенис. Подготвям се ден за ден и не мисля по-напред от следващия ми мач. Това е много специален турнир за мен, защото играх тук с Жил Симон през 2009 г., когато още пробивах в световния тур. Исках да създам по-хубави спомени и направих точно това днес”, каза Димитров след мача.

Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020

Този сайт е създаден в изпълнение на Административен договор № BG06RDNP001-19.126-0003-C01/18.02.2020 г. за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020 г., съфинансирана от Европейския земеделски фонд за развитие на селските райони, по проект „Закупуване на оборудване и техника за създаване на информационен портал“. Бенефициент по проекта е „Цинт медиа“ ЕООД.

Цялата отговорност за съдържанието на сайта се носи от „Цинт медиа“ ЕООД и при никакви обстоятелства не може да се приема, че сайтът отразява официалното становище на Европейския съюз и Управляващия орган.