След като Цветана Пиронкова се класира за третия кръг в Париж, първата ни ракета в мъжкия тенис Григор Димитров отстрани в три сета с резултат 6:4,7:6 (5), 6:1 словака Андрей Мартин и по този начин да се класира за третия кръг на Откритото първенство на Франция по тенис.

Преди мача:

29-годишния хасковлия започна с победа срещу французина Грегоар Барер, в мач, който определено първата ни ракета не показа всичките си способности.

Процентът на вкаран първия сервис и големият брой двойни грешки определено създадоха някои трудности на Григор, но въпреки това, той категорично показа, че е по-класният тенисист.

Сега на пътя му застава играча, намиращ се на точно една позиция пред Барер, Андрей Мартин. 31-годишният словак може да се намира на 80 позиции зад Григор, но именно на Ролан Гарос е постигнал най-големия си успех в турнирите от Шлема.

През 2016-та той потегли от квалификациите в Париж и успя да стигне до третия кръг на основната схема, елиминирайки по пътя си 29-ия поставен Лука Пуй от Франция.

През същата година Мартин достигна и до единствения си финал в турнирите от АТП, отново на клей в Умаг, Хърватия.

Въпреки че, със сигурност клея му е любимата настилка, словакът ще излезе в ролята на аутсайдер срещу бившия номер 3 в света.

Мачът е втори на корт "Симон Матьо" и се очаква да започне около 14 часа българско време, веднага след края на срещата между Петра Квитова и Жасмин Паолини.

Преживейте всяка една точка от втория мач на Григор Димитров на Ролан Гарос 2020 НА ЖИВО по БНТ 3!

Първи сет:

Първият сет в мача вървеше гейм за гейм, като право да сервира първи имаше Андрей Мартин.

Играта бе равностойна до седмия гейм, в който Григор Димитров успя да пробие съперника си и да си осигури аванс от 4:3 гейма.

Българският тенисист не допусна пробивът му да бъде върнат и затвори първия сет при резултат 6:4.

Втори сет:

По подобие на първия сет в двубоя, вторият отново вървеше гейм за гейм, когато Григор Димитров допусна пробив в четвъртия гейм и оставане в резултата с 1:3 гейма.

29-годишният български тенисист успя да върне пробива на Мартин в шестия гейм, за да намали преднината на съперника си на само един гейм и да направи резултата 3:4 с полза на словака.

Българинът спечели и последвалия си сверис-гейм и изравни резултата във втория сет - 4:4 гейма.

Андрей Мартин бързо се съвзе от допуснатия пробив и на свой ред спечели своя сервис-гейм, за да повече на Димитров с 5:4 гейма.

Българинът взе инициативата в свои ръце и сепечли гейма за оставане в сета - 5:5.

Двамата тенисисти си размениха по един гейм и пратиха сета в тайбрек, който Григор спечели с резултат 7:5 точки.

Трети сет:

Натрупал солидно самочувствие от двата последователни сета срещу Андрей Мартин, Григор Димитров успя да пробие съперника си още в първия му сервис-гейм в сета.

В третия гейм Мартин успя да върне пробива на Григор и намали изоставането си в сета на 2:1 гейма.

В последвалия четвърти гейм Григор Димитров за втори път в сета проби Мартин и възстанови преднината си от 2 гейма - 3:1.

29-годишният хасковлия триумфира и в следващия си сервис-гейм, за да набъбне преднината му на 4:1 гейма.

Димитров проби съперника си за трети път в сета и направи задачата на словака за връща в мача на практика непосилна.

Григор взе и последното си подаване в мача, за да се класира за третия кръг на "Ролан Гарос", съобщи БНТ.

Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020

Този сайт е създаден в изпълнение на Административен договор № BG06RDNP001-19.126-0003-C01/18.02.2020 г. за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по Програмата за развитие на селските райони за периода 2014-2020 г., съфинансирана от Европейския земеделски фонд за развитие на селските райони, по проект „Закупуване на оборудване и техника за създаване на информационен портал“. Бенефициент по проекта е „Цинт медиа“ ЕООД.

Цялата отговорност за съдържанието на сайта се носи от „Цинт медиа“ ЕООД и при никакви обстоятелства не може да се приема, че сайтът отразява официалното становище на Европейския съюз и Управляващия орган.